Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (2 340)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: They ARE BACK! Borci sú späť a tentokrát sa ide rovno na vec. Tvrdá akcia ako sa patrí, hlášky ostré ako čepeľ Jasona Statham-a, pot, krv, železo a náboje vo výbornom tempe, ktoré nespomaľuje. Nové (staré známe) tváre sú perfektným plusom a tak neostáva nič iné len vychutnať si priestor každého z hlavných predstaviteľov. Niekto ho má viac, niekto menej,... ale taký je život. Dôležité je, že film naplnil to čo sľuboval a ešte aj pridal a to sú dôvody pre ktoré si to pozriem znova ... a znova :) Proste kvalitná old-school akcia II. [4 a pol *] Track 'em, find 'em, kill 'em. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Patrí do starého železa.“ – „To my všetci.“ Na jednotke sa mi páčilo, že jednak samozrejme pre fanúšika akčných filmov šlo o zhmotnený sen, na ktorý čakal niekoľko desaťročí, a jednak to, že šlo o pomerne vážny film (viď. typicky slyovské monológy o tom, že "život je ťažký" a "patríme do starého železa, ale predsa len sa ešte vzchopíme a dáme im do držky"). Dvojka sa bohužiaľ berie vážne iba minimálne a scéna (neuveriteľná scéna s Chuckom Norrisom). O to zvláštnejšie potom pôsobia momenty, v ktorých od nás tvorcovia žiadajú, aby sme súcitli s postavami. Exteriéry a interiéry pôsobia nevábnym, lacným dojmom. Viacerí členovia tímu sú nezaujímaví a nudní a mne osobne chýbal Mickey Rourke ako "duša tímu". Inak som ale bol spokojný. Ťažkotonážna šupa s dlhými a mohutnými akčnými sekvenciami a s veľkolepým finále, v ktorom sa stretnú takí akční borci, ako Stallone, Schwarzenegger, Willis, Van Damme, Scott Adkins a samozrejme Chuck Norris. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Expendables 2 přináší kurevsky našlapaný nářez, snad ještě o poznání větší, než v prvním díle. Když téměř hned v úvodu odrovnal Jet-Li protivníka pánvičkou, bylo mi jasné, že toto bude masakr jak sviňa:) Stará známá banda Postradatelných je doplněna o několik nových postav, díky nimž jsem ihned pochopila, že tento film by mohl být označen ultimátním statusem "The Legends of the 80's come together." Ty největší hvězdy akčních filmů opět bojují, mstí se, opět hážou jednu vypečenou hlášku za druhou, nasazují ještě nelítostnější výrazy, než kdy předtím a opět prolévají digitální krev. Když se na scéně objeví australský hezoun Liam Hemsworth je zcela jasné, že je příliš hezký, milý a hodný na to, aby v drsně maskulinním prostředí plném svalů, chladnokrevných výrazů a letitých legend filmového plátna přežil déle, než půl hodiny. Ale škoda, protože je tu v tom černém ohozu fakt nádherný:) Hovořím to jako dívka a když to říkám, je mi zrovna stejně tak jasné, že jeho mládežnická nezkušenost však nedokáže konkurovat mnoha létům nelítostných soubojů Ramba, Terminátora, Johna McClanea, ani samotného, velkého Chucka Norrise, tentokrát osobně. Jeho nástup na scénu je, za doprovodu hudby z Hodný, zlý a ošklivý, takřka majestátní:) Ještě, kdyby se tak k Postradatelným přidal Danny Trejo, Michael Madsen, MacGyver či Nick Slaughter. This would be the most epic movie EVER!:) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi líbila o něco více. Z toho Bulharska se mi dělalo trochu blivno, i když chápu, že pro Američany je to větší exotika, než ostrov plnej hispánců. Na konci jsem taky čekal nějak větší finální peklo. Nevím přišlo mi, že to všechno postříleli moc brzy. Jinak ale spokojenost. Všichni to točili z prdele a sebeironické hlášky a narážky neberou konce a ani nepůsobí trapně. Statham je megaborec a škoda, že ta jeho bitka se Scottem Adkinsem nebyla delší. A že Jet Li fakt zmizí a už se neobjeví jsem tedy opravu nečekal. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Není nad starou dobrou klasiku. Parta důchodců jezdí digitálně upraveným Bulharskem, střídá herní mapy, které reflektují nostalgicko-archetypální nádech žánru a sem tam zaúřaduje deus ex machina, uvítaný salvou insiderských vtipů. Banalita zápletky i parodický nádech prostoru a charakterů tomu dodává post-moderních kvalit, Simon West zase přehledný rukopis a solidní tempo. Naštěstí už Stallone pochopil, že nějaká vážnost či "realistická" motivace tady nemá místo, nostalgici chtějí svoje hlášky a více pomrkávání. Tupý válečnický macho sentiment tomu sice pořád přebývá, ale tentokrát je to vycpávka mezi královskými komediálním výstupy a říznou akcí s mnohem lepším timingem než v případě jedničky. Sice je to zase "jen" akční encyklopedie, ale tentokrát bohatě ilustrovaná a ještě naditější odkazy k mytologii dýchavičných dědoušků. Bavil jsem se královsky. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Dolph Lundgren (Gunner Jensen) získal stipendium na Massachutsettském technologickém instututu, ale studium po dvou týdnech vzdal a stal se bodyguardem jamajské herečky Grace Jones. Shodou okolností ve filmu Expendables: Postradatelní 2 hraje žoldáka, který vzdá studia chemického inženýrství na Massachusettském technologickém institutu a stane se vyhazovačem v nočním klubu, kde se dá dohromady s exoticky vypadající dívkou. S nápadem stejných osudů Lundgrena i jeho filmové postavy přišel Sylvester Stallone (Barney Ross). Role Gunnera totiž musela být nějak ozvláštněna a zosobněna, protože ji v původní podobě herec odmítl. (hippyman)
  • Pred záverečným akčným finišom na letisku môžeme v jednom zábere vidieť všetkých "kladných" hrdinov, avšak okrem Bookera (Chuck Norris). Ten sa natáčania tejto scény zúčastnil, v traileri je ho možné v tomto zábere jasne vidieť, avšak v konečnej verzii sa z neznámeho dôvodu neobjavil. (AdamesWWE)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama