Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti

(seriál)
  • USA Homeland (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2011–2020), 84 h 32 min (Minutáž: 45–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Elizabeth Marvel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(96)

Národní hrdina, nebo zakuklený terorista? Damian Lewis a Claire Danesová rozehrávají nebezpečnou partii v oceněném americkém seriálu. Ve jménu vlasti je americký veleúspěšný televizní seriál Howarda Gordona a Alexe Gansy, založený na motivy izraelského televizního seriálu Hatufim (česky: Váleční zajatci), jehož autorem je Gide'on Raf. Seriál se pohybuje na hranici psychologického thrilleru a dramatu. Hlavními postavami jsou agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) a příslušník americké námořní pěchoty Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody byl zajat během mise v Iráku teroristickou organizací Al-Káida a osm let byl držen jako válečný zajatec. Poté je objeven americkou speciální jednotkou Delta Force a jako válečný hrdina se vrací do Spojených států. Mathisonová jej však podezírá, že jej Al-Káida zlomila a stal se z něj terorista. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Hild k tomuto seriálu (1)

Ve jménu vlasti (2011) 

Nejlepší seriál, který momentálně běží na televizních obrazovkách. Totálně mě to pohltilo a po konci každého dílu se nemůžu dočkat dalšího týdne. Perfektně napsané, každá epizoda nepostrádá napětí a překvapivé zvraty. Claire Danes předvádí jeden velký herecký koncert, její postava je napsaná stejně tak úžasně, jako je zahraná, její nemoc celému seriálu dodává zajímavý prvek. Ve druhé sérii scénáristé ještě přidali na plyn a to co předvádí je prostě wow, už to nejsou jen překvapivé zvraty, ale v každé epizodě se objeví zvrat přímo šokující, nemám nejmenší potuchy, co se bude dít dál. Jestli někoho zklamala poslední epizoda první série, kdy se scénáristé zastavili těsně před cílem jednoho z nejodvážnějších kroků, tak tady mu to zcela vynahrazují. Právě jsem dokoukala poslední díl druhé série a oficiálně patří mezi to vůbec nejlepší, co jsem kdy v televizi viděla. 1. série: 90%, 2. série: 100%, 3. série: 100%, 4.série: 90%, 5. série: 80% ()

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama