Reklama

Reklama

Série(13) / Epizody(130)

Obsahy(1)

Andrew Zimmern je kuchař, který si získal uznání nejenom svým vařením, ale také psaním knih o jídle. V pořadu Podivná jídla se Andrew s otevřenou myslí, silným žaludkem a zdravou chutí k jídlu vydává na poznávací cestu, během které objeví a divákům představí pochoutky z různých koutů světa. Na svých dřívějších cestách dospěl k názoru, že nejlepší způsob, jak pochopit kulturu každé země, je zjistit, jaké tradiční jídlo místní obyvatele živí po celá staletí. Ochutná například jehněčí oči, uvařená kravská kopyta, usmažené cvrčky, kaši ze šneků a dokonce také čumák losa v rosolu. Cestování s Andrewem neznamená jen vidět krásnou krajinu, ale také poznat místní kulinářské tradice a to nám zaručeně rozšíří obzory a dodá odvahu namísto známých chutí smaženého sýra a hamburgerů okusit chutě a vůně celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

epizod tohoto pořadu už jsem v minulosti viděla spoustu a vždy mě fascinovalo s jakou chutí Andy ty blivajzy jedl.Chápu že některé potvory musí domorodci jíst protože zkrátka nic jiného nemají.A proto sleduji s nevolí že se v našich končinách  začínají prosazovat švábi a červi když to máme od pradávna naštelované na pořádné vepřové ,hovězí a kuřecinu a ryby. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

Opět a zas musím vyzdvihnout pestrost oproti české "tuctovosti" všeobecně v nejrůznějších krajích-nakonec svým způsobem je jedlé všechno, tak nezbývá než někdy vyzkoušet)např.Guatemalskou výraznou stravu potomků Mayů,plnou šťavnatých vnitřností převážně zapasovaných do všemožných,krásně zbarvených omáček s čerstvým kořením i zeleninou alá Kvalita jest obyčejná poctivost!!!!! ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Vždycky rád ochutnám něco co jsem jaktěživ nejedl, rozšiřuju chuťové zážitky o různé nové úlety. Takže do mnou ochutnaného repertoáru zapadají pro některé bizardnosti či atypické věci typu bóbika, žabí stehýnka, žraločí maso, štír, humr, holubí maso, cvrčci, mouční červi, švábi nebo kupříkladu klokaní maso. Popravy zvířat vidět nemusím, natož je provádět... ale pořád je to "jenom maso" takže jde spíš o překonání sebe samého a ztratit předsudky. A přesně toto ukazuje tento pořad poměrně poutavou formou. Takže přímo nabádá k výletu za exotiše potravou... ()

Ikewoo 

všechny recenze uživatele

Hodně autentický pořad o zvláštních jídlech ve světě. Ale autentický je i v Zimmernovi, coby prototypu nabubřelého žrouta, který jede sežrat pásovce, protože toho ještě nikdy nejedl, apod. Vlastně nevím, jestli ty pořady byly spíš zábavné nebo pobuřující, ale nějak to bylo zajímavé nahlížet do domorodých kuchyní na Aljašce, v Mexiku nebo v Maroku. Vlastně by mě moc zajímalo, co si ti různí místní po natáčení o tomhle týpkovi mysleli (a někdy to je podobně jako tento komentář opravdu víc o Zimmernovi než o jídle). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za díly z Londýna (fish&chips), Edinburghu (whisky), Dublinu (Guinness) a Prahy (Roman Vaněk? Really?). Každá kuchyně má to svý, na tomhle pořadu se mi líbí, že i když jím provází Amík (tedy zástupce země, co dala světu na poli jídla... no krom burgerů asi nic), tak nic neuráží ani neshazuje, ale celkem vtipnou a zajímavou formou ukazuje, co kterou danou zemi definuje ohledně jídla. ()

Galerie (105)

Reklama

Reklama