Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolený ředitel školy, Majer (Tomáš Magnusek), je úhlavním nepřítelem pro rodinu mafiána Dostála (Jan Šťastný), Dostála st. (Jiří Krampol) a Dostálové (Gabriela Vránová). Po sérii úmrtí na škole v době, kdy byl ještě Dostál řadovým učitelem, vše nasvědčovalo tomu, že vrahem mladíků, mezi nimiž byl i Dostál jr. A kteří údajně znásilnili učitelku (Majerovu sestru) a poté ji zavraždili, je učitel Majer. Pro neprokazatelnost důkazů však nebyl učitel Majer obviněn. Spolu s nástupem na pozici ředitele školy a místem v představenstvu města, je Majer ještě více trnem v oku rodině mafiána Dostála, který se chystá na pomstu za vraždu svého syna. Nejprve ho chce deptat po psychické stránce a poté připravit plán na pomstu. Zatímco ředitel Majer připravuje divadelní vystoupení v rámci slavností města, radní se obávají, že děti z jeho školy jsou neurvalci a bude s nimi problém. Ředitel Majer je však ujišťuje, že vše bude v pořádku. V místním policejním sboru dojde k úmrtí vyšetřovatele, který měl na starosti případ týkající se vražd učitelky a následně pak žáků, včetně mladého Dostála. Na jeho místo nastupuje policista Karas (Martin Dejdar). Ten dostane i stůl po zesnulém policistovi a v něm najde dokumentaci ohledně případu vražd ve škole. Po prozkoumání určitých detailů mu ihned vyvstane spousta nejasností, včetně nalezeného DNA u mrtvol chlapců ze školy. Poté, co zavolá do laboratoře, zjišťuje, že tam nikdo vzorky neposlal a nechal je uzamčené ve stole. Policista Karas neváhá a posílá vzorky do laboratoře, po dlouhém čekání se mu potvrdí jeho domněnka, vrahem všech chlapců včetně mladého Dostála je ředitel školy Majer. Ten je, jak se ukázalo, bratr znásilněné a zavražděné učitelky, tudíž se z jeho strany jedná o pomstu za svou zavražděnou sestru. Mafián Dostál chce na nátlak svého otce, Dostála st., odvetu uspíšit. Nejvhodnější okamžik, jak mu zjistila jeho milenka, učitelka Lamrová (Eva Čížkovská), bude v den vystoupení, kdy bude ředitel Majer sám ve škole, jen se školníkem Málkem (Jan Přeučil)... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

hrona 

všechny recenze uživatele

Pokračování tohoto zvláštního projektu bych řekl, že je na stejné úrovni, na jaké se pohybovala jednička. S přimhouřením všeho co se dá, by se i jednalo o zajímavý film, ale tedy ten konec, ten byl dle mého názoru neskutečně odfláknutý a hodně špatně nasnímaný. Ale na druhou stranu se zde přikloním ke komentáři Woodyho a na trojku s určitou zvráceností se také celkem těším. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dojezd prvního dílu, který se však přenáší více do kriminální roviny. Školství jde tentokrát mírně stranou a ukazují se tu zejména kriminální živly, které více či méně se školou souvisejí. Ve své podstatě nejde o moc horší počin než byli Bastardi 1, takže proto nechávám hodnocení stejné. Potěšilo mě zpracování jedné ze závěrečných scén - sbor zpívá gradující vokální skladbu "hallelujah" a záběry na něj jsou prostříhány scénami násilí a stupňováním napětí okolo hlavního hrdiny. To se podle mého fakt povedlo. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No páni, to bylo zase jednou drama. Nebo spíše drama být mohlo, scénář je dobrý. Akorát asi prostě nejsou dostatečné prostředky k jeho naplnění. Minimálně jedna věc je tu však udělána skvěle. Tomáš Magnusek si polepšil z pozice učitele na pozici ředitele a s tím je spojený nárůst tukové vrstvy v oblasti břicha, což je tu zachyceno na jedničku. Pár hlášek cikánů také stojí za to. Vybavuji si třeba tu, jak jedno cikáně zvolalo:,,Pane učiteli, ve škole je skin!" Bohužel, jak už jsem zmínil asi zde chybí prostředky. Některé scénky, které by rády nějak ohromily svojí trapností a ubohostí prostě vyzní do ztracena, což je trošku škoda. V hodnocení zůstanu na 2* a na 3 díl se již budu těšit méně než na tento. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,S TĚMA NAŠEMA DĚTMA TO JE TROCHU SLOŽITĚJŠÍ“..... /// ,,Obelixův“ ochránce to má za sebou a Dostál shání důkazy o smrti svýho syna. Samozřejmě nechybí ani škola, který by k lepší pověsti pomohl asi jen zájezd skinheadů. Jadrná mluva má zamaskovat, že všichni mluvěj jako čuráci (kromě ,,dětí“, ty mluví standardně přirozeně) a přehlídka hereckýho domova důchodců má bejt výpovědí o realitě dneška. Budiž. Horda bastardů soustředěná na jedno místo může působit směšně. (Do tý doby, než onu realitu poznáte na vlastní kůži.) Tady jde ovšem hlavně o mafiánskej svět ,,kmotra“ Dostála, kterej není moc uvěřitelnej a působí spíš tragikomicky. (Co tragikomicky – pičovina to je!). Bastardi svůj stín nepřekročí ani přes (asi) větší rozpočet, protože sázet na sprostýho nepřizpůsobivýho (všech barev) může zafungovat možná na kanadskýho ochránce lidských práv a ne na Čecha, rochnícího se ve Šluknovským výběžku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ještě jsem neviděl cigána na lyžích (ne s lyžema – na lyžích!!). 2. Chci se na vlastní oko přesvědčit, kdo z našich herců ještě neumřel a zjistit, kdo to má ,,zapár“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Hrozne malicherný spôsob ako upútať témou, o ktorej je nutné sa baviť, ale takouto modelárnou fragmentáciou je to výrazne sprznené odkazom a účinkom. Niektoré scénky sú vyslovene strašné a amatérske. A tých zopár sarkastických bonmotov to nezachráni. Magnusek by mal vedieť, že ani učebné vzdelávacie normy, ani patentovaná snaha o upútanie sa nedá aplikovať v celku. Celok je vždy pospájaný dielčimi časťami, ktorým predchádzajú konflikty v zárodku, ktoré z niečoho vyplývajú a nedajú sa spájať ako nalinkovaná zmeska všemožných senzácií. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo v Náchodě, České Skalici, Broumově, Jaroměři, Josefově, Zbirohu a jeden den také v obci Mladé Buky. (patrikus)
  • Když děti jely na školní výlet lyžovat, tvůrci jim naschvál místo lyží půjčili nenavoskované běžky, aby jim celé natáčení trochu oživili. (rublik05)
  • Když v závěru filmu hoří dřevěná kůlna, žár byl tak silný, že na nedaleké budově základní školy se roztavila a popraskala nová plastová okna. (rublik05)

Reklama

Reklama