Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolený ředitel školy, Majer (Tomáš Magnusek), je úhlavním nepřítelem pro rodinu mafiána Dostála (Jan Šťastný), Dostála st. (Jiří Krampol) a Dostálové (Gabriela Vránová). Po sérii úmrtí na škole v době, kdy byl ještě Dostál řadovým učitelem, vše nasvědčovalo tomu, že vrahem mladíků, mezi nimiž byl i Dostál jr. A kteří údajně znásilnili učitelku (Majerovu sestru) a poté ji zavraždili, je učitel Majer. Pro neprokazatelnost důkazů však nebyl učitel Majer obviněn. Spolu s nástupem na pozici ředitele školy a místem v představenstvu města, je Majer ještě více trnem v oku rodině mafiána Dostála, který se chystá na pomstu za vraždu svého syna. Nejprve ho chce deptat po psychické stránce a poté připravit plán na pomstu. Zatímco ředitel Majer připravuje divadelní vystoupení v rámci slavností města, radní se obávají, že děti z jeho školy jsou neurvalci a bude s nimi problém. Ředitel Majer je však ujišťuje, že vše bude v pořádku. V místním policejním sboru dojde k úmrtí vyšetřovatele, který měl na starosti případ týkající se vražd učitelky a následně pak žáků, včetně mladého Dostála. Na jeho místo nastupuje policista Karas (Martin Dejdar). Ten dostane i stůl po zesnulém policistovi a v něm najde dokumentaci ohledně případu vražd ve škole. Po prozkoumání určitých detailů mu ihned vyvstane spousta nejasností, včetně nalezeného DNA u mrtvol chlapců ze školy. Poté, co zavolá do laboratoře, zjišťuje, že tam nikdo vzorky neposlal a nechal je uzamčené ve stole. Policista Karas neváhá a posílá vzorky do laboratoře, po dlouhém čekání se mu potvrdí jeho domněnka, vrahem všech chlapců včetně mladého Dostála je ředitel školy Majer. Ten je, jak se ukázalo, bratr znásilněné a zavražděné učitelky, tudíž se z jeho strany jedná o pomstu za svou zavražděnou sestru. Mafián Dostál chce na nátlak svého otce, Dostála st., odvetu uspíšit. Nejvhodnější okamžik, jak mu zjistila jeho milenka, učitelka Lamrová (Eva Čížkovská), bude v den vystoupení, kdy bude ředitel Majer sám ve škole, jen se školníkem Málkem (Jan Přeučil)... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,S TĚMA NAŠEMA DĚTMA TO JE TROCHU SLOŽITĚJŠÍ“..... /// ,,Obelixův“ ochránce to má za sebou a Dostál shání důkazy o smrti svýho syna. Samozřejmě nechybí ani škola, který by k lepší pověsti pomohl asi jen zájezd skinheadů. Jadrná mluva má zamaskovat, že všichni mluvěj jako čuráci (kromě ,,dětí“, ty mluví standardně přirozeně) a přehlídka hereckýho domova důchodců má bejt výpovědí o realitě dneška. Budiž. Horda bastardů soustředěná na jedno místo může působit směšně. (Do tý doby, než onu realitu poznáte na vlastní kůži.) Tady jde ovšem hlavně o mafiánskej svět ,,kmotra“ Dostála, kterej není moc uvěřitelnej a působí spíš tragikomicky. (Co tragikomicky – pičovina to je!). Bastardi svůj stín nepřekročí ani přes (asi) větší rozpočet, protože sázet na sprostýho nepřizpůsobivýho (všech barev) může zafungovat možná na kanadskýho ochránce lidských práv a ne na Čecha, rochnícího se ve Šluknovským výběžku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ještě jsem neviděl cigána na lyžích (ne s lyžema – na lyžích!!). 2. Chci se na vlastní oko přesvědčit, kdo z našich herců ještě neumřel a zjistit, kdo to má ,,zapár“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Genero 

všechny recenze uživatele

„Kritika, která začíná slovy zamindrákovaný, tlustý buřt z Náchoda si točí film, to už je podle mě útok," svěřil se iDNES Magnusek. No tak jak mám tedy začít? Bastardům 2 jsem se usilovně vyhýbal, až jsem si řekl DOST! I já mám právo čas od času shlédnout nějakou pravou, smrdutou a nepančovanou českou krimisračku. Takže pojďme na to, Tomáši: Zamindrákovaný, tlustý buřt z Náchoda si točí film. Porovnávat tenhle jeho výplod s prvním dílem by bylo zhruba to samé, jako se rozhodovat, jestli chytit od Mesárošové raději kapavku nebo syfilis. Ubylo pubertálního cikánského hláškování, přesto to Tomáš posunul rovnou do ryzí retardace s prvky poťouchlé grotesky v nejlepší tradici Flintstonů. Na odpad to rozhodně není kvůli kmotru Krampoulovi a všem těm přehrávajícím nehercům, ze kterých jsem si uhnal hnisavý vřed na bránici, a především závěrečná Tour de Mrdka se Šťastným za volantem Favorita (bohužel neměl typickou hráškově vyblitou barvu) je nezapomenutelným okamžikem v dějinách českého amatérského softporna. Jestliže jsem jedničce dal za dvě, musím toto hodnocení alespoň napodobit a už se mocinky těším na trojku, kde snad Magnuska konečně omylem picnou japonští velrybáři a kruh se uzavře. ()

Reklama

slatkac 

všechny recenze uživatele

Půl roku jsem se na to těšil, ale vyplatilo se. Dvojka už není tak rozštěkaná jako jednička, scénář je kvalitnější, herci nepůsobí tak amatérsky a navíc to má koule. Už v prvních minutách je jasné že to nebude slabý odvarový čajíček jako jednička, ale pořádný nářez. A vůbec mi nevadí že ty děcka už nekecaj tak "vtipný" hlášky tak často jako v jedničce, protože tady jde ůplně o něco jiného. Sice sem tam nějakou kravinou řeknou (asi vás brzy o*ukám), ale jen z recese. Z herců musím pochválit Magnuska že už umí hrát aspoň jako Pattinson (na 40%), dále bych vyzdvihnul Krampola jako mafiána, Dejdara jako detektiva a vůbec celá herecká sebranka hraje dobře. Jen mě trochu zamrzel osud **SPOILER** pana Přeučila coby místního školníka. Vůbec se nestydím dát maximální hodnocení. Na trojku se těším a jen tak btw, než budete přecházet přechod, podívejte se jestli náhodou v okolí nestojí auto šílený mafiánky co si přeje, abyste co nejdříve prděli do hlíny. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

"Magnusku, ty šílenče, ty notorický cvoku/proč´s nepřiznal, že ti v hlavě šibuje," zpívá Pavel Dobeš v písničce Kominík a shrnuje tak v hutné zkratce vše, co bych na adresu předsedy Obce spisovatelů dokázal vymyslet. Původní film jsem vzal jako 187- Kód pro vraždu říznutý Přáním smrti počesku, tohle politicko- mafiánsko- akční krimidrama je trapné, včetně účasti třetí herecké ligy (povšimněte si těch rodinných podniků). Jedna hvězdička za "sejmutí" R.Uzla, neboť si je vzhledem k jisté "sexuologické" reklamě vskutku zasloužil. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Bastardi jsou naprosto fascinující dramatizací fráze "nejsem rasista, ale", kdy Magnusel začal od druhého dílu kupit argumenty. Nicméně ne argumenty o nějaké složité společenské problematice, ale argumenty pro oprávněnost natočení tak nenávistného a ublíženeckého filmu, jakým byli první Bastardi. Magnusek je jeden z největších ubožáků české kulturní scény a tohle je svět, který si tvoří, aby si mohl připadat důležitě a užitečně. Chce být hrdinou a mučedníkem, ale jediný způsob, jak si to představuje, je prostřednictvím šikanování (a zabíjení?!) nevychovaných dětí. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • O život během natáčení málem přišel jeden dobrovolný hasič. (patrikus)
  • Kromě filmových manželů Dostálových (Jiří Krampol a Gabriela Vránová) a Majerových (Ilona Svobodová a Tomáš Töpfer) jsou všechny filmové páry partnery či manžely i ve skutečnosti. (funhouse)
  • Natáčení probíhalo v Náchodě, České Skalici, Broumově, Jaroměři, Josefově, Zbirohu a jeden den také v obci Mladé Buky. (patrikus)

Reklama

Reklama