Reklama

Reklama

Šest výstřelů

  • USA 6 Bullets (více)
Trailer

Bývalý profesionálny vojak Samson Gaul (Jean-Claude Van Damme) sa špecializuje na pátranie po nezvestných deťoch. Po poslednej a, žiaľ, nevydarenej akcii, ktorá stála životy niekoľkých nevinných obetí, svoju kariéru ukončí a pracuje ako obyčajný predavač. Do Moldavska prichádza bývalý športovec MMA Andrew Fayden (Joe Flanigan) aj s rodinou, aby sa pripravil na zápas, ktorý by ho vrátil späť do najvyššej ligy majstrov bojových umení. Keď jeho dcéru z hotela unesú obchodníci s bielym mäsom, priatelia mu odporúčajú, aby sa obrátil s prosbou o pomoc na Samsona, bývalého žoldniera s bohatými skúsenosťami. Samson najskôr odmietne, pretože ho ťažia výčitky z posledného neúspechu, ale napokon prípad vezme a rozbieha pátraciu akciu. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Na to, že je JCVD 52 let, tak je pořád ve skvělé kondici a jeho herecké umění pořád baví. Alespoň mě ano, a to ho sleduju už od svého narození. 6 Bullets je sympatický akční film, který se trochu nese ve stylu filmu 96 hodin. Pravdou ale je, že 96 hodin má ještě něco navíc a perfektně odsejpá. V tomto případě je to s tím tempem a atraktivitou o něco horší. Přece jenom béčkový film, který má téměř 2 hodiny, nemůže bavit po celou dobu stejně. Tím film nikterak neshazuji, jenom by slušelo svižnější tempo a větší gradace. Ale jelikož jsem velkým fanouškem JCVD, tak jsem neměl problém vydržet až do konce. Zahrála si zde navíc téměř celá Van Dammovic rodinka :), čili příjemné osvěžení. 75% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film na motivy "96 hodin". Kdyby se do toho nemotala politika, byl by můj zážitek silnější. S hodnocením jsem balancoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Vyhrálo vyšší hodnocení a to především ze dvou důvodů: 1) Jean-Claude i po tolika letech dokáže natočit i kvalitní akční film. 2) Vždy mě potěší, když je rozprášena banda zmrdů obchodující s bílým masem - alespon ve filmu. Samozřejmě byl film (hlavně v závěrečné fázi) poněkud přehnaný a někdy ne úplně logický. Přesto mě mile překvapil. PS: Když jsem sledoval jak Jean-Claude lahodně chlastá z celé lahve, měl jsem sto chutí zajet si pro láhev do obchodu. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel, ale Šest výstřelů se van Dammovi vážně nepovedlo. A hlavní příčinu tohoto nezdaru bych přitom viděl vlastně v podstatě dost nenápadném ohledu, který je ale zároveň pro tento typ filmů i docela hodně podstatný. A to v neskutečně dlouhé stopáži. 114 minut je totiž na tak jednoduchoučký, přímočarý, béčkový výplach vážně neskutečně dlouhých a tak se nemohlo samozřejmě stát nic jiného, než že se ve výsledku ze Šesti výstřelů stala jedna šíleně natahovaná nuda, tvořena zcela zbytečnými a nesmyslnými scénami, které zbavili film jakéhokoliv spádu, zajímavosti a zábavnosti. Když pak k tomu ještě přidám docela otráveně a nezúčastněně působícího Jean-Clauda, což mě zamrzelo snad ještě víc, není prakticky jediný důvod, proč tento film pochválit. Akce není také moc a ani není nijak zvlášť zvládnutá, či nasnímaná, zápletka by se pak ještě dala snést, ale její zpracování je těžce pod čarou, atmosféra se svezla s ultralevnou produkcí a bohužel to nezachránil ani syrově stylizovaný vizuál, který nejednou tomuto druhu filmů vytrhl trn z paty, ovšem zde prostě nezafungoval. Šest výstřelů mě zkrátka vůbec nebavilo a pro mě se jedná o jeden z nejslabších van Dammových filmů vůbec. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ale jo proč nedat 4*. Van Damme stále ve skvělé formě. Příběh 1000x omletej, ale co už. Co se týče akce tak ta byla v první polovině více než dobrá. Druhá polovina klesá jak v kvalitě akčnosti tak i po logické stránce. Každopádně jsem se bavil a JCVD mě hodně překvapil proto nevidim důvod nedat tu 4*. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíš velkou srajdu, ale nakonec se z toho vyklubala celkem snesitelná podívaná. I když je pravda, že dost scén je tu dost přitažených za vlasy a spousta „herců“ až nechutně přehrávala – zvláště když ti ochotníci umírali. JCVD natočil několik lepších filmů, než bylo tohle, ale znám i dost mnohem horších. Jedno se mu musí ale nechat – dokázal zplodit celkem charismatické děcka (zvláště pak ta jeho dcerka…), leč ani jeden zřejmě moc slušnou hereckou kariéru neudělá – nemají na to, raději ať se věnují bojovým sporům a cvičení. Asi nejvíc pobavila americká mamina v podání Anny-Louise Plowman – sice byla na první pohled blbá jak trubka, ale postupem času ukázala, že umí nejen mačkat chlapské koule, ale i zacházet se zbraní…A co mě zaujalo nejvíce – jak rychle se dokázal z totální opice Van Damme vždycky dostat – to bych taky potřeboval… ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Andrew Fayden (Joe Flaningan) ve filmu jezdí s vozem Mercedes Benz S-klasse vyrobeném v letech 2005-2009. V závěrečné scéně nasedá taktéž do Mercedesu, ale modelu E- klasse vyrobeném v letech 1999-2002. (JARDAHONDA)
  • Keď v závere filmu Samson (Jean-Claude Van Damme) a Selwyn (Kristopher Van Varenberg) odchádzajú zo stanice, tak v zábere spredu má Samson ruky vo vreckách, následne v zábere zozadu ich má von z vreciek a opäť záber spredu, kedy ich má vo vreckách. (ČSFD)

Reklama

Reklama