Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA Frank Moses (Willis) dává znovu dohromady svůj svérázný tým elitních agentů, aby s jeho pomocí vypátral ztracenou přenosnou jadernou zbraň. Aby uspěl, bude muset odolat hordám zabijáků, teroristů a mocichtivých vládních úředníků, kteří se superzbraně snaží zmocnit. (Bontonfilm)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (786)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jednička byla jednoduchá, ale zároveň přímá a sympatická. Red 2 má stejné neduhy, jako například pokračování Dannyho Parťáků. Vrstevnatý děj který je zmatečný, přecpaný x množstvím různých lokalit, razantní posuny a stříhání apod. Nemá to šťávu a podruhé už je to vyčpělá nuda. Ani akce nic moc, ti kaskadáři jsou tam vidět příliš. Nebýt Helen Mirren v nezvyklé, naprosto unikátní roli a Johna Malkoviche v plné polní, tak by se jednalo o stokrát viděný instantní guláš patřící do záchodu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Minule byli naši důchodci akčně zábavní, teď jsou již jen akční. Jedinou postavou, která mě dokázala okouzlit je Helen Mirren. Tak nějak mě přišlo tohle pokračování zbytečné. Bruce Willis se mě nějakou dobu pěkně zajídá, zvláště když si divák uvědomí že jsou mu fanoušci u zadku a hraje jen kvůli penězům. Krev neexistuje a tím pádem se stává jakákoliv akce nevěrohodná. Závěrečný zvrat by dokázal překvapit snad leda batole a divím se že jej pan Hopkins neprokoukl, když jinak věděl vše a o všem. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Obstarožní parta kabrnáků do starého železa nepatří. Nejsou to sice sígři ve výslužbě, ale už jde po nich Tajná služba, nejlepší žlutý nájemný zabiják na světě a zradí je i bývalá krásná ruská špionka, která nyní hájí svůj generálský post. A to všechno kvůli dávnému tajnému vládnímu projektu "Nightshade", jehož cílem bylo vyvinutí mocné nukleární zbraně, která má velkou šanci padnout do nesprávných rukou, a navíc je naše partička považována mylně za nukleární teroristy. Je třeba se z toho vystřílet a vymlátit ven. Willis a spol. jsou ve druhém dílu nadupanější, nahláškovanější a akčnější oproti při zdi držící se jedničce. Sympatické invenční pojetí, napětí v akčních scénách, které mají švih a spád, solidní porcička zvratů a výborné balancování postav, kdy přesně nevíte, kdo je dobrý a kdo zlý. Děj se rychle posouvá vpřed, aby zase v další scéně něčím překvapil, anebo diváka hodil do víru třeskuté akce. Změna režiséra, kdy slabého Schwentkeho střídá nápaditý Parisot, filmu jen prospěla. Najdou se i některá slabší místa, jako třeba fakt, že postavy v řadě velkých měst na sebe vždy neomylně narazí a postav ve filmu není zrovna málo, čímž se v nich občas ztrácí přehlednost a znesnadnuje to orientaci v nich anebo chování Mary-Louise Parker, které je k jejímu věku neadekvátní. To jsou však jen takové nepodstatné výtky, které se s klidem dají přehlédnout. Herecké obsazení je excelentní. Každou chvíli děj táhl někdo jiný. Jednou Willis, podruhé zase Malkovich a jeho (komická) mimika, Catherine-Zeta Jones připomínající Olgu Kurylenko anebo Hopkins jako nevyzpytatelný vědec. Na tenhle film se vyplatí jít do kina, protože žánrovou konkurenci v současné nabídce nemá. Agenti ve výslužbě to na vás rozbalí ve velkém stylu. Mé hodnocení: 90% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem znovu viděl RED i RED 2 a dvojka mou druhou návštěvu vyloženě neustála. Tvůrci (zřejmě pod dojmem kladného ohlasu na předchozí film) přidali další známá jména, stvořili příběh, který vcelku kašlal na logické souvislosti a vyrazili za novým výdělkem. U prvního dílu jsem se bavil, u druhého dost nudil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $84miliónovTržby USA $53,262,560Tržby Celosvetovo $148,075,565Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,062,521 //počet predaných kusov 646,957Tržby za predaj DVD v USA $20,486,578 //počet predaných kusov 1,384,818║ obsadenie fantastické, lenže v tak strašne nevýraznom prvoplánovom príbehu sa len utápa, dej skáče z miesta na miesto bez toho aby dokázal viac vtiahnuť do deja, akcia újde, zábavnosť tak na pól plynu, škoda, dá sa to pozrieť ale grády prvej časti sa tu len ťažko nájdu, škoda /videl v kine: 55%/ ()

Galerie (59)

Zajímavosti (30)

  • Po úspechu predchádzajúcej časti Ernest Borgnine dúfal, že si zopakuje rolu Henryho. Pri jednom interview v apríli 2012 sa zmienil o jednej požiadavke, ktorú mal na producentov, a tou bolo, že tentokrát by chcel mať vo filme zbraň. (Spilvo)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Reklama

Reklama