Reklama

Reklama

Jurský svět

  • USA Jurassic World (více)
Trailer 3

Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (1 849)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nudaaaaaaa. Vazne dneska nekomu staci vzit pribeh z 25 let staryho filmu, skopirovat ho a znova natocit s lepsima trikama, aby studio utrzilo miliardu? Evidentne jo. Nerikam, ze jsem se ke konci nebavil, po nudnym uvodu obcas nejaka akce dokaze zaujmout, i kdyz rozhodne zadnej zazrak, o napeti nemuze bejt rec. Herci jsou navic docela nevyrazny az lehce otravny. Triky ocekavane spickovy, ale vazne to staci? Abych nezapomnel, hudba taky ujde a "prekvapive" recykluje motivy z prvniho dilu. Mozna to budou mit lidi, co uchcavali z prvniho dilu jinak, ale me Jursky park nikdy zvlast nebavil, takze ani tohle me moc nezaujalo, slabsi 3*. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení a horký adept do TOP 3 letošních letních blockbusterů. Ambice jsou tatam, protože se v podstatě nejprve aktualizuje první Jurský park, a pak se vykopne o level výš nevídanou dinosauří konfrontací. Ale funguje to. Zapomeňte na nějakou autorskou vizi a posuny v žánru, o to tady zjevně nikomu nešlo - ale tím spíš se můžete těšit na prvotřídní hollywoodské řemeslo, které je sice hodně teen, ale zároveň jde o poctivé klučičí dobrodružství, které s ověřenými proprietami umíchá výborný letní blockbuster. Žádné prostoje, žádná nuda, žádná slabá místa, naopak je Jurský svět výtečně vygradovanou popcornovkou, která rozhodně trumfuje dvojku i trojku jurského univerza. Fajné. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Být mi tak osm let, je to film, co chci vidět každý den, pokud možno několikrát. Z pohledu dvou brášků je totiž přesně tak perfektně posazený do dobrodružné nálady, že ani nepotřebuje dech beroucí wow momenty, kterými třeba původní Park oplývá i při desáté projekci. Svět oproti němu dlouho šetří s akcí a i ve fázi, kdy je všem zúčastněným jasné, že jde všechno do háje, straší ústředním I-Rexem až překvapivě střídmě. Dokážu si představit i ty diváky, kterým vyloženě vadí, když se scénář nemůže rozhodnout, jestli se bude originálu vzdávat krásná pocta, nebo ho začne nepokrytě remakovat. Ale pozitivních stránek je naštěstí víc. Chris Pratt jako zloděj, který si pro sebe bezostyšně krade každou scénu, Bryce, která má konečně v životopisu totální megahit a finální poselství, které hraje na původní Spielbergovskou notu. Že diváci pořád slyší na spektákly, ze kterých jednou za čas hřejivě střílí staromilskost, mi ale zvedá náladu snad nejvíc. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení a prozatím nejlepší pokračování původního Jurského parku. Trevorrow netlačí na pilu a představuje původní Hammondovu vizi a celá ta korporátní omáčka o zvyšování zisků skvěle funguje. Do toho dětská linie (mnohem méně otravná než by člověk myslel), pro klasický rodinný feeling. No a pak ochočování raptorů, které propálil i český plakát. Chris "Starlord" Pratt se vrátil ke své roli ze Zero Dark Thirty a jeho mariňák/ošetřovatel je velmi dobrý tahoun celého příběhu s očekávanou spoluúčastí B. D. Howard, která korporátní slupku setřese možná až příliš rychle. To pobíhání na šteklích si mohli odpustit. Dinosauří scény už nejsou tak hrozivé jako dřív a spíše jde o ryzí blockbusterovou zábavu pro všechny věkové kategorie. Druhové megabitky o největšího mastera mezi dinosaury je radost sledovat. Triky jsou většinu času v pohodě, ale občas vyruší drobnosti na kterých se dalo zapracovat. I tak jsem si Jurský svět neskutečně užil a je to jeden z těch filmů, na který se těším až si ho pustím znovu. Ne jen pár vybraných scén, ale jako pohodovou zábavu, která baví jako celek. P.S: Williamsovo téma v Giacchinově podání stále funguje. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Vstupné ve výši lístku do kina vám otevře bránu do parku, v němž se budete opravdu bavit, pokud však přistoupíte na jeho pravidla a nebudete chodit mimo označená místa – tzn. rýpat se v nedomyšlenostech, okatých náhodách nebo typizovaných postavách. ///*Spoilery* Film se dvěma scénami roku: běh na jehlových podpatcích před T-rexem a závěrečná Ultimate Fight Night: T-rex & velociraptor vs. Indominus rex, kdy jen zamrzí, že si vítězná dvojka nedala pořádného druhohorního placáka. [Kino, 2D s titulky] ()

Galerie (113)

Zajímavosti (75)

  • Ve filmovém parku funguje řada poboček opravdových společností a také řada fiktivních. Název obchodu Winston's je poctou trikovému specialistovi Stanu Winstonovi, který vyráběl animatronické dinosaury pro první tři díly (1993, 1997, 2001) této série a zemřel v roce 2008. (D.Moore)
  • Druhy dinosaurů, které se ve filmu objevují, jsou: Ankylosaurus, Apatosaurus, Dimorphodon, Gallimimus, Mosasaurus, Parasaurolophus, Pteranodon, Stegosaurus, Triceratops, Tyranosaurus, Velociraptor a uměle vytvořený dinosaurus Indominus Rex. (ČSFD)
  • Severoamerické tržby byly 653,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 1671,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Třetí Jurský svět až v roce 2022

Třetí Jurský svět až v roce 2022

07.10.2020

Odklady zásadních filmových premiér tenhle týden bohužel nekončí. Po odsunutí Bonda, Duny, několika DC filmů a Rychle a zběsile 9 (z dubna na květen) teď studio Universal posunulo také premiéru… (více)

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

23.06.2020

Colin Trevorrow teprve dokončuje třetí Jurský svět s podtitulem Dominion, koronavirus mu totiž přerušil produkci a jemu tak zbývá ještě několik dní natáčení. Mezitím už ale vymyslel koncept pro svůj… (více)

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

24.05.2020

S blížícím se třetím dílem blockbusterové franšízy Jurský svět, jenž tentokrát ponese název Jurassic World: Dominion, by se mohlo leckomu zdát, že se nová dinosauří trilogie chýlí ke konci. Tvůrci… (více)

Reklama

Reklama