Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (379)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento typ "We explore mysteries of Outer Planets" sci-fi já opravdu můžu. Po úžasné Europa Report přichází na řadu The Last Days on Mars, kde kosmonauti nezkoumají měsíc planety, nýbrž samotnou planetu. Díky jediné větě ze zdejších komentářů jsem se ihned dozvěděla, co že se to tam na Marsu vlastně přihodí:) Ale co, nevadí a můj zážitek z filmu to rozhodně nijak nenarušilo. Tíživá atmosféra je zdařilá, stejně jako akční scény. V hlavní roli boduje skvělý Liev Schreiber. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Všichni se drží tak tak pohromadě. Vyčerpání je značné. Mise končí. Čeká je cesta domů. Nebude krátká, ale konečně uvidí se blízké, své děti, svou postel. Úkol byl jasný, nalézt známky života a přivézt zpět vzorky. Nic zásadního ale z Marsu zpátky na Zemi neodvezou. I když možná jeden z vědátorů něco tají? Nikdo se tu nepokouší o žánrovou klasiku, to je potřeba si uvědomit. Přes všechny neduhy mi nicméně tenhle komorně laděný poctivý vesmírný survival horor/thriller docela sedl. Když si vzpomenu na extrémně pomalý Moon, jehož studie rozkladu osobnosti zaviněná dlouhou izolací kdesi ve vesmírné stanici mě solidně ničila, vrací se na mě myšlenky, zda byl horší, než Boyleův kousek Sunshine, ve kterém forma totálně přebíjela obsah. Tady jsem se prostě chtěl bavit a to mi tvůrci umožnili. Zákeřná bakterie, která napadá krevní oběh posádky, nám umožní vidět pobíhat po Rudé planetě zombie, nenakažených ubývá a tvůrci dokazují, že i s hubeným rozpočtem se dá (když přivřeme obě oči nad přetlakem žánrových klišé) zahrát slušné zombie divadlo. Ve finále ani moc nevadí černobílé charaktery (zbabělec, hrdinný vůdce, vědátorka-mrcha). Já šel spát spokojený!! 65% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco ve stylu Europa Report, jenže ta zas měla problémy jinde. Tenhle debut Ruairiho Robinsona do lehkého nadpůrměru vyzvihuje zejména výborná stylizace a nesmírně sympatický Liev Chreiber, kterého by měl tak nějak začít více sledovat, třebas zkoukout i ten jeho seriál. A zbytek, podle mě je tohle téma marťanských zombíků jeden velký mindfuck...6/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V prvních zhruba dvaceti minutách úžasná atmosféra, nálada, že by se napětí dalo krájet. A pak SPOILERY se to zvrhne v klon The Thing od Carpentera, jen na Marsu, a ne na sněžných pláních, navíc v naprosto nezajímavou kopii ve stylu tradiční zombie vyvražďovačky. (A to mimochodem natočil taky už dávno Carpenter, zombíky na Marsu). Protože tak od 35. minuty už nepřijde jediný lepší nápad ani zvrat, nemám důvod to nadhodnocovat, i když vcelku to je dobře natočené i zahrané. Btw, vůbec jsem nepřišel na to, jak se virus či co to bylo, přenáší, když stačí oběť třeba jen jemně píchnout špendlíčkem nebo jindy mírně přiškrtit. Scenáristická práce s postavou Kim je do nebe volající fušeřina - nejdřív je nám představena jako velmi výrazná osobnost, aby ji pak tvůrci nechali jen tak napospas, aniž by ukázali její bojovnost a možnost přežití? (A to nemluvím o logických nesmyslech, jako vzdálenosti mezi rovery a stanicí, kdy někdy to trvá strašně dlouho, jindy to odběhnou za minutku.) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého si zpočátku fanoušci vesmírných survival thrillerů odškrtnou všechny předpoklady, které správná žánrová pecka musí splňovat, a na konci zjistí, že u toho odškrtnutí vlastně jen zůstalo. Celý film potápí směšný scénář, který před diváka klade naprosto nestrašidelnou variaci na "pozemské" zombies, které jsou ještě pomalejší, debilnější a méně nebezpečné než ty ze seriálu WD, a hlavně, obdobně prázdné postavy, které si člověk se zombíky nesplete jen díky tomu, že nemají zmrzlé ksichty. Prostředí Marsu je navíc navozeno nepřesvědčivě a když se celý finálový děj smrskne do nudného šourání se ve vozíku po povrchu planety kamsi na přistávací dráhu a většina stopáže se prokecá nudnými dialogy, které diváka okatě vedou za ručičku jen k té jediné skromné myšlence celého filmu, že lidé pod tlakem jednají úplně jinak než v "klidovém stavu". No, to dokázala i průměrná Rudá planeta a přidala i trochu té zábavy. Horší hodnocení nedávám jen proto, že se film vydával za můj oblíbený žánr. 55% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Romola Garai je velká milovnice sci-fi žánru, avšak průběh natáčení okomentovala: "Nošení skafandru je stejné jako nosit korzet. Je to stejně nepříjemné." (Dr Lizal)
  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama