Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Zajímavosti (55)

  • Spoiler: V původní časové ose Star Wars, tedy v Expandovaném univerzu (dnes nazývaném Legendy), se Lukovi (Mark Hamill) podařilo obnovit Řád Jedi, jehož hlavní centrálu umístil na starou povstaleckou základnu na Yavinu IV (dokud nebyla zničena Yuuzhan Vongy) a byl hlavní postavou mnoha knižních sériích (Thrawnova trilogie, "Nový Řád Jedi", trilogie "Dark Nest", série "Legacy of the Force", "Fate of the Jedi" a další). Dokonce pro Řád Jedi vyjednal i jistou roli ve vládě Galaktické Aliance. Nová Republika se rozpadla v důsledku pádu Coruscantu při Invazi Yuuzhan Vongů v sérii "Nový řád Jedi" a následně byla znovu zformována jako Galaktická aliance – s několika změnami, například omezením vlivu Galaktického senátu na výkonnou moc. Luke si našel ženu Maru, se kterou měl syna Bena. V Thrawnově trilogii původně měla od Palpatina (Ian McDiarmid) rozkaz jej zabít, ale byla později zavražděna Jacenem Solem, který propadl temné straně. Naposledy se Luke objevuje v knize „Crucible“ od Troye Denninga, která se odehrává v roce 45 po bitvě o Yavin. Poté následuje dlouhý časový skok do komiksové série "Legacy", kde Luke vystupuje jako duch. Jeho konečný osud a příčina smrti v Legendách tedy zůstávají neznámé. Obecně se ale předpokládá, že zemřel z přirozených příčin. (vojtaruzek)
  • Spoiler: V Expandovaném univerzu (původní časové ose Star Wars) potkal Admirála Giala Ackbara (který v tomto filmu zahynul) mnohem příznivější osud. Dokonce mu byla dopřána smrt z přirozených příčin, konkrétně v sérii "Nový Řád Jedi". Ale až poté, co se stal autorem strategie, která byla klíčovou součástí boje Galaktické Aliance (nástupce Nové Republiky) proti Yuuzhan Vongům a nakonec umožnila i jejich konečnou porážku. Bohužel zemřel těsně před poslední bitvou tohoto konfliktu. (vojtaruzek)
  • Spoiler: Knihy řádu Jedi, které byly uloženy v bleskem zapáleném stromě na planetě Ahch-To, lze spatřit v závěru filmu v šuplíku na palubě Millennium Falconu, ze kterého Finn (John Boyega) bere deku pro Rose (Kelly Marie Tran). (pajik)
  • Spoiler: Na rozdíl od ostatních postav nezanechává Luke Skywalker (Mark Hamill) stopy na solí pokrytém povrchu planety Crait a jeho kroky nevydávají žádný zvuk. Pozorný divák proto pozná, že jeho obraz je pouhou iluzí, která navíc zobrazuje Luka s tmavšími vlasy a vousy tak, jak si ho pamatuje Kylo Ren / Ben Solo (Adam Driver) z jejich posledního setkání. (pajik)

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama