Reklama

Reklama

Diplomová práce

  • Španělsko Tesis (více)
Trailer

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

akisha 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmů je přesně moje krevní skupina, proto si nejsem jistá, proč zrovna Thesis se u mě celkem minula účinkem. Možná proto, že zub času se na filmu celkem podepsal a pak - ty nesympatické postavy! Všichni do jednoho, hrůza. Hlavní hrdinka, ten brejloun, ten slizkej hezounek... Co se tomu ale upřít nedá je napětí a také smekám, že ač je film téměř prost vyobrazování násilí, kolem kterého se ale celý točí, tak dokáže vzbuzovat pěkně nepříjemné pocity i bez toho. A to už se dnes jen tak nikomu nepodaří. Přesto mi z toho svým jasným tahem na bránu vychází jako vítěz 8mm. Pro mě Amenábar dosáhnul hororové špičky až v Ti Druzí, ale už tady měl našlápnuto velmi dobře. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Další španělský kousek uvázl v mé mechanice ;-) Děkuji RAPIDUSovi za doporučení ;-) Atmosféricky a herecky bez problému, původní znění také, téma originální a napínavé. Samotný hudební doprovod by si zasloužil plné hodnocení, ve spojení s filmem šlape jako hodinky a patřičně zvedá napětí. Aspoň já měl v odhalení pachatele dlouho nejasno, i když jsem samozřejmě měl své favority ;-) Snuff movie je určitě zajímavé téma a mohlo by se objevit ještě v dalších kvalitních hororech, v době přemnožení duchařin bych tuto změnu uvítal…10/10* ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kvalitní horor z prostředí filmové školy, který je děsivý v okamžicích, kdy by jiné horory asi ztratily atmosféru a stalo se z nich to samé jako ze stovek dalších, jen temný film bez atmosféry. Postavy jsou zajímavé a film využívá nejen několika postav, ale také skvělého prostředí vysoké školy audiovizuální kultury, která je plná tunelů a temných místností. Některé scény jsou trochu zbytečné, hlavně představy, které si někdy divák musí až zpětně uvědomit, že nebyly skutečné. Přesto je 125 minut dlouhý horor s velmi dobrý a po dlouhé době jsem se dočkal okamžiků mrazení v zádech a snad i strachu. To, že v půlce tušíte kdo všechno udělal není zas tak hrozná...tentokrát. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pre Alejandrove filmy mám ja naozaj slabosť, a preto mu odpustím nejaké tie chybičky. Bolo to niekedy veľmi priehľadné a učebnicové. Ale! ... ten chlapec mal 24 rokov, keď v detskej izbe napísal scenár a podľa neho natočil tento film. Malo to výborný koniec, ktorý povedal všetko to, o čom mala byť Angelina diplomovka. Herci hrali slušne a to isté platí aj o atmosfére. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nebýt určitých lidí, tak bych tento snímek neviděl. Od začátku filmu jsem si říkal, že bych chtěl vidět tu kazetu, kde mučí dívku, ale stačilo výkřiky a už jsem čekal kdy ta hrůza zmizí. Naštěstí Amenábar ví, kdy a co má skončit. Hudby vyníkající, hlavně, když se mění při pohledech herců. Násilný člověk - násilná hudba, milý člověk - milá hudba. Film v člověku dokáže vzbudit strach, hlavně tmavém bluďišti se sirkami. Očekáváte co se stane a snažíte se strach potlačit, ale to se vám jen tak nepodaří. Stále budete měniť tušení, kdo je vrah a to se mi na tom líbí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Amenábar napsal část scénáře k tomuto filmu již během svých studií na Complutense University of Madrid (španělsky Universidad Complutense de Madrid), jejíž budova a prostory si ve filmu také "zahrály". (gattaca)
  • Rozpočet filmu byl 116 miliónů peset (asi 696 tisíc euro). (gattaca)

Reklama

Reklama