Reklama

Reklama

Diplomová práce

  • Španělsko Tesis (více)
Trailer

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Příběh o mladé studentce, co se rozhodne svoji diplomku zpracovat o násilí a dovede ji to až na pole snuff filmů a sama se dostane tam, kam by ani ve své podstatě nechtěla. Diplomová práce nabídne víc než jen pořádnou dávku napětí, atmosféru a propletené skryté vztahy. Pokládá především otázku na téma násilí a postoj samotného člověka k němu. Největší plus je to, jak si krásně režisér s vámi hraje jako kočka s myší. Do poslední (opravdu poslední) chvíle jsem vůbec netušil, kdo za tím vším stojí a nemohl se dočkat závěrečného rozuzlení. Nic tu spoilerovat nehodlám, to se prostě musí vidět jestli si potrpíte na pořádně tísnivých thrillerech. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmů je přesně moje krevní skupina, proto si nejsem jistá, proč zrovna Thesis se u mě celkem minula účinkem. Možná proto, že zub času se na filmu celkem podepsal a pak - ty nesympatické postavy! Všichni do jednoho, hrůza. Hlavní hrdinka, ten brejloun, ten slizkej hezounek... Co se tomu ale upřít nedá je napětí a také smekám, že ač je film téměř prost vyobrazování násilí, kolem kterého se ale celý točí, tak dokáže vzbuzovat pěkně nepříjemné pocity i bez toho. A to už se dnes jen tak nikomu nepodaří. Přesto mi z toho svým jasným tahem na bránu vychází jako vítěz 8mm. Pro mě Amenábar dosáhnul hororové špičky až v Ti Druzí, ale už tady měl našlápnuto velmi dobře. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

No prosím, kdo říkal, že skvělé thrillery umí jen Američani? Tenhle je navíc podobně jako třeba 7 i takovým malým podobenstvím (byť zdaleka ne tak komplexním) – podobenstvím o vztahu moderního člověka k násilí. Jedinou slabinou filmu je trochu předvídatelná a rozvláčná úvodní část, ale jakmile se zápletka odmotá, nastane skutečný hodokvas napětí a strachu. Závěr je vůbec jeden z nejlepších, jaké znám, viděl jsem v něm celou naší společnost a její vztah k tzv. mediální etice. To, za co jiné odsuzujeme k vysokým trestům, nás niterně naprosto fascinuje. Protože je-li to nahlíženo okem kamery, přestává to být skutečností a stává se to událostí. Což bohužel přestane platit, pokud se ocitnete na špatné straně kamery. A to je vlastně základním principem filmu Diplomová práce... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem nudný a strašně unylý thriller s dobrým námětem kvalitníma hercema ale pro mě bohužel strašně nudný a celou dobu mi přišlo že koukám na 5 hodinový film, takže nic extra pro mě. navíc mi přišlo že ty postavy jsou naprosto bezcharakterní. Pro mě zklamání a to velký protože námět mě zaujal hodně. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po 8mm další snímek zabývající se tématikou snuffu, ale rozhodně neoplývá tak výbornou drsnou atmosférou jako právě 8mm, ale i tak se jedná o skvělej thriller, kterej sice trošku zbytečně překombinovává v závěru příběh, ale ten zbytek je fakt napínavej a ten samotnej snuff je vynikající, škoda jen, že to režisér na diváka ani jednou nevybalí naplno, protože tomu, co se v tom snuffu děje se ani 8mm nevyrovná a každý promítání je docela sugestivní. Nicméně mam takovej dojem, že neukázat nic v plným záběru byl režisérův záměr, aby si člověk v závěru uvědomil, jestli má zájem a chce to opravdu vidět, taková zkouška toho o čem se v souvislosti s točením snuffu ve filmu mluví. A musim se přiznat, že mě to fakt zajímalo a chtěl sem to vidět ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Keď je Chema s Angelou v izbe a vyberá spod postele tašku s kazetami, má na sebe náhrdelník. Pri vkladaní kazety do prehrávača ho nemá, no v ďalšom zábere, keď leží na posteli, ho už opäť má. (Isomut)
  • Na soundtracku se vedle Mariana Marína skladatelsky podílel i sám režisér Alejandro Amenábar. (hippyman)

Reklama

Reklama