Reklama

Reklama

LEGO® příběh 2

  • USA The Lego Movie 2: The Second Part (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného animovaného filmu LEGO® příběh, se opět setkáme s hrdiny z Bricksburgu, kteří se ve zcela novém akčním dobrodružství pouštějí do boje za záchranu svého milovaného města. Uplynulo již pět let od chvíle, kdy všechno bylo boží a obyvatelé města musí čelit nové obrovské hrozbě: nájezdníkům LEGO DUPLO® z vesmíru, kteří ničí vše rychleji, než obyvatelé města stíhají obnovovat. Boj za vítězství a obnovení harmonie ve světě LEGO zavede Emmeta, Hustěnku, Batmana a jejich přátele do vzdálených neprobádaných světů, včetně podivné galaxie, ve které je všechno jako v muzikálu. Na jejich tažení projde zkouškou nejen jejich odvaha a kreativita ale i mistrovské stavitelské dovednosti. Zároveň se ukáže, jak výjimeční hrdinové to ve skutečnosti jsou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 8

Recenze (191)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

O co méně boží, o to více zboží®. Ovšem stále natolik bezkonkurenčně boží, že ani náhodou nejde o pouhé (spotřební) zboží®. Sdělení to má, nápadů na tři filmy, odkazů na dvacet, je to pro malé caparty, holky, kluky, tatínky i maminky a pořád je to v rámci velkorozpočtových rodinných animáků (a vlastně tentokrát i muzikálů pro děcka; ostatně veškeré ty songy, zabte mě, jsou v češtině pro jednou o třídu lepší než v originále) sympaticky podvratné, svébytné a...Ano, prostě boží. Pokud vám už jednička byla proti srsti, tak dvojku tuplem nevydýcháte, protože jede ve stejně přepáleně zběsilém tempu jako LEGO Batman. PS: Na druhou stranu možná pouze podléhám stockholmskému syndromu, jelikož se synátorem máme veškeré Lego seriály i (krátkometrážní) filmy najeté bezpočtukrát čili aspoň nějaký svěží vítr. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Kouzlo prvního dílu je pryč, ale to je asi tak všechno, co mi na tomhle filmu vadilo. Ano, jak vidím, tak jsem skutečně dal plné hodnocení a nemám s tím problém, já jsem se totiž opět bavil náramně. Camea, gagy, všechno tady je a všechno je zase boží. Nápadů zase měli tvůrci hromadu, popkulturních narážek bylo taky dost, scénář nemá díry, finále je výborné (včetně odhalení hlavního záporáka) a hudba je mnohem lepší, než v prvním dílu! Je to tak přátelé, tenhle film je prostě zase pecka, a nejen kvůli luxusní účasti LEGO Bruce Willise. Mám dojem, že se mi to i líbilo víc, než jednička, a nad důvody pátrat nebudu. Když jo, tak v tomhle případě prostě teda jo. 90%. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

První LEGO Příběh byl zábavným rodinným snímkem, který si dělal legraci ze všeho, z čeho to jen šlo. Druhý díl se na to samozřejmě snaží navázat, ale prokletí sequelů si vybralo svojí daň. Film samozřejmě nabízí několik zábavných gagů, jako třeba scénu s Brucem Willisem, ale pak to nějak ztrácí dech. Oproti minulému dílu je však dvojka více dětinská, obsahuje více písniček a ve finále se snaží na diváka ještě více citově zapůsobit. Nepodařilo se. LEGO Příběh 2 je tak o něco hloupější verzí jedničky, která není úplně špatná, ale chybí tomu originalita, zajímavější příběh a zapamatovatelný song. Pokud někdy bude trojka, tak snad se ze svých chyb autoři poučí. 70% ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Řekla bych že na dětský film už to na konci patlali všechno dohromady až moc. Ale jinak srovnatelné s jedničkou, která mě taky nijak zvlášť neoslovila. Je to vtipné, je to svižné, a je tam plno na skvělých narážek na spoustu filmů, ale taky je to zbytečně dlouhé, nové postavy jsou graficky nezajímavé a hudba otřesná. "Everything's not awesome" do docela vystihuje. 3* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dvojka navazuje přesně tam kde skončila jednička a nakonec je její nejslabší stránkou to,že je vlastně úplně stejná a tím pádem nemá čím překvapit.Je zvláštní takhle mluvit o něčem co zkopírovalo svoje vlastní funkční postupy (které jsou i nadále funkční),ale je to tak.Pořád je tu nějaké to malé moudro,přehršel nápadů a odkazů na všechno možné (z nichž dobře polovinu děti absolutně nemůžou pochopit) a samozřejmě písničky,které mě překvapivě bavily mnohem víc než terorizující všechno je tu boží.Dabing protentokrát úplně v pohodě a to dokonce i v rámci songů...80% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu se objevuje několik narážek na to, že se Lego Batman film (2017) odehrává mezi Lego příběhem (2014) a Lego příběhem 2, jako například zmínka o záchraně světa nebo výskyt komorníka Alfréda, který v prvním díle nebyl. (Plukovnik538)
  • Ve filmu se objeví odkaz na 2001: Vesmírná Odysea (1968), kdy Emmet prochází dimenzí a stále se mění a po stranách se objevují barevné blikající obrazce. (Varan)

Související novinky

Jason Momoa namluví sněhuláka

Jason Momoa namluví sněhuláka

02.07.2020

Jason Momoa patří k těm typům herců, jejichž tělo a tvář jsou natolik specifické, že logicky bude obsazován spíš do hraných rolí než těch dabérských. To samozřejmě neznamená, že by se s dabingem… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

23 Jump Street je na cestě

23 Jump Street je na cestě

10.09.2014

Pokud jste viděli letošní akční komedii 22 Jump Street (ano, šlo o druhý díl 21 Jump Street), dobře víte, že by neměla mít pokračování. Phil Lord a Chris Miller (Zataženo, občas trakaře, Lego příběh)… (více)

Reklama

Reklama