Reklama

Reklama

Nežádej svůj poslední tanec

  • USA Save the Last Dance (více)
Trailer

Obsahy(1)

Středoškolačka Sara Johnsonová miluje balet a všechny naděje upíná k přijetí na prestižní taneční školu Juilliard. Zkoušky, které měly být prvním krůčkem k naplnění jejího snu, však poznamená nečekaná tragédie. Matka, kterou Sara přemluvila, aby ji přijela na zkoušky podpořit, zemře při autonehodě, když za ní pospíchá. Zlomená žalem a pocitem viny rozhodne se Sara nadobro vzdát baletu. Navíc se musí po matčině smrti přestěhovat do Chicaga k otci, s nímž si příliš nerozumí. Otec hraje na trubku v jazzové skupině a žije ve čtvrti, obývané převážně černochy. Prostředí chudé velkoměstské čtvrti jen prohloubí dívčiny pocity ztráty a frustrace. V nové škole se spřátelí s černoškou Chenille, která ji vezme pod ochranu, pomůže jí změnit šatník a seznámí ji se svým bratrem Derekem, který sní o tom, že se dostane na lékařskou fakultu v Georgetownu. Pozvou Saru do tanečního klubu Stepps, kde pozná hip hop. A právě jeho prostřednictvím se vrátí k tanci a začne se sbližovat s Derekem, který ji učí pro ni zcela neznámý způsob tance. Cvičí kdekoli, kde je místo a čas. Díky tomu vyvolají po pár týdnech svým vystoupením v klubu nadšení. Derek navíc Saru přesvědčí, že by se měla vrátit k baletu a snu o Juilliardu. Jenže se objeví jeho bývalá přítelkyně Nikki, které se vůbec nelíbí, že jeho srdce získala přivandrovalá bílá holka. A také Derekův přítel Malakai, který se dostal do potíží s brutálním gangem a žádá o poněkud riskantní pomoc. Sara i Derek se musí rozhodnout a je jasné, že to osudově poznamená jejich životy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

nevermore 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, jak stvořených pro vysílání HBO. Tyhle filmy stěží něco dávají, a mě třeba vůbec nebaví. K tomu fráze typu: "Svět není jeden, tady máme jinej svět, ve kterým musíš umět chodit" a další problémy z "ulice" mi přijdou zase jako snaha o to, zahrát na citlivou strunu, ale bohužel i to se míjí účinkem. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Ok. Nebylo to nekoukatelné, líbí se mi Julia Stiles. Příjemně se na ni dívá. A to je bohužel vše. Když to porovnám s Make Your Move, kterému jsem dal taky jen 2*, tak v Make Your Move byly super choreografie tanečních scén a herci vše evidentně zatančili sami. Co je tady? Tady byly pouze náznaky použitelného hip hopu a s výjimkou scény konkurzu nic delšího (přičemž jsem měl nepříjemný pocit, že v některých momentech netančí Julia Stiles). Skusme si vzpomenout, co bylo na otázku: "Co je tady?" odpovězeno v Dobytí Severního pólu :). ()

Reklama

xander 

všechny recenze uživatele

Hip hop, romantika, tanec, dráma a láska, o tom je tento film a prekvapujúco to fumguje. Musím povedať že tento snímok je vydarený, Julia Stilesová a Sean Patrick Thomas sú takisto výborný. Hlavným kladom je že nevznikla tínedžerská komédia, ale seriuozna romantická dráma, ktorá nikdy nenudí a nemá daľeko od 4 hviezdičiek ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Moje hodnotenie filmu SAVE THE LAST DANCE (slovenský preklad názvu je hrozný) by dnes vyzeralo pravdepodobne inak, možno by ma film nezaujal. Ale vtedy niekedy v roku 2002 alebo 2003 som si ho kúpila na VHS a videla najmenej 20x!!! Milovala som tento film, preto ponechávam to hodnotenie. Chicago, ktoré milujem. Hip hop, ktorý ma v tom čase fascinoval. Juliu Stiles som vtedy mala za jednu z najobľúbenejších herečiek. A ešte k tomu romantický film, iné som vtedy ani nepozerala. Dnes by to už pre mňa bol film tak nanajvýš na jedno pozretie a s max. 3*, ale je to moja stará láska, nemôžem inak. Ale skoro som na ňho zabudla a hip hop ma už dávno nezaujíma a ktovie kde je teraz táto moja videokazeta. ()

berapav 

všechny recenze uživatele

Skvělý teen film se skvělými hereckými výkony! Nikdy jsem nebyla na baletu a hip hop mi také moc neříká. Ale tady jsem tohle všechno hltala. Obzvlášť téměř poslední scéna, kde Julia tancuje, je naprosto dokonalá... Navíc černobílý pár působí važně fantasticky - nejen ve scéně v metru :), ale především při tanci. A toho si ve filmu užijete dostatek... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Podle původní verze scénáře žila Sára se svou matkou v Pensylvánii, než se přestěhovala ke svému otci do Baltimoru. Během natáčení se ale tato místa změnila na Lemont a Chicago. (HappySmile)
  • Původně se mělo točit na akademii Mount Assisi, dívčí katolické škole v Lemontu. Když požádali školu, jestli můžou odstranit katolickou dekoraci, ředitel školy je odmítl. (HappySmile)

Reklama

Reklama