Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 3

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (1 512)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Mickey Mouse strikes back. První dvě třetiny filmu by de facto mohl natočit kdokoliv a stále by to vypadlo stejně genericky. Ve finální půlhodině se sice emoce ždímou na maximum, ale už je zkrátka pozdě – vlak jménem „Nejlepší Hvězdné války od Epizody V“ je nenávratně pryč. Místo něj dorazili Avengers předaleké galaxie. Proč riskovat jako kdysi Lucas, který se při druhé návštěvě svého světa tak žalostně spálil? Proč riskovat, když recept na uspokojivou týmovku máme už jednou napsaný? Protože občas je třeba udělat i krok vzad, abyste se mohli posunout dopředu. Nejhorší je stát na místě, opakovat to samé znovu a znovu, doufajíc, že to bude stačit. Osudovost okamžiků, mrazení v zátylku a pamětihodnost napříč generacemi – ať už v dobrém či zlém – zaniká pod koly Disneyho továrny. O to víc mě děsí, že to muselo odnést zrovna Star Wars. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nostalgie na Novou naději nefunguje a jestli tak Rogue One něco dokazuje, tak jen to, že aby mě Star Wars bavily, potřebuji je prožívat s klany Skywalker, Solo, Kenobi a spol. Vždyť už jen to, že zdaleka nejlepší scénu si pro sebe krade dějově nedůležitý Vader, ukazuje, že v ukotvení nových charakterů scénář slušně prohrává. Baví mě K-2SO a baví mě Chirrut, ale celá parta až příliš ochotně a příhodně nakračuje do pozice jakýchsi sedmi statečných, což u některých z nich příliš nedává smysl. Nebýt akčních orgií v poslední třetině, odcházel bych z kina těžce rozčarovaný. Zážitek jsem totiž čekal o dost sevřenější, ale když se na celý námět dívám zpětně, jen těžko mohla celá snaha dopadnout jinak. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je skvělé, jak je to jiné, drsnější, špinavější, není to zaměřené na pár vyvolených polobohů, hodně se tu umírá a konec je výborný. A nejzásadnější rozdíl tkví v tom, že Stormtroopeři se zde několikrát trefí! Ale tuhle poctu stejně většinou nechají na těch Deathtrooperech. Problém je, že jsou to první Star Wars, u kterých jsem se skoro celou dobu nudil. Jednak kvůli postavám bez špetky charismatu, jednak kvůli známému výsledku a také i kvůli několika hloupým akčním momentům. Především ale obsahově a informativně toho snímek mnoho nenabízí. Camea známých postav mě, i přes viditelně digitální vzhled, potěšila. Z téhle technologie jde docela hrůza. Jednak nebude mít další generace herců co žrát (respektive je nebude nikdo znát, protože místo nich bude digitální Tom Hanks), ale hlavně deepfake. Michael Giacchino zvolil solidní kompromis mezi Williamsem a něčím méně výbušným a v pár momentech nezapomněl ani na známé melodie. Vesmírné srážky byly fajn, ale trochu je kalí fakt, že ty lodě vydrží jakékoliv střely díky štítům, ale obyčejný analogový náraz je rozmetá na cucky. Doporučil bych tedy rebelům, ať si vyrobí také nějaké nelaserové zbraně a bude po problému. Cením, že jsou to jiné Star Wars. Akorát je teda problém v tom, že je to snímek originální v rámci Star Wars, ale nebýt to Star Wars, tak je to neskutečně obyčejné akční sci-fi s výbornou vizuální stránkou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║Tržby USA $533,539,991║Tržby Celosvetovo $1,057,419,273▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $69,486,538║ Tržby za predaj DVD v USA $18,598,416║ tak nakoniec nie, nevyšlo to, márne som dúfal že na záver roka dostanem vytúžený bonbónik, Gareth Edwards nevie poriadne viesť hercov a takmer ma uspal, až posledná tretina sa rozbehne ale ako celok nie moc pútavé, skôr prázdne, triky samozrejme na úrovni, akcia fajn ale to je tak všetko, uvidím čo povie ďalšia projekcia /videl v kine 3D verziu: 70%/ __/videl v kine 3D verziu v IMAX Bory Mall: 75%/ ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Tohle mě trochu píchlo u srdce. Nečekal jsem, že kdy budu u Star Wars snímku přemýšlet, že odejdu ze sálu před koncem, protože se zdá mnohem lákavější dloubat se v nose před zrcadlem na hajzlících multikina. ___ Samotný námět je super, byť ani v SW universu nijak nový: Zdůraznit roli pěšáků a underdogů ve velkém konfliktu, který je jinak nahlížen především perspektivou několika hrdinů. Umožnit fanouškovi nahlédnout za štafetový běh smrti k plánům Hvězdy... smrti, a akceptovat argument vysvětlující dilema z nejstarších: proč sakra může jeden stíhač zničit celou bitevní stanici. Potud super. Stejně tak lze kvitovat nemotorné pokusy o rozmělnění jednoznačné osy dobro : zlo. Jenže to bych nesměl mít dojem, že jsem zhlédl osmihodinový lowcost seriál. To by mi nesměly zápletky přijít pitomé a hrdinové nudní a motivační promluvy a hrdinská gesta a rozhodnutí tak ne-uvěřitelná, tak nesmyslně a nefunkčně naroubovaná do tabulek SW franšízi. ___ Hlavní sdělení snímku funguje, provedení je prostě špatný. SPOILER ____ Aspoň že všichni umřeli. EDIT: Jsem zmatený. Všichni jsou, zdá se, nadšení. Zkusím druhou projekci, třeba jsem se jen špatně vyspal neboco. Edit r. 2018: Je to super. ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • Natáčelo se od 8. srpna 2015 do 11. února 2016 a od 7. června do 3. srpna 2016 v Anglii, Jordánsku, na Islandu a na Maledivách. (Varan)
  • Novinári si mohli úvodných 28 minút filmu pozrieť na Skywalker Ranchi, kde bol útržok premietaný 3. decembra 2016, teda takmer dva týždne pred premiérou v amerických kinách. (mivr)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama