Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neotřele odlehčeném duchu, díky kterému se film „LEGO® příběh" stal celosvětovým fenoménem, se dočkal vlastního filmového dobrodružství přirozený vůdce celého ansámblu – LEGO Batman. Ale v Gothamu se chystají velké změny, a pokud chce zabránit tomu, aby moc ve městě převzal Joker, který nemá za lubem nic dobrého, Batman bude možná nucen přehodnotit svůj pohled na svou dosud fungující jednočlennou skupinu občanské bdělosti a sebeobrany a snažit se spolupracovat i s ostatními a možná, ale opravdu jen možná, naučit se trochu uvolnit a získat nadhled. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (365)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Lego příběh? Ale kdeže. Tenhle spin-off nakopává Emmeta hned několikráte mezi půlky, a to hned už od úplného, naprosto božího, začátku. Lego Batman je neskutečná nálož popkulturních narážek, zejména na filmy a komiksy z ranku DC comics, které jsou ale tak precizně a komplexně vtěsnány do hektického scénáře, že je leckdy pochopí jen člověk, co má nakoukáno. Bohužel se mi nepovedlo dohnat rest v podobě Batman z 66´, ale i tak jsem si film neskutečně užíval. Říkal jsem si, jestli přecijen není toho navrátivšího se lega už přespříliš, ovšem jakmile začne první akční scéna, podpořená dobrým soundtrackem, ne nepodobným Zimmerovým Temným rytířům a kamera začne zběsile obletovat hrdiny ve stylu těch nejdražších blockbusterů, ihned jsem přistoupil na vlnu nadšení, která neustoupila až téměř do úplného konce...9/10 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Batman unmasked aneb nápad analyzovat hrdinu, jenž staví celý svůj život kolem toho, že pracuje sám, protože by další ztrátu už neunesl, se v tomhle rodinném balení kupodivu daří prodávat po celou stopáž a to bez sebevětších zádrhelů. Humorem to oplývá, Warneři vlastní navíc tolik licencí, že popkulturních odkazů je na výběr snad milion a když pominu tu občasnou přeslazenost, je z toho vlastně velice příjemnej zážitek. 8/10 ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Comicsové superhrdinské velkofilmy považuji za rakovinu současného Hollywoodu a nad většinou jsem dávno zlomil hůl (ledaže je režíruje Nolan), ale když to někdo pojme jinak, třeba TAKTO, tak je to téma stále životaschopné. Film je kulometná smršť gagů, které ani autista nedokáže pochytit všechny (pokud neumíte dokonale anglicky, na titulky zapomeňte), ale těm, které jsem pochytil, jsem se fakt smál. Zbytek si holt budu muset zapauzovat v DivXu. Kromě toho film obsahuje i fungující lidsky dojemné scény, zejména ty na téma Batmanovy sociální deprivace. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Solidní zábava, která je spíš pro dospělejšího diváka než pro děti. McKay se s tím tedy nijak moc nemaže a od začátku nasazuje naprosto šílené tempo, které nepoleví až do konce filmu. Vše je tak kulometné, že není možné všechno okamžitě pochytit, proto i ty nejnápaditější odkazy a vtipy trochu zanikají, což je velká škoda. Stejně tak je škoda, že tvůrci vystřílí munici hned na začátku a po pár minutách naservírují nejlepší akční scénu z celého filmu. Ústřední příběh prakticky neexistuje, všechno jsou jen více, či méně povedené epizody, které jsou spojeny jakýmsi morálním apelem o rodině a empatii, který je ale plný klišé, předvídatelný a vlastně dost otravný. Osobně mi vadilo i velké množství postav a zapojení záporáků ze všech možných filmů už bylo malinko zbytečné a překombinované. Jinak je ale vidět režijní nadšení a invence, protože McKay nemá jediný slabý moment, a když už to vypadá, že se divák začne nudit, znovu sáhne po zběsilé akci, odkazu nebo hlášce, které spolehlivě pobaví. Velkým pozitivem je také dabing, v němž exceluje Will Arnett a pobaví i zvolení různých hvězd do menších rolí (Tatum, Fiennes, Cera, Hill), jen Galifianikis byl na Jokera málo ďábelský, ale to je detail. The Lego Batman Movie měl veliký potenciál, který asi paradoxně využil až moc a tvůrci do něj "nacpali" tolik věcí v tak kulometném tempu, že je to kontraproduktivní. Ve výsledku tak jde o slušnou, ale trochu instantní zábavu, kterou asi většina diváků nebude mít chuť vidět znovu. 70% ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Druhý film v hávu lega. A tento mě možná bavil ještě o trochu více než ten první. Hlavní plus bych viděl ve vtipnosti, i když možná někdy i nechtěná od Batmana a dalších postaviček. Také plno různých narážek na filmy z minula jsou cool, ale pro menší děti to nejspíše není, nejenže to nepochopí, ale také si budou kazit oči. Jelikož ke konci filmu, propukne totální digitální teror a mé oči jen nevěřícně mžikaly pod palbou střihů a u všelijakých barevných proudů světla. I kvůli tomu jsem rád, že film měl pouze 104 minut, více bych asi nezvládl. Někdy méně znamená více, hlavně při akčnějších scénách. Ale i přesto je na vysoké úrovni a doporučuji. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (28)

  • Prvý film s Batmanom v hlavnej úlohe, ktorý nie je vo formáte IMAX 70mm. (Da_reba)
  • Pokaždé, když Batman spatří Barbaru, tak se spustí skladba „(I Just) Died in Your Arms“ od anglické kapely Cutting Crew, která vyšla v roce 1986 na jejich debutovém albu nazvaném „Broadcast“. (Trajektt)

Související novinky

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Batman a Nightwing mají režiséry

Batman a Nightwing mají režiséry

24.02.2017

Nová sólovka Batmana, jíž nedávno (režijně) opustil Ben Affleck, nakonec ulovila Matta Reevese (Úsvit planety opic). Studio Warner Bros. potvrdilo, že Reeves opravdu usedne za kameru, a Affleck dal… (více)

Lego Robin dostal pasující hlas

Lego Robin dostal pasující hlas

17.07.2015

Z loňského Lego příběhu se vyklubal takový hit, že studio Warner Bros. okamžitě rozjelo nový filmový vesmír. V září 2017 tak uvidíme celovečerák Lego Ninjago, v květnu 2018 regulérní pokračování Lego… (více)

Reklama

Reklama