Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Jason sa v tomto filme dostal teda do poriadnych sračiek, t.j. chudák Jason bol zmrazený a následne po mrtne rokov skúmaný, dostal sa do vesmíru, bojoval vo virtuálnej realite a všeličo možné. Znie to celkom zábavne a netradične, avšak zas taká sranda to nebola. Snaha vymyslieť niečo nové, netradičné, čo by ozvláštnilo sériu o Jasonovi, narazila na slabé mozgové kapacity autorov. Zaslúžili by si aj oni zmraziť a vystreliť do vesmíru, možno by im tam v budúcnosti urobili aspoň nejaký upgrade mozgu, filmu a im by to prospelo. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Uprimne? Scenar je naprosto debilni, snaha vytriskat posledni mozne prachy z Jasona Vorheese (tedy jeste pred spojenim s Freddym - nutno rici, ze po filmove strance podstatne zdarilejsim) je naprosto evidentni. A za co ze davam ty tri hvezdy? Tento film totiz lze brat jako horor - pote by to bylo neco mezi odpadem a 1 hvezdou, ale pokud se na to podivate s vedomim, ze jde o cernohumornou hlaskarnu, tak nebudete zklamani + scena s dvema slecnama ve spacacich je pro me jeden ze tri NEJORIGINALNEJSICH a NEJVTIPNEJSICH zpusobu zabiti ve filmech vubec... P.S.: Oficialne bych tomu dal 3 hvezdy, ale davam 5 kvuli tomu silenemu mnozstvi "odpadu" od jinych uzivatelu... ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi menšinu, která si desátý Pátek užívá od začátku až do konce. Začátek s Cronenbergem je fajn, vesmírná většina pak osciluje mezi lehoulinkou trapností, zábavností a originalitou. Uber Jason je možná trochu moc, ale virtuální projekce Tábora u Křišťálového jezera, plná citací, potěší na maximum. Podle mého experiment, který se vydařil. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Jason je zpět. Po jeho zprznění a odlifrování do pekla v kacířské devítce se vrátila stará známá oživlá mrtvola při těle a s hokejovou maskou, sekající vše co jí přijde pod (klidně i na kost zmrzlou) ruku. Potom co pořeší ostrahu "mrazáku", komando vesmírných mariňáků a odhadem několik stovek až tisíc obyvatel jisté kosmické stanice, Jason se upgraduje pro nové tisíciletí a spíše setrvačností dorazí i těch několik zbylých ustrašených študáků, přičemž rozkope prdel i jedné namachrované robotce. Pátky třináctého nikdy nehrály na luxus jako vývoj postav, inteligentní dialogy nebo rafinovaná zápletka. Byly to filmy, u kterých se člověk v dětství bál, o pár let později smál a ve kterých se mohlo stát absolutně cokoliv - zůstat řetězem upoután na dně jezera, bojovat s telekinetičkou, vydat se lodí na Manhattan a nebo rovnou do vesmíru. Každý pátek přiměřeně nudil, každý měl své dva tři dobré momenty a žádný, snad jen s výjimkou jedničky, se nebral příliš vážně. Z tohoto hlediska Jasonovi X nemám co vytknout, spíš naopak. Velmi pěkná děvčata, záplava komiksových triků a akce (mj. s přehledem nejvíc explozí ze všech dílů) a pár úsměvných nápadů (upgradovaný Jason), gagů (virtuální simulace Crystal Lake) a Cronenbergovo cameo! Freddy vs. Jason to sice není, ale aspoň se tu neskáče z těla do těla a infantilně bez ladu a skladu necituje všechno možné jako v pitomé devítce. Jen by to nemuselo vypadat jako epizoda sci-fi z 90. let, ke kterémuž dojmu přispívá i to, že slavný pátkovský hudební motiv tu zazní jen naprosto minimálně . ()

Terva 

všechny recenze uživatele

LOKALITA: Crystal Lake. Výzkumné zařízení. OBJEKT: Jason Woorhees. STATUT: Odsouzen ke kryogennímu procesu........ Prvních deset minut to vypadalo na krvavé béčko, ale pak se to zvrtlo ve frašku. Pilot kosmického modulu vypadá jako Freddy Krueger. CITÁT - S námi jste v bezpečí......... Jason se na kosmické lodi zorientoval celkem rychle, není to žádný tupoun. Začal okamžitě dělat to, co má nejraději. Zabíjet. Asi nejlepší scéna je okolo 43 minuty. A to je tak vše. DIALOG: Už jsem našla Kondora........V jakém je stavu?........V provrtaném......... V záhlaví je napsáno Akční/Horor/Sci-fi/Thriller, ale nějak mi tam chybí Parodie/Komedie. Je tu také přebrána spousta situací a aspektů z různých filmů. Asi největší část si tvůrci vybrali ze série Vetřelec. A to se mu vůbec nelíbí. CITÁT - Lidi, je to v pořádku, chce jen zpět svou mačetu......... Hodnotit to jako komedii, dal bych za tři, ale je tu napsáno horor, horor, který za nic nestál. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Postava Adrienne (Kristi Angus) odkazuje na herečku Adrienne King, která ztvárnila v prvních dvou dílech Pátku třináctého postavu Alice Hardy. (Stocki)
  • Natáčení probíhalo od 6. března do 30. dubna 2000 v kanadském Ontariu. (Stocki)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama