Reklama

Reklama

Projekt Černá Voda

(studentský film)
  • Slovensko Projekt Čierna Voda
Trailer

Obsahy(1)

Dvojice mladých filmařek se vydává do Orlickozáhorského pohraničí s cílem natočit unikátní dokument z území Černé Vody, kde jak zjišťují - v minulosti došlo za velmi podivných okolností k několika vraždám. Jejich pátrání po místním přízraku se tím rázem začne propojovat se zneklidňujícími skutečnostmi. (jiri.cesak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (60)

Psychor 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší jak nesmyslně vyhypovaný Blair Witch Project z roku 1999, přesto se Projekt Černá Voda odborné kritice v žádném případě nevyhne. Jakožto zdejší hororový expert jsem již chtěl pochválit zdařilé a do mlžného oparu zahalené intro, které bych si klidně dokázal představit i v nějakém áčkovém hororu, jenže následný krátký prostřih na lehce se usmívající postavu Wiktorie mě okamžitě donutil k zamračení. Pracně budovaná atmosféra rázem ztratila na autenticitě. Slyšel jsem dobře? Bohužel ano. Postavy bezbranných studentek používají slovník, za který by se nemusel stydět ani dlouholetý dlaždič. Nevím, kde se pan režisér inspiroval, ale drsná mluva působila spíše iritujícím dojmem a atmosféře pranic nepomohla. Navíc se zamýšlená děsuplná výprava skrze nepřátelský noční les postupně proměnila v nezáživný turistický pochod. Stopáž je o dobrých deset minut přestřelená. Během této doby se zároveň nic podstatného neodehraje, takže se zde vysloveně nabízel prostor pro dlouhý střih. Zdá se, že pana režiséra tlačil termín a výslednou podobu svého projektu si před odevzdáním ani příliš nezkontroloval. No stalo se. Naopak pochválím atmosféru v opuštěném statku, kde ke slovu konečně přichází intenzivní mrazení v zádech a divák tak jen napjatě očekává, kdy a čím bude vystrašen. Věčná škoda nezvládnuté gradace. Závěr, v kterém se objeví přízrak, totiž působí poněkud odfláknutě a připomíná spíše nějaký Sandbergův laciný kraťas. Objektivně vzato by si Projekt Černá Voda nezasloužil více než jednu hvězdu, ale i mistr hororového žánru někdy může přimhouřit oko, a tak ocením český původ snímku a udělím mu celé dvě hvězdy. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Po stránce originality nic průkopnického (již několikrát v komentářích zmiňovaná inspirace, až spíš adaptace Záhady Blair Witch), slabší herecké výkony všech před kamerou, přisprostlé a navzájem se obviňující dialogy, na které v tu chvíli holky podle mě ještě nemají nárok (působí tu spíš na efekt, než aby psychologicky odpovídaly pozvolna se stupňujícím událostem). Po audiovizuální stránce dokonalost, kdy např. scéna v JéZéDé určitě patří k silnějším momentům kraťase. Takže ve výsledku takový průměr - na české a hlavně středoškolské poměry však kvalitní. ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to atmosférický kraťas s místy super kamerou (záběry na les a začátek), hezkými zvuky (až na pár vyjímek) a s dobrou lokací. Na druhou stranu je to jen tuctové found footage žvanění, bloudění a zmatené mávání kamerou. Ale je to tuzemák a hodně dobrý tuzemák. Je tam sice pár slabých momentů a laciných lekaček, ale párkrát jsem měl dlaň před ksichtem. Konec byl hodně z ruky, odfláknutý a nechápu střihy na rozhovor s Lucií, naprosto zbytečné. Ve výsledku ale hodně dobrý počin. 4* a.k.a 70% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci Noci filmových nadějí. Herecký výkon byl naprosto otřesný a jen těžko uvěřitelný, kdy zejména u rozhovorů ve vesnici byla vidět nalinkovanost. A samozřejmě, nemluvě o až recitačním projevu hrdinek. Nicméně jedno výborné je a to atmosféra. Jen zase bohužel, inspirace Blair Witch projektem byla tak velká, až se to dá považovat za její kopii. Ale jak říkám, atmosféra hutná, sám jsem se držel opěradel jak šílený a očekával, kdy se leknu. A lekl jsem se. Na studentský kraťas tedy slušné. Jen bohužel, kdyby to nebylo místy jak přes kopírák... I když jaksi děsivější. 64% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dve mladé študentky prichádzajú do oblasti nazývanej Čierna Voda, aby natočili dokument o záhadných úmrtiach, ktoré mal mať na svedomí duch rozhnevanej ženy, ktorá údajne v danej časti prišla o svoje dieťa. Napriek tomu, že ide o totálny kopirák iného, známejšieho "Projektu BlairWitch, The" ma tento, v mojich očiach úplne podceňovaný horor kraťas, veľmi milo prekvapil. Bolo naozaj milé zaspomínať si na onen film, po ktorom som sa tri týždne bál chodiť do pivnice. Napriek vykrúcačkám ma v závere celkom slušne vykrútilo, pričom najmä vďaka slušnej atmosfére nemôžem inak, iba šľahnúť "povinné" štyri. O originalite príbehu nemôže byť ani reč, ale o amatarizme taktiež. Odporúčam siahnuť po slúchadlách a počkať na tmu - 70% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Režisér filmu Jiří Česák vytvořil film pro absolutorium na VOŠ aplikované kybernetiky s.r.o. v Hradci Králové. Zadáním bylo natočit horor ve stylu Found footage. (Allica)
  • Orlické Záhoří simulovaly rozsáhlé lesy v okolí Hradce Králové. (jiri.cesak)

Reklama

Reklama