Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (675)

kingik 

všechny recenze uživatele

Princ čekající na vysvobození, mladá panna čekající na svoji první felaci. Ti dva mají dvě hodiny filmového času, aby se do sebe zamilovali a zlomili kletbu. Určitě neexistuje nikdo, kdo by příběh o krásce a zvířeti neznal. Tahle verze vychází z letitého animáku, který mým bulvám unikl, tudíž nebudu srovnávat. Coby samostatné dílo si stojí velmi dobře. Je výpravou a kostýmy okázalé a trikovou složkou nešetří. Vše je kvalitní, na vysoké úrovni. Celek dotváří barvitý vizuál. To, co projde animáku, už hůře zpracovává hraný film. Mám na mysli muzikálovou složku, která má proměnlivou kvalitu. A bohužel ve větší míře ději nijak neprospívá, ba jej brzdí, za její produkci by se nestyděl leckterý zkrachovalý umělec, který se věnuje pokleslým muzikálům. Hudební čísla jako jediná na mě z celého filmu neudělala patřičný dojem. Ještě štěstí, že dabing to pokryl i pěvecky. A to je jediná kaňka na filmu, o němž, při vší úctě ke spoilerům, každý ví, jak dopadne. Tohle zpracování je úžasně kouzelné, nabité emocemi, prosycené příjemnými pohádkově strašidelnými kulisami, hradem, na němž předměty sdílejí prokletí s princem a mluví, což bylo milé, vtipné i dojemné. Finále mělo grády. Stojí za to zhlédnout ten omletý a prostinký příběh znovu. Určitě se v něm najde něco překvapivého, i když absolutně předem víte, že to celé dokonale predikujete. Snad poprvé je nasnadě erekce z Emmy Watson, Dan Stevens je trochu slizký princ, coby zvíře je zajímavější, status záporáka obstaral solidně nechutný Luke Evans. A úplně nejlepšími herci byly oživlé předměty. Celkově se jedná o pozoruhodnou adaptaci. Dovedu si ji představit na vánočním tv menu, kde by svojí kouzelně pohádkovou atmosférou dokonale zapadla. A mějte na paměti, že pokud vrchnost prosadí "proticitový" zákon, můžete si odskočit k takovýmto pěkným filmům, kde láska poráží čarodějné kejkle. Až na ty nadbytečné zpívánky, je to super pokoukání. 10/10 ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

[Výzva od PZ] Nejde zrovna o žánr, který bych (ještě v neděli ráno) vyhledával. Ke zhlédnutí jsem byl "donucen" v rámci výzvy od PZ (pro neznalé Petry Zumrové). Bohužel jako dobrý filmový kritik musím být schopen objektivně ohodnotit film i mimo svůj oblíbený žánr. Každopádně hudebně to až takové peklo nebylo, leč žádná z písní mi v hlavě neutkvěla, což u muzikálu považuji za největší negativum. Herecky to až taková křeč nebyla, i když Hermiona Krásková oplývá spíše vzhledem než uměním zpěvu a herectví. Celý film a přerod vztahu mezi kráskou a "zvířetem" je přes notorickou známost této lehce zoofilní klasiky koukatelný. Největší negativum pak vyjma zmíněných písní zůstává samotné zvíře. Chvilkama bylo prostě až moc roztomilé, než aby se do něj HK nemohla zamilovat prakticky na první pohled. Příště bych prosil pořádné monstrum. 64% ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Bude to obrovský hit. Během celého filmu jsem si však říkala, že tohle bylo točené jako sázka na jistotu. Bez žádné inovace - risku, což je vlastně největší škoda. Krásně to vypadá, výprava je úchvatná a vlastně je to velice pěkný film, ale nic víc. Škoda té občasné přeplácanosti, některé scény totiž opravdu patří spíše do animovaného filmu, v hraném to může působit divně a hlavně divák se v tom lehce ztratí (ta šíleně dlouhá scéna tančícího a zpívajícího nádobí). Rodiny budou odcházet z kina spokojené, rodiče nebudou naštvaní, ale když si vzpomenu třeba na nedávnou Popelku, tak se mi na tváři objeví úsměv, na tu Kráska a zvíře zkrátka nedosáhla, ale je to fajn film. (Viděno s titulky, dabing podle mého ubere filmu takových 50% vzhledem k tomu, že jde z poloviny o muzikál). ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Další Popelka se bohužel nekoná. Kráska a zvíře se zuby nehty drží retro stylizace a výsledkem je těžce kýčovitá vyprávěnka, která umí okouzlit hlavně v trikových scénách. Jinak se totiž všichni zbytečně moc kření a příběh je zkratkovitý až běda, i když zabírá mohutných 130 minut. Neříkám, že tu není pár hodně povedených momentů a scén – zhruba od půlky se Kráska docela chytí a šlape v písničkách i mimo ně. Celkový dojem je ale přesto rozpačitý a nejvíc z něj trčí Evansův Gaston, který je vyhrocený přesně tím způsobem, aby člověka bavil a zároveň fungoval jako solidní padouch. Kéž by se od něj poučil i zbytek filmu! (6/10) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Revuálně rozjuchané disneyovské písničky jsou jak přes kopírák - skoro v každém filmu studia jsou úplně stejné. Možná někdo namítne, že to je Disneyho rukopis, podle mě už je to ohrané, sterilní a neživotné. Musela jsem je přetáčet. Ani mě nenadchnul posun příběhu: z psychologické romance (Kráska se zamiluje do Zvířete, když v něm objeví dobré srdce) z toho u Myšáků udělali akční podívanou s jedním zhrzeným nápadníkem a útočícími vesničany. /můj komentář č. 2 400/ ()

Galerie (392)

Zajímavosti (39)

  • V erbu zámku zvířete najdeme lva, kance a iniciály WD (tyto iniciály mají zastupovat fiktivní postavu Williama Devereauxe, ale mohou být také vykládány jako Walta Disneyho). (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama