Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sly v tomhle filmu dokazal ze je i neco vic nez jen akcni herec diky jeho skvelymu projevu mu toho horala uverim bez problemu i kdyz v civilu se boji vysek film ma skvelej napad Harlin tradicne zrucne reziruje a Stallone ma proti sobe opravdu perfektniho bezcharakternaka Lithgowa dalsim plusem jsou samozrejmne krasny lokace a fakt povedena hudba jeden z top kousku Stallona i Harlina! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný akčňák, na kterém kromě zajímavého námětu zaujme překrásné prostředí hor, ve kterém se příběh odehrává. Akční scény jsou na velmi vysoké úrovni což jen dokazují nominace na Oscary a některé z nich jsou nezapomenutelné (lezení přes údolí na lani, Stallone pod ledem). Obsazení Johna Lithgowa do role záporáka byla trefa do černého. Sylvester Stallone tímto filmem a Demolition manem potvrdil svůj comeback po sérii neúspěšných snímků....... ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra devadesátek a parádní prostředí zasněžených hor, které se svou netradičností pokouší o to, aby film nebyl označen jen jako horší kopie Smrtonosné pasti (2). Styčných bodů mají totiž několik, nejvíc vynikne samozřejmě to, že charismatický hlavní hrdina likviduje záporáky postupně chytrou partyzánskou válkou. Ano, je to tak, Stallone zde své svaly využije snad jen k horolezectví, jinak je to téměř obyčejný muž. Prožitek je o to intenzivnější a záporaci s už tak ďábelským plánem působí hrozivěji. Obzvláště chválím vyrovnané tempo a takřka nulová hluchá místa, na druhou stranu by si film zasloužil, právě po vzoru Smrtonosných pastí, zvýšit realističnost na maximum a přidat Slyovým protiútokům ještě více sofistikovanosti. 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po třech snímcích slabší úrovně se Sly vrátil hodně povedeným a netradičním akčňákem. V titulcích by vedle herců klidně mohly být napsány i Italské Alpy, které jsou krásné a ve filmu hrají poměrně podstatnou roli. Renny Harlin měl na začátku 90tých let poměrně solidní akční formu a tak nepřekvapí že Cliffhanger se povedl. 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden zo skvelých filmov Sylvestra Stalloneho. Kde sú tie časy, kedy sa ešte nemuseli robiť všetky tie výbuchy a špeciálne efekty na počítačoch, ktoré sú pre dnešného diváka povinnosťou pri akčných filmoch. Zlaté filmové deväťdesiate roky. V tomto filme musím jednoznačne pochváliť okrem Sylvestra aj skvelého záporáka Rexa Linna a tiež ku podivu kladnú postavu skvelého herca Michaela Rookera, v súčastnosti známeho hlavne vďaka seriálu The Walking Dead a tiež filmu Guardians of the Galaxy. Cliffhanger je skvelý film, ktorý odporúčam všetkým milovníkom akcie. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Ron Kauk, další dvojník Sylvestera Stallonea (Gabe Walker), byl nucen přibrat. Ve dne v noci jedl potraviny bohaté na sacharidy a hodně posiloval. Zaskakoval rovněž za Janine Turner (Jessie). (džanik)
  • Počas záverečného súboja na vrtuľníku sa v jednotlivých scénach objavuje a stráca horolezecký rebrík. (johnsnow)
  • Film se dostal do Guinnessovy knihy rekordů díky nejdražšímu vzdušnému kaskadérskému kousku, který byl do té doby předveden. Scéna, ve které se Travers (Rex Linn) přemisťuje z jednoho letadla do druhého ve výšce 4,5 kilometru, se natáčela bez jakéhokoli jištění nebo triků a vyšla produkci na více než milion amerických dolarů. Pojišťovny odmítly kaskadéra pojistit, a tak Sylvester Stallone (Gabe Walker) nabídl část svého honoráře, jen aby se vůbec mohlo točit. Oním odvážným byl kaskadér Simon Crane a s ohledem na extrémní nebezpečí se točilo pouze jednou. (džanik)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama