Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou jsem si pro jistotu projel filmografii Sylvestra, abych mohl se vší zodpovědností říci, že Cliffhanger je jeho nejlepší film (nepočítám-li Mravence Z). Ovšem spíše než toporný, ale v rámci žánru dostatečný výkon SS, je to zásluha Rennyho Harlina, který udržuje po celé dvě hodiny ten správný akční rytmus - film má spád a nabízí několik opravdu hezkých "explozivních" a vygradovaných scén. Scén hloupých (SS pod ledem) je přiměřeně a jsou v rámci žánru akčního filmu přijatelné. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Výborné akční béčko, které ani po letech neztrací na zajímavosti. Renny Harlin dokázal z béčkového tématu vyždímat téměř ačkovou záležitost, hlavně po technické stránce (ostatně, nominace na tři Oscary v technických kategoriích to potvrzují). A i když je to "jen" blbé béčko, tak mě se líbilo. Protože když to porovnám s některými bečky, které se točí dneska, tak tohle je o několik tříd nad nimi. A John Lithgow jako záporák? Skvělý!!! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak to neviete, ste nepotrební. Nepotrebných vecí sa človek zbavuje.“ Mám strach z výšok a obľubujem snežné filmy, takže za mňa pecka a jeden z najvýdatnejších akčniakov 90. rokov. Stallone si k nemu nezyvkle napísal scenár a urobil to tak dobre, že traumatizovaný záchranár Gabe patrí k jeho najlepším rolám. Je tam plno výrazných, silných (nielen akčných) scén, momentov a nápadov (úvodnú scénu neskôr skopíroval nielen Ace Ventura 2, ale i sám Harlin v Zradnej hlbočine). Kasting zločincov nie je úplne najprevratnejší, ale minimálne John Lithgow (ktorého sme vždy vnímali skôr ako komediálneho herca) je mrazivý a diabolský. K tomu ostré akčné scény (most), Michael Rooker v šokujúco kladnej úlohe a atraktívne prostredie zasnežených veľhôr. Produkcia stála fajnových 70 miliónov a je to na výsledku poznať, film následne na celom svete zarobil sympatických 171). Akurát mi nebolo jasné, prečo Gabea nesledovali pomocou stôp v snehu. Myslím, že ich tam bolo požehnane. A nad jeho pobehovaním v krátkom tričku treba privrieť oči. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Na takový film se jen tak nezapomíná. Sly v nejlepší formě (ten nehorázný triceps!!). Nabouchaný horolezec, který bojuje nejen s nepřáteli ale i sám se sebou. Akční podívaná od začátku až do konce, jeden z největších klenotů Slye. Parádní atmosféra, napětí, adrenalin, akce, originální nápad na příběh, lákavé prostředí! ta úvodní píseň je božská, jedna z nejlepších znělek vůbec! Bylo super vidět jeden ze svých nejoblíbenějších filmů se Slyem na velkém plátně - Kino Aero 2018. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Od samotnýho začátku mě tenhle film pořádně chytil za koule. Sice se neshodnu se Stallonem ohledně oblečení do hor, ale zcela se s ním shodnu, jak by měl takový pobyt na čistým horským vzdoušku vypadat. Sly nám nabízi báječnou alternativu trávení volného času na horách. Kdepak lyže nebo snowboard a goretex oblečení. Hezky šedivý tričko, katě od vitnemaců, bouchačky, kufry s prachama, helikoptéry, rány rukama, rány nohama, rány hlavama, skoky ze skály, skoky na skály, skoky do skály.....zkrátka pořádně si tu dovolenou užít, a ne stát trapné fronty na vleky, fronty na groky, fronty na parkování, fronty na ubytování a fronty na sraní. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Původní film obsahoval dvanáctimetrový skok Gabea Walkera (Sylvester Stallone) z jedné skály na druhou. Při zkušebním promítání se ale diváci hlasitě smáli. Scéna byla změněna a kratší (počítačově upravený) skok pak vidíme v závěru filmu. (džanik)
  • Simon Crane, kaskadér, který se ve vzduchu přesunul po laně mezi letadly, se ve skutečnosti do druhého letadla nemohl dostat, ale zručným střihem se dosáhlo zdání, že se mu to podařilo. (džanik)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama