Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na mazané české podvodníčky nikdo nemá! Přesvědčí se o tom i obávaný italský mafián Marián Labuda... Mafián Carmello se provinil proti zásadám své organizace, když se pokusil oblafnout šéfa, a vysloužil si rozsudek smrti. Odsouzenec prchá před zabijákem přes Vídeň do Prahy, kterou mu rakouský kolega ve zločinu doporučil jako bezpečný úkryt. Nikdo z nich netuší, že Češi se za reálného socialismu naučili tolika fintám, že ostřílený italský profesionál nestačí koukat. Když si Carmello vyrazí poznávat noční život Prahy, stane se obětí podvodnice a přijde o šaty, peníze i pistoli. Tím ovšem jeho potíže ani zdaleka nekončí (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Mafianské drama po česku. Úplně špatné to není, jak se to snaží průměr hodnocení 36% dokázat, dokonce mi bylo trochu líto, když to po 100 minutách velice náhle a velice otevřeně skončilo. Jen mi nějak nedošlo, jaký měla celá ta šaráda italských mafiánů v Čechách význam a o co všem těm podivínům šlo? Dosti chaotické, protože jinak uvidíme hlavně sled akčních, kriminálních a komických scén (bohužel i včetně vyloženě trapných momentů) bez výraznějšího závěru a s bohatou plejádou českých komických, hereckých i hudebních hvězd, z nichž ale řada nemusí být každému sympatická. Osobně se zde hlavně nemohu zbavit dojmu, že Josef Dvořák byl nejhorším hercem spřed r.1989 a že výborný Rudolf Hrušínský začal v 80. letech najednou více podivných rolí, které si jako tehdy již dlouho uznávaný herec mohl odpustit (zde jako experimentátor, který zkoumá na kočkách, zda po pádě z okna dopadnou na hlavu nebo na nohy, v jiném snímku ze stejného roku Tajemství v hradu Karpatech pro změnu zase jako šašek-vynálezce třaskavin a šílených přístrojů atd.). Extravagantní zpěvačka Jana Kratochvílová svými hudebními "perlami" celou tuhle (alespoň zčásti odpudivou) podivnost jenom završuje. Nicméně představitelé gangsterů Kodet, Středa, Hrzán obstáli a František Němec si tak trochu zopakoval roli z Muže z Londýna :-) ... Úvod v striptýzovém baru byl excelentní a jako hlavní klady vnímám dále velice stylovou režii Juraja Herze, skutečně nádhernou hudbu mistra Petra Hapky, která vylepšuje celý zážitek z filmu a natáčení ve velkolepých lokacích hned v čtyřech zemích (Karlovy Vary, Vídeň, Řím, Amsterdam). 55% ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Juraj Herz natočil veľa dobrých filmov. Na tento som bol v kine. Pamätám sa, že som sa tešil na mnohých výborných hercov, ale bol som dosť sklamaný. Minule som sa opäť pozrel v televízii na tento film a opäť len veľké sklamanie z nevyužitia hereckého potenciálu. Niečo je tu započaté ale bohužial nedokončené. Veľká škoda 45%. ()

Reklama

decouble odpad!

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako by se téměř všichni známí českoslovenští herci sešli, aby si nalepili umělé kníry a pro srandu si zahráli na mafiánský film. Občas se snaží mluvit italsky a pravidelně pronášejí nějakou provařenou hlášku z gangsterského žánru ("Betonové botičky" nebo "Olivy jsou v láku" - "Co to plácáš blbečku, olivy byly včera"). V člověku to vzbuzuje pocit jakoby se tvůrci snažili vytvořit komedii od Václava Vorlíčka, ale výsledek je tak tragický, že připomíná spíše jeden bezkrevný díl z televizních "Třiceti případu Majora Zemana." Nemůžu se tak ubránit dojmu, že scenáristé zřejmě viděli víc německých kopií tohoto žánru než amerických originálů. Je to tak moc špatné, že to není ani nechtěně vtipné. ()

Chajimwitz 

všechny recenze uživatele

Buldoky nějak moc nemusím,můj soused má jednoho v bytě a vždycky je od něj poslintanej celej výtah. Herzův film,kde tohle prapodivné psí plemeno vystupuje,mě příjemně pobavil už v pubertě a baví mě i nyní,hold jsem se asi ještě z tý puberty nedostal,jinak bych asi pochopil,proč to tolik uživatelů strčilo do odpádku. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Za tenhle film měl Herz dostat rovnou Nobelovu cenu. Přimět partu velmi dobrých herců, aby v něčem takovém hrála, to vyžadovalo značný kus umění. Sehnat peníze a všechna povolení k výjezdům do různých koutů Evropy, tu už chtělo nejen umět, ale především mít minimálně strýčka na ÚV. Nejvíc mě na tom mrzí, že kvalitní filmy, které by si zasloužily, aby se v nich herci nemuseli producírovat před kašírovanými západoevropskými městy, na tuto možnost nedosáhly. A k završení vší té tragédie se ještě jeden z našich nejlepších hudebních skladatelů rozhodl vykrást sebe sama, aby se vzápětí rozmáchl k ještě husarštějšímu kousku a vykradl rovnou Morriconeho. Kratochvílová sice tvrdí, že byla k emigraci donucena, ale já se přikláním k názoru, že i tato ufonka se styděla za účinkování v příšernosti jménem Buldoci a třešně. Jedinou radost mi tento snímek způsobil v momentu, kdy Veškrnová otáčí hlavu zpět ke stánku s třešněmi. Pak už mě přestal Herz štvát. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (13)

  • Poslední natáčení Jiřího Hrzána, zemřel tragicky v průběhu natáčení a všechny scény s ním musely být přetočeny s nově obsazeným Miroslavem Středou. Film neobsahuje jediný záběr s hercem, ale Hrzán zůstal pietně kreditován v titulcích. (BoredSeal)
  • Režisér Juraj Herz považuje tento film za svoj najhorší a okrem jedinej scény, kde Milan Lasica a Július Satinský hrali dvoch esenbákov, ho nemá vôbec rád. Naopak jeho otec považuje tento film za synov najlepší. (Raccoon.city)
  • Autor kriminálních románů a filmový a televizní scénárista Ivan Gariš si kromě námětu a scénáře střihl také roli jednoho z mafiánů. (Olík)

Související novinky

Marián Labuda 1944 - 2018

Marián Labuda 1944 - 2018

05.01.2018

Ve věku 73 let zemřel náhle slovenský herec Marián Labuda. Syn krejčího a nadšený ochotník absolvoval divadelní fakultu VŠMU v roce 1965 a hned nastoupil do činohry Slovenského národního divadla. O… (více)

Reklama

Reklama