Reklama

Reklama

The Cloverfield Paradox

  • USA God Particle (pracovní název) (více)
TV spot

VOD (1)

Zemi hrozí ztráta veškeré energie. O řešení této situace se na mezinárodní vesmírné lodi snaží skupina vědců, mezi nimiž je i Ava Hamilton (Gugu Mbatha-Raw), která se k posádce přidává, aby dala lepší šanci na přežití své rodině. Když se však uprostřed vesmíru objeví na lodi nový člen posádky, neví již nikdo z přítomných, čemu se ještě dá věřit a čemu ne. (hansel97)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (304)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Cloverfield Paradox" je podľa mňa filmom, ktorý akosi neuspokojí svojich divákov. Nechcem sa tváriť, že by tu neboli určité kvality, no bohužiaľ z celkového dojmu nakoniec ostane viac negatív než pozitív. Ale aby som nezačal hneď kritizovať, tak poviem, že herecké obsadenie filmu je podľa mňa celkom dobré. A herci spolu vedia dobre fungovať. Sú tu určité vynikajúce nápady. Ako napríklad prepojenie dimenzií a cestovanie medzi nimi. Ako záverečný konflikt. Alebo niektoré efekty, ktoré sú vskutku pôsobivé. Najviac ma asi fakt dostala ruka. Lenže podľa mňa to sú elementy, na ktoré sa mal film viac sústrediť a dať tomu viac energie, lebo v realite často tápame v tme. Podobne na mňa minulý rok pôsobil aj "Alien: Covenant". A to rozhodne nie je film, na ktorý by som chcel pri pozeraní na "Cloverfield" spomínať. Ako som poveda, dobré stránky filmu sú tam. Ale nie je toto akékoľvek bežné sci-fi, ktoré vôbec nie je nutné prepájať s "Cloverfieldom"? Aká bola nutnosť pridať k tomu tento film? Skúsme si to všetko odtiaľ vystrihnúť a reálne dospejeme k tomu, že film by nebol žiadnym spôsobom iný. A možno práve to prepojenie ťahá ten môj finálny verdikt až sem. Lebo s takým menom človek od filmu aj niečo očakáva. No výsledne je to absolútne sklamanie. Neviem komu by som ten film odporúčal. Osobne mám pocit, že film ani nemá nejakú reálnu filmovú základňu. Fanúšikovia sci-fi si v tom niečo možno nájdu, no ako celok je to podľa mňa veľké sklamanie. Možno nie ako film sám o sebe. Ale ako "Cloverfield" film. Hodnotenie: C+ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Samotný námet a úvod snímku ma celkom navnadili, pretože niečo v štýle vesmírneho survivalu a záhad okolo časopriestoru a iných dimenzií mám veľmi rád. Navyše takýchto snímkov nie je veľa, teda aspoň nie podľa môjho gusta. Tiež úvod dokázal navodiť príjemnú atmosféru, takže v prvých minútach som už pomaly začínal slintať blahom. Žiaľ nevydržalo to. Ako sa ďalej dej vyvíjal, atmosféra spolu s pútavosťou príbehu sa pomaly ale iste vytrácali, pričom koniec už bola len jedna veľká šaráda a navyše pre tento žáner bol aj netypicky patetický. Málokedy sa stáva, že by nejaký snímok takto dokázal premrhať svoj potenciál, a už vonkoncom nie ak ide o záležitosť od Netflixu. Sklamanie, veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Podprůměrné béčko, které se vás snaží nalákat na horor a Brühla, ačkoli strach je poslední emoce, kterou byste zde marně hledali. Nějak jsem nepochopil, nač se snímek vytasil s 11minutovým epickým úvodem. Snímek nabízí klasickou zápletku o uvíznutí v jiné dimenzi, kde se věci a lidé nechovají tak, jak byste mohli očekávat. Tvůrci měli tedy hodně volné ruce, bohužel, a tak vesele sypali z rukávu jednu hovadinu za druhou. Našlo se pár úsměvných momentů, bohužel se většinu času snažili brnkat na vážnou notu, což se míjelo s úspěchem. Škoda, že snímek neuchopili čistě jako komedii. Dopadlo by to rozhodně lépe. Z celého snímku na mě zapůsobil snad jen velmi úsměvný závěr. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

„My arm helped us find the Earth!“ Tohle napsali a natočili lidé, kteří milují nejen původní Cloverfield, ale všechna vesmírná dobrodružství Vetřelcem počínaje a konverzační epizodou seriálového Star Treku konče. Cloverfield Paradox je filmem, na němž je podivným způsobem sympatické, že ačkoli stěží stojí na nohou coby samostatné dílo a vymýšlí nejabsurdnější cestičky k napojení na předchůdce, přece právě v procesu napojování na rozběhnutý fikční svět vytváří pozoruhodně neodhadnutelnou a zábavnou hru s divákem, která startuje od úvodních minut a končí dokonale bizarním posledním záběrem. Bohužel, s přihlédnutím k náladě a fyzické nátuře předchozích dílů, je tohle ve výsledku šíleně nevyrovnaný projekt, kde se naivně splétají hororové prvky s přitroublým humorem a navzdory originální premise přesahujícího děje se okatě vykrádá snad každá vesmírná sci-fi. Že se po psychologicky a režijně našponované dvojce dočkáme obyčejného béčka, kterým se méně nadaní tvůrci snaží vzdát hold všemu a záhadu ušatého monstra cedit skrze nepřesvědčivé dimenzionální otvory, to je zkrátka zklamání jak hrom. Oceňuji několik vtipných nápadů a snahu o zachování obdobně omezeného narativu, který více nakousne než vyřeší, ale tady se toho pouze uchvátaně „nakouslo“ mnohem více, než může jeden kvalitní film unést.. Více zde ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Název odkazující na "Monstrum" a nedávnou "Ulici Cloverfied" není náhodný (což dokazuje nebývale směšná závěrečná tečka) ale každopádně dělá tento film oběma předchozím neskutečnou ostudu. Film více připomíná nedávný "Život" ale kvalitativně je na tom daleko, daleko hůře. Filmu chybí jakékoliv napětí, triky jsou více než špatné a všichni zúčastnění předvádí to nejhorší z celé své kariéry.Tohle nemělo nikdy vzniknout. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Film bol vydaný len pár hodín po tom, čo sa počas Super Bowlu objavil jeho prvý trailer. (Marceloo)
  • Od 55. minuty, když Michael (Roger Davies) a Molly (Clover Nee) jedou v autě, tak je na několika záběrech zřetelně vidět, že tachometr a otáčkoměr jsou na nule. Vozidlo je v pohybu, ale ručičky se ani nehnou. (Samthron)

Související novinky

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama