Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Určitě na druhém díle víc zapracovali scénáristé. Nemám už pocit, že se koukám, jak někdo jiný hraje počítačovou hru. Bohužel i přes zlepšení děje je to chvílema pořád stejná nuda. Akční scény jsou opět super a Angelina je zvládá na jedničku, ale její ladné křivky jako holka (bohužel) neocením. A kromě křivek a akce není na Angelině téměř nic ke koukání. Oproti první Lara Croft: Tomb Raider kvalita rozhodně stoupla, ale pořád to není ono. Možná se někdy kolem devátého dílu dočkáme perfektního filmu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ne, tak ani druhý film s Larou Croft jsem nepobral. Teď se asi budu opakovat, ale Jolie prostě tuhle akční roli brutálně nezvládá, nechce se mi jí věřit sebemenší pohyb rychlejší než chůze a všechno uhrává svojí postavou, vyšpulenými rty velkými jako pysky nějaké statné klisny a takovými těmi provokativními řečmi, ze kterých plyne: Já jsem strašně sexy a nikdo na mě nemá, s tím jsem se líbala, když tikaly hodiny Bílého půlměsíce a tohohle jsem měla třikrát během konjukce všech planet. Mně se Jolii jako ženská líbí, ale vůbec se mi nezamlouvá jako Lara Croft. A když si ještě udělá ze žraloka (byť digitálního) boxovací pytel, to už je na mě moc. Co příběh?? No opravdu už nešla vymyslet větší hovadina, všechno je nahrané, aby se zase zcestovala půlka světa a aby se v každé navštívené zemi něco zbouralo a sehrála se nějaká trapná bojová scénka. Závěr se odehrává pravděpodobně na palouku u nás za domem, taky tam máme takový roští a čas od času se tam zjeví nějaká příšera (jo, to je vlastně ta stará sousedka)... ale tyhle jsou hodně nepovedený, vlastně triky stojí za pořádně veliký ho*no. Doufám, že pokud přijde třetí díl, tak bude začínat tím, jak se Lara, samozřejmě zase s tváří Jolie:), potopí na jedno nadechnutí pro podprdu na dno jezera Loch-ness. To víte no, taková menší kalbička s lochnessákem aneb u slečny Croft není nic nemožné. 30% 95 miliónů dolarů(rozpočet)/156,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve vnitrozemí Afriky, na místě zvaném Kolébka života, je ukryta Pandořina skříňka, skrývající ty nejtemnější a nejhorší hrozby pro lidskou rasu, jaké kdy lidstvo vůbec poznalo. Světově uznávaná archeoložka Lara Croft, je jediná, která může najít skříňku dřív, než nositel Nobelovy ceny a obchodník s biologickými zbraněmi, doktor Reiss. Ten ji chce využít k dosáhnutí neomezené vlády nad světem. Lara bude muset vyčerpat celý rezervoár svých schopností, protože Reiss má před ní pořádný náskok. Nemusíte hrát hru Tomb Raider, abyste se bavili u pokračování, které je lepší než jeho předchozí díl. Angelina Jolie je zde sexy, tak co si víc přát, a navíc příběh rychle odsýpá, je dynamický a je zde spousta akčních sekvencí, takže ani není čas se zamýšlet nad logikou děje, která si tentokrát vzala dovolenou, protože konzolové hry také nikdy moc logiky nepobraly. Tentokrát tvůrci chtějí diváka bavit. V mém případě se jim to povedlo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tento film jde již mimo mě. Nehodlám se tu moc rozepisovat, protože každé slovo, které směřuje k tomuto filmu by mohlo být bráno jako kladné. Tomu se chci vyhnout, protože na tomto filmu je kladná maximálně Angelina Jolie. A zbytek jsou zápory. Od scénáře, herců až po režii. Jan de Bont by měl být jen ten pán co si hraje s kamerou, ale ne režisér!!! Hudba o ničem, příběh nudný až mě z toho bolela hlava a adrenalinové "bomby" velmi nudné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mierne zlepšenie oproti jednotke, pôsobí to "farebnejšie" a tak nejak plnšie. Bohužiaľ ide o rovnaký výplach, ktorý zostarol tak rýchlo, pretože už vo svojej dobe vyzeral ako retro z deväťdesiatok. Dialógy sú tak jednoduché, ako to len ide, po čase začnete mať kvôli nim dojem, že všetky postavy majú IQ pod 90. Akčné scény sú dnes už husto wtf, čiže ide o prístup, či sa budete na nich zabávať, alebo budete pri nich trpieť, u mňa sa to pravidelne striedalo. Strieľajúci nepriatelia na dvojicu, ktorá sa ocitá dole hlavou na lane, pričom ani z pár metrov ich nikto netrafí, to patrí zase až do osemdesiatok. Je to vtipné? Ako pre koho... ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Film bol zakázaný čínskou vládou, pretože je tu Čína zobrazená ako krajina s nezákonnými úmyslami, do ktorých boli zaplatené tajné agentúry. (Greenpeacak)
  • Štábu nebylo dovoleno natočit honičku na skutečné Velké čínské zdi, tak si její repliku nechal postavit ve Walesu. Jako komparzisty najal personál místní čínské restaurace. (NIRO)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama