Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane sa tak nízkemu hodnoteniu čudujem, na strane druhej to aj trochu chápem. Ale to naozaj ľudia takéto filmy berú vážne? Sexy Angelina v obtiahnutom kostýme, so zbraňami, s motorkou... Film sa mi páčil rovnako ako prvý diel a som rád že Laru hrala Angi. Film vôbec nerobí menu Tomb Raider hanbu. Mám veľmi rád Angelinu Jolie ako herečku, je to krásna a schopná žena s hereckými gény po otcovi. (jej starý otec je Slovák). Pokračovanie Lary určite nieje zlý film a ani on, ani Angelina, čoby Lara ma nesklamali. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jan de Bont mal pre prvý film v rukách pestrejší scenár s exotickejšími lokáciami a efektnejším vyvrcholením, ale režijne nezažiaril o nič viac ako tu Simon West. Westova akcia je nedotiahnutá, nudná a bez šťavy, ako z video-béčka. Celkovo je síce pokračovanie o pol hviezdičky lepšie než beztvárá jednotka, ale stále nevydá na lepší priemer. Finálny verdikt rovnaký: Pokiaľ je kvôli čomu film vidieť, tak je to zo dňa na deň viacej sexy Angelina Jolie. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Angeline sa opäť nepodarilo zaradiť Laru ako akčnú hrdinku ku kvalitnejším výšinám a ako tak pozerám ani sa o to moc nepokúšali. Nápad bol sľubný, Angelina ako magnet na divákov zaručený, no oni len nahodili vypasovanejšiu kombinézu, spevnili podprdu a mužské pokolenie opäť zaručilo tržby. Kam to speje. 50%. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Kamera přeletí moře a jsme na svatbě v Řecku. Malé zemětřesení a už se k nám na člunu blíží sexy Jolie a její Lara Croft. Pokračování jedničky na sebe nedalo dlouho čekat a tak tu máme Kolébku života a honbu za Pandořinou skřínkou. Opět je to ten stejný Tomb Raider jako předtím. Pro někoho stejně špatné, pro mě stejné dobré. Daniel Craig má volno a tak ho střída Gerard Butler, což je vynikající náhrada. Croft tentokrát vystřídá víc míst. Podívá se do Číny, projede se na Čínské zdi na motorce a pak ještě stihne zaletět do Afriky. Nemluvě o nádherném Řecku a Alexandrově podvodním chrámu v úvodní sekvenci. Pro mě je Kolébka života parádním pokračováním, kterého se tato filmová série dočkala. Spolu s dynamičtějším soundtrackem je to prostě další skvělý akční dobrodružný snímek. Těm, co se líbil první film, tak je Kolébka života nemůže zklamat. (80 %) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No teda, žádná sláva. Je to bohužel ještě horší než první díl. Naprosto to postrádá kvalitní příběh a nějakou zajímavou zápletku. Celej film je postavenej jen na Angelině Jolie, což o to, neni to tak špatnej nápad, když se na ní podívate. Určitě se je na co dívat, ale i tak by to chtělo přinejmenším nějakou pořádnou akci, když už se nedostává kvality v příběhu, jenže Jan de Bont si nepokazil svojí pracně vybudovanou pověst a zase natočil naprosto ubohý akční scény, stejně jako to udělal v pokračování Nebezpečný rychlosti. Nebýt Angeliny, tak jdu s hodnocením ještě níž. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Mělo se točit i třetí pokračování, ale Angelina Jolie (Lara Croft) řekla, že nechce hrát jednu postavu třikrát. (Elisebah)
  • V předchozím dílu měla Angelina Jolie (Lara Croft) v podprsence vycpávky, aby se více přiblížila předobrazu její postavy. V tomhle dílu to odmítla, protože chtěla udělat Laru realističtější a lidštější. (Elisebah)
  • Pár švédských parašutistů provedl před ostrým natáčením skoku z hongkongského mrakodrapu 28 skoků pokusných. (Reiniš)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama