Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 325)

Marius 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších romantických komédií. Tento žáner vôbec nemusím ale aj motyka občas vystrelí a tu sa strieľa obzvlášť hustým kalibrom. Vynikajúca mozaika rôznych podôb lásky, vrcholiaca Štedrým večerom. Vynikajúce herecké výkony všetkých zúčastnených (špeciálne Bill Nighy). Filmu by síce prospeli nožničky (príbeh angličana ktorý odchádza do USA) ale aj tak sa z nepochopiteľných príčin teším na DVD , kde bude film ešte o 80 min. dlhší. A mimochodom po tomto filme už nebude Vašim sexidolom Britney Spears (nemá adekvátne hodnotenie) . Najdôležitejšie na koniec .... Deti nekupujte si drogy ....staňte sa hviezdami a dostanete ich zadarmo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď už ste taký úprimný... akú najlepšiu babu ste mali v posteli?“ – „Britney Spearsovú.“ – „Uff.“ – „Žartujem.“ – „Vďakabohu.“ – „Bola strašná.“ V prípade takého sympatického filmu, akým dozaista je LÁSKA NEBESKÁ Richarda Curtis (doteraz spoľahlivý scenárista – DENNÍK BRIDGET JONESOVEJ, NOTHING HILL), to nehovorím rád, ale počet protagonistov kvalitu nerobí. Hoci talent a láska k romantickému žánru (ktorý Briti vedia výborne kombinovať s komédiou) je vidieť aj z vesmíru. Napriek tomu na jednu strhujúcu scénu (preslov Hugha Granta na tému „Priateľ, ktorý nás zastrašuje, už nie je našim priateľom“) pripadá niekoľko scén, ktoré neodsýpajú ako by mali/mohli a v horšom prípade sú dokonca nudné (čo ale určite nie je prípad „predstieračov sexu“). Pri takom počte postáv sa niet čomu čudovať, dvojnásobne ak bol strihač lenivý a vianočnej snímke ponechal neštandartnú dĺžku cez dve hodiny, čo je miestami vyčerpávajúce. Napriek tomu je výsledkom bombasticky obsadený film, ktorému fenomenálne dominuje zrejme najzábavnejšia postava celého filmu, brutálne dobrý Bill Nighy ako prestarnutý rocker, ktorý dobre vie, že naspieval poriadnu sračku, ale „nebolo by svieže, keby som bol tento rok na čele hitparády ja a nie tí 17-roční dobre opálení chlapci?“. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/romantika/187-laska-nebeska-60- ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

skoda, ze sem tenhle film poprvé nevidel na Vánoce, ale žel tesne po nich.. takze vánocní atmosféra na mne az tak nezapusobila, nastesti vse ostatni ano. all is love, is love.. ci uz uplne skvele vanocni pisnicky interpretovane ruznymi ne uplnymi profesionaly (Beatles atd by mohli byt pysni, protoze vsechny se povedly), v kteremz to zanru ve filmu nejvice září Bill Nighy (jeho pisnicka ze zacatku, ktera se v ruznych obmenach hraje po celou dobu filmu, je naprosto skvela variace pisnicky od The Troggs) a mozna, ze nejen v nem, ale i jeho cela postava. Taky mne hodne zaujal Colin Firth a jeho romance s francouzskou sluzkou, ktera vyvrcholila velmi hekticky. Samozrejme nesmim zapomenout ani na famozni vyznani lasky bez slov, coz je asi nejpeknejsi scena ve filmu. Ale uplne nejkvalitnejsi stripek jedne lasky je romance britskeho premiera a jeho sekretarky. Hugh Grant jako premier naprosto válí, a scenka a nasledne zfouknuti americkeho prezidenta (Thorntona - Curtis z nas udelal asi pekne blazny :-))),.. nenachazim pro to vhodne slovo, je to proste brilantni. Trochu slabsi mi prisly pribehy s Rickmanem a Neesonem, ale v ramci zánru je to stejne hodne vysoko (a náhle zjeveni Leesonova snu taky). Takhle bych mohl rozebirat asi kazdou sekundu teto romanticke komedie, protoze Curtis opravdu natocil svuj nejlepsi film a trefil se vsem primo do noty.. 5 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

God only knows what I’d be without you. Není mnoho filmů, které by tak neuvěřitelným způsobem dokázaly spojit scény, u kterých vám tečou slzy smíchy, s těmi, u kterých je to kvůli dojetí. Nic víc napsat nehodlám, nerad totiž něco kazím, snad jen - TAK AŤ NÁM LÁSKA NAKOPE PRDEL! Tak a dost. Už dost. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl jeden z nejkrásnějších filmech o lásce, který jsem v životě viděla. Všechny minipříběhy jsou zajímavé, neotřelé, vygradované a především skvěle zahrané. Love actually ani jednou nesklouzne do kýče, ač by se to mohlo stát vcelku snadno a prostředí vánočního Londýna k tomu přímo vybízí. Love actually ale přináší přesně tu vzácnou pravou a hřejivou vánoční atmosféru v její přesné míře. Je to vtipné, je to zábavné a je to dojemné. Šestá pomyslná hvězda je za úžasného vyžilého rockera v podání Billa Nighy a jeho radu ohledně drog. (Děti, nekupujte drogy. Staňte se rockovou hvězdou a budou vám je dávat zadarmo) ()

Galerie (126)

Zajímavosti (95)

  • Režisér Richard Curtis přizval k natáčení celou rodinu včetně potomků. Scarlett Curtis se objevila v dětském kostýmu jako langusta, její bratr Jake Curtis byl v masce Spider-Mana se zlatou korunou. (rakovnik)
  • Během konkurzu na postavu Sarah všem Richard Curtis opakoval, že hledá typ Laury Linney - s žádnou z adeptek nebyl spokojen. Nakonec mu jeho asistent doporučil, aby obsadil přímo Lauru, jinak nebude spokojený nikdy. (don corleone)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama