Reklama

Reklama

Cage Dive

  • Austrálie Under the Deep (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Traja priatelia sa vydajú do Austrálie. Čaká ich príjemné dobrodružstvo, ale všetky očakávané atrakcie prevyšuje jedna. Tou je ponáranie sa v klietke a sledovanie žralokov, ktorí sa pohybujú v okolí. Ich vysnívaná zábava sa však zmení v boj o život na otvorenom mori plnom nebezpečných nástrah. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tři Američani - bratři Josh a Jeff + Megan - se vydají do Austrálie, aby se zde účastnili potápění v kleci mezi žraloky. Moc si ho ovšem neužijí, protože ve chvíli, kdy se nacházejí v moři, přijde obrovská vlna a smete loď i s lidmi. Všichni jsou tak ve vodě plné žraloků a je jen otázkou, kdy skončí na jejich jídelníčku. Proč nemám rád FF? Protože její autoři si myslí, že je třeba co nejvíce klepat kamerou, takový nesmysl! A zde se ještě horečně zoomuje, což je šílenství pro oči. Dal jsem tomu však šanci kvůli žralokům. A musím říci, že jejich útoky patří mezi to nejlepší. Realisticky vytvořené, až by si jeden myslel, že aktéři byli vskutku sežráni. K postavám jsem ale žádné sympatie necítil. Bratři na zabití a Megan kurva a kráva v jednom, jelikož scénka se světlicí se jí opravdu povedla. Slabé 3* získávají mořští predátoři spolu s mořem. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Není to čistokrevné found footage, zpočátku se to spíš tváří jako mockumentary, kvůli čemuž ten film má asi tři začátky a dva dějové rámce, které diváckou snahu uvěřit, že jde o záznam, nemile narušují. Hlavní podíl na tom má ale ta trojice nesympatických, bezpáteřních a slabomyslných wannabe adrenalinových šílenců. Bohužel tyhle filmy o ničem jiném než o postavách nejsou, na útoky žraloků se opravdu zlákat nenechte. Většinou už nad tím u found footage nepřemýšlím, ale tady mě opět zaráží, proč tu kameru prostě neodloží. Nemluvě o tom, že jim jednou uplave a v další scéně už je zas poslušně zpátky. Pěkný nápad používat podvodní kameru, aby postavy měli přehled o situaci pod nimi, ale nechápu, jak přesně to má fungovat (takový The Reef s brýlemi byl v tomhle mnohem uvěřitelnější a efektivnější). ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodinu můžete klidně přeskočit a o nic nepřijdete. Nicméně jakmile se ústřední trojice dostane do vody, tak začne překvapivě zábavné plácání. Tedy zábavné na FF. Nicméně žralok se asi tak dvakrát blýsknul a akce na člunu neskutečně rozesměje. A to je pořád o dost víc, než jsem od toho čekal. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre žraločie horory a prvému Otvorenému moru dávam za nepríjemnú naturalistickosť 4*. Ale toto bolo mimo. Nezaslúži si to v mojich očiach ani tri. Pár scén je síce príjemne nepríjemných a zlovestných, ale veľmi to kazí jednak blbý scenár (to s druhou svetlicou mysleli vážne?) a jednak nepríjemné postavy hrané nesympatickými hercami, ktoré sa správajú ako vyložení kreténi a nič dobré od života (a tým pádom ani od matky prírody, ktorú v tomto prípade sebavedomo zastupujú žraloky) si nezaslúžia. Ako podvod vnímam reči o „klietke“, keďže o ňu vôbec nejde (ak chcete žraločie klietky, pozrite si radšej 47 metrov od Robertsa). Hoci má film ledva hodinu dvadsať (už aj s titulkami), je strašne rozpačitý, keďže dlho trvá, kým sa veci začnú diať a ani potom to veru nie je žiadny zázrak. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho keď sa FF formát nevydarí celkom podľa predstáv. Na druhú stranu ale mám rád animal survival, hlavne keď poslednou dobou si v tomto smere už ani nie je poriadne z čoho vyberať. FF obyčajne vdýchne snímku kus reality, vďaka čomu sa divák pri sledovaní cíti nepríjemnejšie, no samozrejme musí sa podariť. Avšak v tomto prípade kľúčové, akčnejšie momenty boli na môj vkus až príliš chaotické a roztrasené, takže som si žraločiny moc neužil. Niektoré momenty našťastie dokázali navodiť akú-takú dusnotu, takže vyslovene za stratu času to nepovažujem. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama