Reklama

Reklama

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

  • USA The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (více)
Trailer 1

V dávných dobách byl vykován kouzelný prsten, který vlastnil pán Mordoru Sauron. Jeho moc začal využívat k šíření zla, ale o prsten nakonec v boji přišel, a ten na dlouhá léta zmizel. Nakonec ho našel hobit Bilbo Pytlík, který díky němu přestal stárnout. Na naléhavou žádost čaroděje Gandalfa předá prsten synovci Frodovi. Ten se svými kamarády Samem, Smíškem a Pipinem odcházejí do Hůrky a Gandalf se vydává pro radu za svým učitelem, čarodějem Sarumanem. Ten se však přidal na stranu zla a zajme ho. S pomocí tajemného hraničáře, přezdívaného Chodec, Frodo a jeho kamarádi uniknou jen o vlásek devíti černým jezdcům, kteří vyrazili z Temné věže, aby prsten našli a přinesli svému pánovi Sauronovi. Do Roklinky je svolána velká porada lidí a elfů, která rozhodne, že prsten musí být zničen. To je možné pouze tam, kde byl prsten zrozen, v ohni Hory osudu. Odvážný Frodo se nabídne, že tam prsten odnese. Nebezpečí je však příliš veliké, a tak se mu, jako jeho ochránci, postaví po bok čaroděj Gandalf, trpaslík Gimli, elf Legolas, bojovník Boromir, hobiti Sam, Smíšek a Pipin a také Chodec. Zrodí se Společenstvo Prstenu, které se vydává na nebezpečnou cestu plnou nástrah a nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (2 000)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, co k tomu mám ještě říct? Bylo tu už mnoho pochvalného řečeno a já se nechci opakovat. Snad jen musím říct, že podle mě je tento film lepší než knížka (ano, teď mě asi bude chtít hodně uživatelů ukamenovat, ale mě nezajímají popisy krajiny na 2 stránky, je to strašně nezáživné a k tomu se začnu strácet v ději-a to by se němělo stávat). Jinak skvělý film s velice vhodně zvolenou a okouzlující hudbou (Enya je myslím přesně ta pravá) a nezbývá mi než hodnotit 5*. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. The Prophecy ,2. Concerning Hobbits ,3. The Shadow Of The Past ,4. The Treason Of Isengard ,5. The Black Rider ,6. At The Sign Of The Prancing Pony ,7. A Knife In The Dark ,8. Flight To The Ford ,9. Many Meetings ,10. The Council Of Elrond [featuring the song "Aniron (Theme For Aragorn And Arwen)" composed & performed by Enya] ,11. The Ring Goes South ,12. A Journey In The Dark ,13. The Bridge Of Khazad Dum ,14. Lothlorien ,15. The Great River ,16. Amon Hen ,17. The Breaking Of The Fellowship ,18. May It Be [composed & performed by Enya] , ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Jeden z nemnoha filmů, kdy jsem si hlavní aktéry doslova zamiloval a prožíval s nimi vše dobré i zlé. Uvolněné herecké výkony všech zúčastněných mně utvrzují v tom, že natáčení muselo probíhat v bezvadné atmosféře a láska k předloze z filmu jenom pryští. To se potom na konečném výsledku musí projevit. Psát, jak je Pán prstenů vizuálně famózní je nošením dříví do lesa. Z hereckého hlediska jsem si vychutnával především Cate Blanchett, Iana McKellena a velice příjemně mně překvapil Sean Bean coby Boromir. Jeho kreace v závěru, kdy mámí prsten z Froda, patří k mým nejoblíbenějším. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Libozvučný hlas Cate Blanchetové otvírá nejlepší a nejskvělejší fantasy dobrodružství v historii kinematografie. Peter Jackson převypravuje knižní předlohu J.R.R.Tolkiena stylem výjimečným a po právu si došel pro 11 Oscarů. V prvním z plánované trilogie nás Jackson seznamuje s Prstenem moci, po němž pátrá pekelný pán Sauron, doprovázený nemrtvými Nazghuly a armádou skřetích kreatur, aby si podrobil veškerý žijící lid. Co uhodí do očí jako první, je ohromná výprava: masky skřetů, kulisy staveb či detailní propracování lokací zdejší Středozemě působí jednoduše dokonale a navíc je většinou "obhlédne" výborná kamera, za jejíž akrobatickou dráhu letu by se nemusela stydět ani legendární letka Rudých šípů. Jackson skvěle míchá psychologii postav s dialogy a hutnou atmosférou různých scén, která natolik vtáhne do děje, že skoro slyšíte dusot Aragornových a Legolasových nohou za sebou... nikdy nesklouzne ke klišovitosti, bitva dvou mocných čarodějů (Gandalf, Saruman - v tváří v tvář i na dálku) je prostě fantastická a svým způsobem jedinečná a navíc je zde (i když zatím jen v omezené míře) použita technika motion capturingu při tvorbě postavy Gluma. Seznam slavných hereckých jmen, které zde figurují, by se určitě nevešel na formát A4 a zajímavostí je, že všichni do jednoho podali velmi dobrý výkon. Jakože ke Gimlimu patří sekyra, tak ke Společenstvu prstenu patří špičková instrumentální hudba, která umocňuje filmový prožitek. A pro co Jacksona obdivuji nejvíc, je kouzlo jeho filmů: i při druhém, třetím a dalším shlédnutí jsem stále k obrazovce jako přikovaný, jsem prostě částí bojů o Středozem... není jiná možnost, než 100% hodnocení, protože tenhle film mi přinesl krásný filmový zážitek. 93 miliónů dolarů(rozpočet)/871 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle není jen nejlepší fantasy film, co jsem kdy viděl, je to zároveň jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Tvůrci by měli nutit autory Harry Pottera povinně sledovat tento film zas a znovu. Speciální efekty jsou nádherné, scénář a režie dokonalé. Film nesleduje knižní děj a to je jen dobře. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (409)

  • Filmový štáb zaměstnával člověka, který měl za úkol v Hobitínu vylovit všechny žáby a přemístit je jinam, aby nerušily natáčení. (Pepinec)
  • Poníka, kterého Hobiti společně s Aragornem (Viggo Mortensen) vedli při cestě do Roklinky, hráli dva muži, kteří byli převlečeni v kostýmu poníka. Důvodem byl špatný terén, který byl pro takové zvíře nebezpečný. (Fender)

Související novinky

Nový Pán prstenů na cestě?

Nový Pán prstenů na cestě?

24.02.2023

Poté, co se koncem minulého roku podařilo švédské korporaci Embracer pořídit veškerá zbývající práva na značku Pána prstenů (seriálová koupil předtím za nemalé peníze Amazon), uzavřela nyní studia… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama