Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (212)

kajas 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi menšinu lidí, kteří se dabingu zastávají, troufám si tvrdit, že znám hodně našich dabérů, a byla jsem proto upřímně zvědavá, jak si Dejvice s takovým námětem poradí (divadelní hru jsem neviděla). A zklamání bylo nakonec větší než u "Čtvrté hvězdy". Počáteční díly nasadily laťku, která už nebyla překonána. Ráda si zavzpomínám na pohřební řeč pana Bartošky i na všechny výstupy pánů Preisse a Krobota, ale to je vše. Přehození výhybky z čistokrevné komedie k dramatu mi vůbec nesedlo. Velká škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Určitě ne taková pecka jako třeba Čtvrtá hvězda, ale v rámci české produkce jde pořád o výraznější nadprůměr. Už samo dabingové prostředí je vlastně unikátním a absolutně nevytěženým tématem, což má asi svůj důvod, ale o to větší plus patří Zelenkově odvaze. Stejně jako v jiných seriálech se tu najdou silnější a slabší díly, ale nebyl tu jediný, u kterého bych se nudil nebo alespoň nezasmál. Je fakt, že některé vtípky jdou za hranu trapnosti a místy je seriál zbytečně vulgární, ale na druhou stranu to není zase nic tak hrozného. herecky mi nejvíc sedla Klára Melíšková, kterou jsem si v podobné roli nedokázal představit a bavili Mirolsav Krobot, který se pro role choleriků narodil. Naopak mi příliš neseděla Tereza Voříšková, na jejímž místě bych si dokázal představit x jiných hereček. Možná jsem čekal malinko víc, ale i tak jsem spokojen. 75% ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl byl hodně nadějný. U dalších jsem ale pochopil, že humor bude spočívat v něčem jiném (často v uřvané Melíškové - kterou mám jinak rád, a v dabování dementních filcek). Světlou vyjímkou byl díl pro Františka Filipovského. To byla pecka. Dál už byl jen propad ana poslední dva díly jsem si vzpomněl až skoro po půl roce. Ale jsem rád, že jsem seriál dokoukal, protože v posledním díle mě konečně!!! nadchla Terka Voříšková. Její ujetý hlásek na začátku dílu a písnička v závěrečných titulcích. Slušný! ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Lepší nadprůměr. Kazí to nevýrazné postavy (obzvláště Voříšková je herecké poleno a její postava nepřináší žádnou přidanou hodnotu) a nudný děj. Ve srovnání s Mostem, Čtyřmi hvězdami nebo Okresním přeborem Dabing Street bledne, ale koukatelné to je :). Na rozdíl od výše zmíněných seriálů se ale na Dabing Street znovu dívat nikdy nebudu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, není to tak dobré jako Čtvrtá hvězda, ale vlastně ani nemohlo a snad ani nechtělo, protože tenhle seriál na to jde zase trochu jinak. Petr Zelenka o něm říkal, že ho točil hlavně pro pobavení a že ačkoliv ke konci trochu zvážní, pořád to nebude nic hrozného. Měl pravdu. Od prvního dílu jsem sledoval všechny ty postavy, které mi postupně byly z různých důvodů méně a méně sympatické, abych se na ně tuším v (před)předposlední epizodě díval se skutečným odporem, ale přitom mě pořád zajímalo, co s nimi bude. Je to zásluha dobrého scénáře a samozřejmě dobrých až výtečných herců. Humor je občas poněkud lacinější a sitcomové situace příliš okatě připravované, ale čert to vem, když jsem se vždycky tak těšil na další díl. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (38)

  • Zbědovaný dům režiséra Jandy (Miroslav Krobot) se nachází na adrese Tiché údolí 110, Roztoky. (sator)
  • Jako hudba v úvodní znělce je použita skladba „Little Fury Things“ z druhého alba „You're Living All Over Me“ (1987) americké skupiny Dinosaur Jr. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno