Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tato kultovní komedie o vyskokoškolácích šedesátých let učí, že žábavnější než univerzitu vystudovat, je užít si a přežít. Bluto (John Belushii), Vydra (Tim Matheson), Flíček (Tom Hulce) a Hromdopolice (Stephen Furst) žijí životem moderních mladých mužů. Flámování je na denním pořádku, sex jen občas a alkohol se pije a jointy kolují. Hlavní náplň výuky: srandičky, prdelky a prcičky. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (45)

Delta House (1979) (seriál)

  • Prakticky väčšina prvkov, ktoré robili pôvodný film filmom (štipľavý humor, sexuálne referencie, narážky a scény, vulgárny slovník), tu neboli prítomné kvôli striktným pravidlám pre obsah v amerických televíziách. Celému neprispelo ani vysielanie v takzvanom "rodinnom čase" o ôsmej večer počas sobôt. Sledovanosti tiež nepomohol ani fakt, že na úspechu filmu sa chceli zviezť aj konkurenčné televízie NBC a CBS, ktoré prišli na trh v rovnakom čase so svojimi vlastnými seriálmi. (Real Tom Hardy)

David Fincher

Eminem feat. Dr. Dre: Guilty Conscience (1999) (hudební videoklip)

  • Bol to Dre, kto prišiel s nápadom duetu vo forme hry protikladnej morálky. Eminem povedal: „Celý koncept pre 'Guilty Conscience' je z filmu Animal House (1978), kde je dievča v bezvedomí a chlapec sa musí rozhodnúť, čo urobí. Má diabla na jednom ramene a anjela na druhom." (ChArLeNe)

Krotitelé duchů (1984)

  • Bill Murray (Peter Venkman) v rozhovorech potvrdil, že duch tlustého Slimera měl být poctou zesnulému komikovi Johnu Belushimu, který podlehl drogám předtím, než si mohl ve filmu zahrát (Murrayova role Venkmana byla původně psaná pro něj). Dan Aykroyd (Raymond Stantz) o Slimerovi vždy mluvil jako o „duchovi Johna Belushiho“: "Je to prostě pařmen, který se chce bavit." Slimerovo obžerství bylo založeno na Belushiho jídelní scéně z filmu Zvěřinec časopisu National Lampoon (1978). (Alfréda)

Dámy nebo nedá mi? (2002)

  • Absolventi KOK (jako Daveův otec, John Kloss a další) byli všichni členové bratrstva ve filmu Zvěřinec časopisu National Lampoon (1978). Proto je zde také cameo Johna Vernona - nemocný stařík na křesle ošetřovaný Adamem, možná lépe známý jako děkan Wormer ze Zvěřince. (c.tucker)

Reklama

Reklama