Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych jen opakoval to, co bylo napsáno v případě dílu prvního – brilantní a vtipná dobrodružná podívaná, tentokrát o něco smutnější a tragičtější, přesto neméně kouzelná. Společně s dílem prvním tvoří celek, který svou kvalitou boří hranice času a zůstává takřka nedostižnou metou na poli historického dobrodružného velkofilmu. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Vtip a nadsázka přebíjejí romantiku a dobrodružství. Řemeslně nápadité podobně jako 1. díl - většinou zajímavý střih. Ale za chybu považuji nepřesvědčivou zimní scénu - probořený umělý led. Navíc hned následuje obraz, kde se všechno zelená. I klíčový moment: únos Constance z vězení je víc komický než dobrodružný (chůdy X směčka psů). ()

Reklama

reich 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři jsou klasika, která se mi snad nikdy neokouká. Pokračování úspěšného prvního filmu, které nám přináší opět výpravné dobrodružství s hvězdně obsazeným filmem. Film představuje mušketýry (Michael YorkOliver ReedRichard Chamberlain a Frank Finlay) v hodně za spravedlností, ctí a lásce, kteří se musí vypořádat s vychytralým a prohnaným kardinálem Richelieum (Charlton Heston), jeho služebníkem a nebezpečným špionem Rochefortem, kterého hraje vynikající  herec Christopher Lee a krásnou a nebezpečnou Milady de Winter (Faye Dunaway). A to vše doplňuje, za mě nejkrásnější herečka doby na celé planetě a to sice Raquel Welch, která hraje Constance de Bonacieux. Film plný napětí, strhující akce, plný soubojů. Navíc celý příběh a oba filmy podtrhuje vynikající hudba od Michela LegrandaZasloužené vysoké hodnocení, jelikož tato verze je lepší, než ta francouzská. 100%  ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

V podstate ani tu nie je čo filmársky alebo herecky vytknúť. Jedine to, že príbeh nie je príliš zaujímavý, nie som na takéto historické filmy, kde sa jedná iba o vtip a nejaká hlbšia myšlienka chýba. Preto je to u mňa iba priemer, myslím, že pred mnohými rokmi by som to vedel považovať za prvotriednu zábavu, dnes už nie. ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Pro mě je druhý díl ještě o fousek z morčete lepší. Líbí se mi ta větší dramatičnost a tragičnost příběhu. Herci opět vynikající. Pro mnohé tam určitě bude chybět více humoru a vtipnost Lesterovi režie. Tohle je spíše přímočaré drama, které rychle spěje k neodvratnému konci. Lalo Schifrin stvořil překrásnou hudbu, především téma Athose a Milady. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno