Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (482)

Jindros 

všechny recenze uživatele

Čím víc přímých konexí na Star wars filmy, tím je to horší. Žádné světelné meče, sílu, známé planety, provařenou techniku nebo dementní camea tenhle seriál nepotřebuje. Po druhé sérii dávám i tak nejvyšší hodnocení, ale do budoucna čekám, že tvůrci rozšlapou tenhle i další Star wars seriály do šedivého bahna. Moc rád bych se pletl. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mandalorian vrací naději fanouškům původní trilogie a hrdě brání odkaz Star Wars, jehož hodnota dlouhodobě klesala. Zároveň ukazuje cestu, která vede přes epizodické vyprávění malých příběhů. Roztržení pytle s dalšími seriály to jen potvrzuje. Marketingové oddělení Disney navíc trefilo zlatou žílu. Grogu je ideální postava pro odlehčení atmosféry a opravdu ho nejde nemilovat. Přes slabší třetí sérii jde stále o nejlepší seriál ze světa z předaleké galaxie. S1: 80% S2: 85% S3: 75% ()

Reklama

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano! Přesně tohle je ta cesta, kterou se měli vydat tvůrci u nové trilogie. Mando je neskutečnej frajer, co má kolty hodně nízko u pasu, ale zároveň neskutečnej sympaťák a je úplně buřt, že toho namluví snad ještě míň, jak Geralt. Oceňuji pomrkávání jak na veškeré filmy, tak na hry i seriály. Někomu se to může zdát utahané, já osobně si vychutnávám atmošku divokého západu, u banthy zadnice, kdo by nechtěl být teď námezdním lovcem? Zasvěcenci ví, kam tahle lovecká odyssea spěje.....k propojení s Rebels samozřejmě a věřím, že pak to bude jízda nadsvětelnou rychlostí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako nefanoušek SW musím říct, že se seriálovým Mandalorianem jsem spokojen. Pedro Pascalův hlas v Mandalorianovi má kouzlo,Gina Carano po delší době hraje, baby Yoda je roztomilý a bavil mě i IG droid. Má to hezký vizuál, slušnou dávku obstojné akce a každý díl je o něčem jiném, takže seriál neomrzí a drží si fajn tempo. Hardcore SW fanoušci zřejmě budou slintat blahem a já si to alespoň hezky 8 týdnů užíval. 8/10. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice sympatický seriál vracející se ke kořenům Star Wars. Je to hodně westernové, takže je tu kromě drsňáckého málomluvného hrdiny i pomalejší tempo. "Mando" je sympaťák a vedlejší postavy jsou taky fajn, ale hlavní příběh mě tolik nezajímal. Vizuál je vynikající, ve druhé řadě v podstatě perfektní. V druhé sezóně je taky větší napojení na známější věci z universa Star Wars, přijdou například Jediové. Fajn seriál, ale westerny já zase tak moc nemusím. (7/10) ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • V seriálu hraje velkou úlohu vzácný prvek – Beskar. Tento vzácný kov je vyjímečně ohnivzdorný a snese i požkození od světelných mečů. Je výhradně spojen s Mandaloriany a mužeme jej znát z animovaných seriálů Star Wars: Klonové války (od r. 2008), Star Wars: Povstalci (od r. 2014) anebo také z filmu Solo: Star Wars Story (2018). (3T)
  • Seriál bol natočený cez Unreal Engine pôvodne vytvorený na tvorbu hier, ale propagačnému tímu knižnice skenov Quixel sa podarilo vytvoriť práve cez Unreal Engine čisto animované video, ktoré vyzerá ako natočené kamerou, napriek tomu, že bolo vytvorené na nadpriemerne silnom hernom počítači v reálnom čase, to bol jeden z motívov vytvorenia verzie špeciálne pre tvorenie filmov, čoho využili tvorcovia Mandaloriana, vďaka čomu animácia prvýkrát mohla vznikať priamo pri natáčaní záberu a teda režisér mohol vidieť, ako bude záber vyzerať priamo v seriáli. (Krnac)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama