Obsahy(1)
Nová dvojice v populárním pořadu začíná svoji misi! Jitka a Santo jako zkušení a úspěšní gastronomové budou zachraňovat nefungující restaurace. Sledujte každý týden zábavné i tragické příběhy z hospod, a jak se s nimi svérázná Jitka a její syn Santo poperou... Novinka s gastronomkou a podnikatelkou Jitkou Pagana a jejím synem Santem volně navazuje na pořad Ano, šéfe! Jitka dlouhá léta provozovala několik luxusních restaurací v Německu, ale před několika lety se i se synem vrátila do Česka. Každý z nich zde vede vlastní restauraci, v níž se snaží zúročit zkušenosti s italskou pohostinností a německou precizností. Diváci uvidí nejen to, jak svým osobitým stylem pomáhají neprosperujícím restauracím i hospodám, ale budou moci také nahlédnout do svérázného vztahu matky a syna. (TV Prima)
(více)Recenze (138)
Tak hrozný to není, neblázněte. Už jenom že si udělali srandu z původní upoutávky. :-) První díl taková klasika alá Polreich. Zato v druhém dílu se krásně představila Ostrava, tam bych tedy nechtěl skončit bydlet. :-D Po třetím díle jsem upravil ze 3* na 1*. Borec v Motorestu (ten by potřeboval 5*) s nima pěkně vyběhl a když chtěl po tom taliánovi, aby si stoupnul ke grillu, tak utekl jak malej kluk a potom za pár hodin borca z motorestu pomlouval jak chudák. Ty dva ze čtvrtýho dílu budou doufám od vysílání všichni bojkovat, ale češi si nechají klidně srát do rypáka, jak je ti dva pičusové omrdávají a pomlouvají a budou u nich dál v té jejich předražené "restauraci" nechávat svoje prachy, protože jsou přece na Lipně a ať to stojí co to stojí. Osobně pokud se dostanu na Lipno, půjdu si to k nim vychutnat. Udělám velkou objednávku a odejdu od těch hovad bez konzumace a bez zaplacení. Až ve čtvrtém díle talián vzal vařečku do ruky, tři díly za něj vařili různí kuchaři, stejně i tak předvedl takové to správné kulové a během 45 vteřin hotovo. V pátém díle na kameru paní provozní prakticky všechno pochválí a za rohem u Havloidního sluníčkářského prasopsa starosty ji shodí jak největší blbou kundu, která kdy provozovala restauraci. S tímto sráčem si notovali tak, že jsem čekal, že si ho s taliánem zrovna vykouří před kamerou. Jediné pozitivum pátého dílu bylo, že na konci udělili plný počet hvězdiček ženské, která pro restauraci viditelně žije. V posledním šestém díle vzala matka do ruky výrobu bylinkového másla a vypadala u toho jako panna co drží poprvé ocas, hned druhý den si přivezli zase kuchaře ze své restaurace. ***** Více než 6 dílů tohoto pořadu těžko uvidíme. Naštěstí. Zase se totiž ukázalo, že když dva dělají totéž, není to totéž. ()
Pohlreicha sice moc nemusím, ale jedno musím uznat. V Ano, šéfe skutečně pomáhal, učil ostatní vařit, ukazoval v praxi co a jak. Nevím, z jaké prdele vyhrabali tyhle dvě protekční nuly, ale dát kulinářský pořad někomu, kdo jen tupě čumí, má plnou hubu prázdných keců a neumí uvařit ani vodu na čaj, to je moc. ()
Zdenda Pohlreichů tomu udal směr, který prostě bavil a ještě to doplnil hromadou vtipných hlášek. Tohle působí strašně "připraveně", ty dialogy jsou jako z nějakého scénáře. Takové strohé, ani ne poloviční. Překvapilo mě, že ani po tolika letech a tolika předešlých dílech se stále najdou lidé, kteří nemají žádnou soudnost a opakují chyby stále dokola. Hezky to bylo vidět už ve druhém díle - úplně jsem si představoval, jak by se s takovou anarchií Pohlreich vyrovnal. Hláška "Tak tady to mrskáte,jo?" tomu prostě chybí. ()
Je to rozhodně lepší než jsem čekal. S Polhreichem to mělo šmrnc, vtip. Tohle teď je v podstatě nudnější verze, která je taková milá, neurazí, ale prostě Polhreich to není. Určitě se na to dá dívat a Santo je zajímavější než jeho matka. Jinak tohle bych čekal spíš na Barrandově než na Primě, protože současné zpracování odpovídá kvalitě Barrandova. ()
Ruku na srdce, nikdo nemá rad změny a nahradit charismatického a vtipného Zdendu zkrátka nejde. Dívejme se na to tak, že prostě Jitka a Santo mají pořad, který má stejnou koncepci a stejnou licenci ale budou to dělat po svém. Možná že, neumí vařit a nejsou tak vtipní, ale vědí jak to v gastronomii funguje a dokážou určitě přijít i se zajímavými postřehy a nápady, které mohou pomoci. I Ano, šéfe nebylo častokrát jen o vtipu a vaření (poslední série skoro vůbec) ale i o vztazích a lidských příbězích. Takže tady je vše v pořádku. Pak tu jsou ale osobní sympatie a to je asi hlavní problém celého pořadu. Nikdo je nezná, nikdo o nich nic neví (kromě informací z intra pořadu), nemají respekt a oba působí těžce nesympaticky. Co s tím? Těžko říct. Znám ve svém okolí spoustu lidí, kteří Zdendu nemají rádi nebo ho dokonce nesnáší. A tady tomu nebude jinak, byť to vypadá zatím na těžkou převahu haterů a trollů. Ono se to časem podá a člověk si zvykne...a když ne, tak ať si pustí třeba tu Ordinaci, když mu to přijde lepší. Pokud se chtějí hlavní protagonisté přiblížit divákovi, musí se trochu otevřít a ukázat něco ze života a z prostředí ve kterém pracují. To si myslím, že by pomohlo. I moje srdce krvácelo když Zdenda skončil, ale tak to prostě je a už se s tím smiřme, není to přece tak těžké. Žádná bouřka věčně netrvá :) ()
Galerie (8)
Photo © Archiv TV Prima
Reklama