Reklama

Reklama

Mladý Indiana Jones

(seriál)
  • Česko Kroniky mladého Indiana Jonese (více)
USA, (1992–1993), 37 h 30 min (Minutáž: 45–90 min)

Tvůrci:

George Lucas

Hrají:

Sean Patrick Flanery, George Hall, Harrison Ford, Jeffrey Wright, Jay Underwood, Corey Carrier, Margaret Tyzack, Jane Krakowski, Keith David (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(28)

Obsahy(1)

V tomto seriálu putujeme s mladým dobrodruhem po světě, sledujeme jeho dětství, kdy jej otec vyučuje filosofii v klášteře Meteora, přes první lásky, až do krutých bojů první světové války. (Czernozub)

Recenze (61)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že to selektivní vydání dílů 6, 8, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 20, a 22 na VHS způsobilo takové zmatky v číslování... Naštěstí dnes je ale rok 1999 překonám a spolu s třemi DVD sety z roku 2008 je tu Indy v té nejlepší kvalitě. Nikdy už se zřejmě nevrátí vyprávění starého Indyho, ale co já vím ;) ()

AriAries 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jeden díl a na další už raději nekoukal. Celý se točil kolem formulářů a přišlo mi to, že to téma vystačilo na celý díl. Ačkoli paralela s českou (nejen) byrokracií nebyla daleko od pravdy. Ne že by si filmový a dospělý Jones hrál na vážnost, ale tohle bych zařadil spíše pod grotesku. A udělat dobrou a netrapnou grotesku umí opravdu málokdo. Tohle bylo spíš z těch slabších. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na televíziu ( a na tú dobu ) nezvyčajné epické a rozmáchle. Seriál, na ktorom si George Lucas skúšal nové trikové technológie, je neskutočne zábavný a pútavý. Je to o niečom inom ako kino filmy. Je to skôr historická encyklopédia na filmovom kotúči ako fantastické dobrodružstvo. Nemôžem nedať maximálne hodnotenie. Zo seriálov som vo svojej dobe mal radšej snáď iba STAR TREK. ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál môjho detstva. Doteraz si pamätám ako som so zatajeným dychom a slzami na krajíčku sledoval scény kde vojaci spolu s Indym vybiehaju zo zákopov a za tónov nádhernej, dramatickej hudby padajú jeden po druhom na zablatenú zem. Takto to vyznieva dosť úchylne, ale vtedy ma to fakt dostalo. Samozrejme nie len to. Celkovo veľmy kvalitný seriál po všetkých stránkach, nehovoriac o tej vzdelávacej. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně moc nevyrovnané. Některé epizody výborné, některé naopak nuda k ukousání. Vzhledem k televizní produkci podařená výprava a vůbec celá technická stránka série. Škoda těch moralizujících ponaučení, která se zde jednou za čas objevovala. Jako dobrodružná jízda pro mladší publikum s letmým seznámením s historií však dostačující. Zajímavé spíše jako odpočinková podívaná. Chce to holt zapomenout na jakoukoli spojitost s dospělým Indym. Pokud to dokážete, tak se můžete i příjemně a nenáročeně pobavit. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • V epizóde "Curse of Jackal" odhalil starý Indy (George Hall) svoj dátum a miesto narodenia - 1. júl 1899, New Jersey. (Raccoon.city)
  • Film se především natáčel v Barrandovských studií v České republice. (Yardak)
  • Pri jednom svojom krátkom vystúpení mal Harrison Ford bradu, pretože natáčal film The Fugitive (1993) a nemal čas sa oholiť. (Raccoon.city)

Související novinky

První reakce na Indiana Jonese jsou smíšené

První reakce na Indiana Jonese jsou smíšené

19.05.2023

Snímek Indiana Jones a nástroj osudu si užil svoji slavnostní premiéru na festivalu v Cannes, kde se Harrison Ford záhy dočkal pětiminutového potlesku ve stoje. Hned poté se na Twitteru začaly… (více)

Harrison Ford míří na televizní obrazovky

Harrison Ford míří na televizní obrazovky

06.04.2022

Před několika týdny skončilo natáčení enormně očekávaného pátého dílu Indiana Jonese a snímek nyní je ve fázi složité postprodukce, hlavní hvězdě Harrisonu Fordovi se nicméně tím pádem aktuálně… (více)

Reklama

Reklama