Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

Jady 

všechny recenze uživatele

@VŠICHNI - PROČ HO NEPOZNAJÍ KDYŽ SI JENOM SUNDÁ BRÝLE A UČEŠE VLASY DOZADU? ...odpověď lze naleznout v seriálu Supergirl - zde se říká, že vlastně nikdo nevěří tomu, že by takový úžasňák byl zrovna ten zakřiklý týpek z kanclu - kdyby si ti lidi tu možnost připustili, tak by si samozřejmě hned všimli, že je to on :-) Teď k samotnému tomuto seriálu - je to dobová (uvědomte si, že to začínalo 1993) klasika, která sice má takové polovičaté "efekty" ale i přesto je to velmi koukatelné - obvykle se nenudíte - proto si myslím, že si to zaslouží 50%. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se řekne Superman, vybaví se mi jako první tvář Deana Caina - podle mě je to nejlepší a nejcharismatičtější představitel Supermana (a Clarka Kenta) vůbec. To samé platí o představitelce Lois Teri Hatcher, která její "drzost" a tvrdohlavost vystihla naprosto skvěle. Lane Smith jako Perry White je též excelentní. Značnou měrou se na vykreslení charismatu jednotlivých postav podílí i špičkový český dabing. Na tomto seriálu jsem vyrůstal a hlavně je pro mě obecně postava Supermana srdcová záležitost. Jsou zde i slabší místa, ale tomu se vyhne málokterý seriál. ()

Reklama

Davej 

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu prostě o komiksovou stylizaci ani nezavadíte. Jedná se o naprosto obyčejný seriál, kde má ovšem hlavní hrdina jiný rozpoznávací znak než jinde, to znamená místo např. školní tašky na zádech nosí tajemný modrý pláštík s rudým S na hrudi. Umí létat a kromě toho, že občas někoho bokem zachrání, řeší problémy obdobné jako vy či já. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Nektere pribehy jsou velmi velmi dobre, ale bohuzel povetsinou se jedna o scenaristickou prazdnou bublinu, ktera nema spetku napada a spada tak do klubka kyce a trapnosti. Avsak producentni zde zvolili docela spravne dve hlavni postavy mezi kterymi panuje docela dobra chemie a tak dodavaji serialu jistou miru koukatelnosti. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Příběh je známy a super a tady to neshazuji a jsem rád za možnost to vidět ale není to ono, po všech možných kryptonských akcích jsem přece jenom celkem zklamaný. Herecky se dalo přežít a hudba taky a příběh se snažil akčně valit v seriálu a jsou momenty co jsem měl rád ale prostě snad v budoucnu tenhle seriál dostane ještě šanci ale o tom už silně pochybuji. Prostě nejslabší supermanův pokus, není to ono ještě že na to přišli tvůrci brzo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Svadba Lois a Clarka sa zhoduje s tou komiksovou. (rador)
  • V seriály sa spomína aj Batman. Celkovo 3 krát. (rador)
  • Dean Cain a Lane Davies (Tempus) oslavujú narodeniny v rovnaký deň - 31. júla. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama