Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

casef 

všechny recenze uživatele

Ještě, když jsem chodil do školy, tak jsem vždy utíkal po vyučování domů, abych stihnul tento seriál, na kterým jsem opravdu ujížděl, takže nemůžu hodnotit jinak, než z nostalgie za 4 hvězdy. A i teď v roce 2009 se na to občas podívám. I když dabing a i některé díly jsou stupidní, přesto je tento Superman můj nejoblibenější a i Dean Cain a Teri Hatcher jsou nejlepší Clark a Lois. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to slabé, ale tak nějak upřímně podané, že najednou jsem schopen přimhouřit oko nad špatnými triky a nevyváženou akční složkou. Ústřední dvojka k sobě ladí a Teri Hatcher byla vždycky hezká a Dean Cain byl tehdy ve formě. Koneckonců i ten Lex Luthor Johna Shea měl svoje charisma a spoustě dílů nechyběla nápaditost, ale i pořádná dávka naivity. Dneska už bych se na to ale nedíval. Jsem náročnější než dřív. ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

S velkou radostí jsem se po letech podíval na tento seriál s velmi zajímavým dabingem. Ale o ten tady nejde. Nejde dokonce ani o to, že lidé bohužel vidí ohromný rozdíl mezi Clarkem Kentem a Supermanem, to už je bohužel chyba samotných tvůrců komiksu, kteří Clarka mohli "vyzdobit" i jinak než brýlemi. Je to tak trochu jiný a nezvyklý pohled na Supermanovu tradici, kterou aspoň v mém případě tvoří první dva (možná tři) filmy s Christopherem Reevem. Rozhodně je to příjemná podívaná a ve velké většině scén stojí příběh "nohama na zemi". ()

Tommy858 

všechny recenze uživatele

Ano má to své slabiny, třeba červené slipy na elasťákách, slabší efekty, dabing, stále dokola se opakující zápletka. Ale kdo má rád Supermanovu tématiku ocení i tohle. V každé adaptaci najdete něco jiného. Jinak Dean Cain se na Supermana hodí a Teri je ta nejopravdovější Lois. Vyrostl jsem na tom. Takže 80%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jay Gruska: 1. Main Title Theme ,2. The Mothership ,3. Lois & Clark Courting ,4. The Final Proposal ,5. Clark In The Country ,6. The Final Battle ,7. Lois' Big Band ,8. Clark's Salsa ,9. Superman Say's Goodbye ,10. Lois & Clark's New Home ,11. Baby Dreams ,12. The Villains ,13. Superman Flies Home ,14. Lois & Clark's First Love Theme ,15. Virtual Reality ,16. Tez Arrives ,17. Zarah & Ching ,18. Tempus ,19. Clark Fun ,20. Playing The Game ,21. Main Title Theme (Extended Mix) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Dean Cain sa bojí lietania. (rador)
  • Dean Cain a Lane Davies (Tempus) oslavujú narodeniny v rovnaký deň - 31. júla. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama