Reklama

Reklama

Tak jde čas

(seriál)
USA, 1965, 14 679x30-60 min

Kamera:

Mark J. Levin

Hrají:

Josh Taylor, Deidre Hall, John Aniston, Drake Hogestyn, Kristian Alfonso, Peter Reckell, Frances Reid, Macdonald Carey, John Clarke, Suzanne Rogers (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tak jde čas je americký seriál, vysílaný od roku 1965. Odehrává se v nemocničním prostředí v městečku Salem a zabývá se doktorskýma rodinama včetně jedné ženy, která pracovala na psychiatrii. Později děj seriálu následuje životem střední a vyšší třídy profesionálů se scénářem nabitým láskou, manželstvím a rodinnými problémy. (Lenarek)

(více)

Recenze (434)

Emzet odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, není to nejdéle běžící soap opera v historii (to je Guiding Light - od 25. ledna 1937 v rádiu NBC, od 30. června 1952 v televizi na CBS) a není ani nejhorší. Ale v obou kategoriích se ti konkurenti hledají těžko, přetěžko. Co si budeme namlouvat, telenovela běžící přes čtyřicet let je zkrátka hrozná záležitost už z principu. Chápu, že v 70. letech šlo docela o fenomén - i když především díky řešení tehdy "kontroverzních" věci jako smíšeného partnerství či - nedejbože - umělého oplodnění! Jenže stále jde primárně o soap operu a správná soap opera je otravná a nechutná už svým prvním dílem, natož tísícím. Vůbec nemluvě o absurdních konceptech scénáristy Jamese E. Reillyho (který pohřbil už tak zmírající důstojnost DOOL několik metrů pod zem) - Dny našich životů jsou v podstatě pouze jakýmsi vyčpělým pokusem šokovat postarší dámy. Asi jako něco ve stylu: "Marlenu Evansovou posedl démon! Jack znásilnil Kaylu! Stefano určitě není mrtvý! Ani tentokrát ne. Vivian Alamainová pohřbila Carly Manningovou zaživa! Ach ne! Jackieho a Steva týral táta a Marlena a Belle jsou TAK manipulativní mrchy, ach bože… A to s tou Kate Roberts, jak se pokusila zabít tu svou snachu, to je opravdu odporné! Po tom všem co pro ni udělala! A Kayla po tom výbuchu ztratila sluch a řeč, no věřili byste tomu? Ale vypadá to, že Steve si ji stejně vezme…" ()

Czernozub odpad!

všechny recenze uživatele

Písek se už dosypal. Naštěstí. Praxi totohle seriálu krásně ilustruje situace v Přátelích: Joey jde na konkurs na bratra-dvojče Drakea Remoraye. Podle něj je jedinným možným kandidátem, vždyť on byl Drake Remoray. Nakonec roly dostane někdo úplně jiný a odlišnost tváří je vysvětlena obligátní plastikou. Jak prosté Watsone. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Nejdelší seriál na světě:') Jenže hrál zrovna v době, kdy jsem jako capart přicházel ze školy a nějak nic jiného v té všivé televizi nebylo. Takže se dá vlastně říct, že jsem ho sledoval. Název seriálu je příhodný, neboť jak šel čas, tak se měnil i tento seriál, začaly se na něj nabalovat absurdnosti, jako mimozemšťané, posednutí démonem, a podobné scénáristické vylomeniny, i když... Ono se vlastně není čemu divit, za takovou dobu co se seriál vysílal se tam objevilo téměř vše (no vlastně ne, boj mezi albínskými jeptiškami s raketomety proti vetřelcům z planety párků v tom určitě nebyl). Právě délka je alphou a omegou tohoto díla, na jednu stranu je to kult (delší seriál zřejmě nenajdete), nicméně na stranu druhou je právě délka to, co dělá z tohoto seriálu übersrajdu, poněvadž na sledování Tak jde čas by jste potřebovali nejméně pět životů a i to by bylo možná málo. Odpad si tenhle seriál nezaslouží, jen za tu nevídanou délku si půl hvězdičky zaslouží a další půlhvězdu dávám za to, že jsem ho jeden čas, byť nedobrovolně, sledoval. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Pamätám sa, že keď som mala asi 10 rokov, chodilo to na Nove. Ja som vtedy popoludnia trávila u babky a moja babka, ako každá správna babka, rada pozerala telenovely. Tento seriál mal na mňa veľké osvetové účinky, pretože odtiaľ poznám výrazy ako exhumácia, bulímia, exorcista, schizofrénia,... V tom čase sa mi ani nezdalo, že keď sa všetky tieto výrazy objavia v jednom seriáli, asi nebude najlepší...:-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se natáčel přes 30 let. Více dílu než si umíte kdokoliv představit. Obsazení v němž herci doslova stárli s rolí a vyjímkou nebylo ani dočasné nahrazení herce jiným, který zaskočil pár dílů a pak se postava vrátila do své staré podoby. Ani mohutné počty plastických operací, kterými se zakrývali výměny herců u různých postav, no prostě všechno možné i nemožné v jediném seriálu... Úlet, ale jednu dám už jen za tu výjimečnost. Mimochodem číslování IMDB se zastavilo na čísle 11021 a stále jde o první sezonu :-). ()

Galerie (1 238)

Zajímavosti (40)

  • První anglicky mluvená role Ximeny Duque (Blanca), všechny předchozí projekty točila ve španělštině. (fiLLthe3DD)
  • Seriál ako vôbec prvý riešil témy umelého oplodnenia či romániku ľudí rôznej rasy. (Raccoon.city)
  • V seriálu si zahráli hned tři Češi - Jan Tříska, Eva Jeníčková a Ivan G'Vera. (Gavron)

Reklama

Reklama