Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nesnáším, když se na nějaký film velmi těším, v tomto případě od skvělého Sydneyho Pollacka, a v hlavní roli s Tomem Cruisem, a začnou se mi u něj zavírat oči. Docházím k závěru, že některé filmy s dlouhou stopáží, kvalitním zpracováním a slibným námětem na Vás mohou občas v pozdní večerní hodině za doprovodu projevů únavy, začít působit poněkud rozvlekle. Ač za to vlastně mnohdy ani nemohou. Jen na Vás prostě někdy začne dopadat únava při té nejnevhodnější chvíli. V případě Firmy ani nemám dojem, že je to chyba Sydneyho. Ale i tak mám pocit, že přes všechny kvality, které "Firma" nabízí, se jedná jen o lehce nadprůměrné dílo. ()

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy jsem od Firmy čekal jen to nejlepší. Už i kvůli tomu, že Tom Cruise se mi přesně hodil do role McDeera. Kdo mě však zklamal na celé čáře, byl Syndey Pollack. Ve srovnání s předlouhou nedal filmu jak akci, tak ani napětí, které člověka ke knize připoutalo. A to už nemluvím ani o množství menších či větších změn v příběhu. Závěr adaptace byl oproti knize fatálně překopán a totálně tak změnil vyznění díla. Proto je sice pěkné, že se před kameru dostalo najednou tolik herců, kteří zapadali do svých rolí, ale k čemu to, když snímek pouze čerpá z pevných knižních základů a zbytek vorá po svém. ()

Reklama

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi na tomto filmu vadilo, byla příšerná hudba pana Davea Grusina. Klavír zbožňuju, ovšem v trochu jiné formě, stejně mě tento hudební nástroj otrávil i v Eyes Wide Shut. S jinou by to mělo celé určitě lepší grády. Ostatnímu však nemůžu vůbec nic vytknout. Určitě se na "Firmu" zase brzy podívám a s velkou chutí si přečtu i knihu. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Nejsem moc fanda Grishamových adaptací, přijde mi, že ty díla jsou si vesměs všechny dost podobné. Vždy se točí okolo právníků či novinářů a různých konspirací. Firma není výjimkou a přesto jsem byl docela spokojen. Vynikající herci rozehrávají místy i strhující drama, kde nakonec o tu právničinu zas tak nejde. Vůbec nejvíc mě bavily zamyšlení hlavního hrdiny nad tím, jak se stává otrokem bohatství a blaha a je tak čím dál tím víc uvěznen ve zlaté kleci, což vygradovalo po definitivním zjištění, co je firma zač. Bohužel se ale dle mého nepříliš povedl konec, kdy se všechno děje tak nějak moc hladce a chybělo mi napětí, kterým film hýřil okolo půlky. V žánrovém snímku je to dost velká slabina, proto zůstanu u celkem jasných třech hvězd. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ John Grisham napísal v roku 1991 svoj druhý román "Firma". Napínavý príbeh o ambicioníznom mladom absolventovi Harvardu, ktorý sa nechal vidinou veľkých peňazí zlákať do mafiánskej organizácie, ktorá sa tvári ako seriózna právnická spoločnosť. Keď zistí komu sa upísal, začne mu ísť o život. Je to dobre napísaná kniha. V roku 1993 ju výborným spôsobom previedol do filmovej podoby režisér Sydney Pollack. Natočil kvalitný thriller, v ktorom hlavnú úlohu presvedčivo stvárnil Tom Cruise. **** ()

Galerie (73)

Zajímavosti (13)

  • Film len za 23 dní priniesol do pokladníc v USA 100 miliónov dolárov. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama