Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Výborný film z díly Sydneyho Pollacka.Pro Toma Cruise byly tyto roky pořád jeho začátkem filmové kariéry,ale jako by se s hereckým talentem už narodil.Film má skvělou atmosféru.Ze začátku si říkáte,že film možná bude nuda,ale postupně se zvyšují obrátky a vás už film pohltí.Myslím si,že nejlepší roli zde měl Gene Hackman,který na mě působil jako člověk,který zatajuje hodně podstatných věcí.Ed Harris zde zahrál dobrou roli detektiva FBI.Film skončil překvapeně,čekal jsem lepší rozuzlení.I přesto filmu dávám 80% ()

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy jsem od Firmy čekal jen to nejlepší. Už i kvůli tomu, že Tom Cruise se mi přesně hodil do role McDeera. Kdo mě však zklamal na celé čáře, byl Syndey Pollack. Ve srovnání s předlouhou nedal filmu jak akci, tak ani napětí, které člověka ke knize připoutalo. A to už nemluvím ani o množství menších či větších změn v příběhu. Závěr adaptace byl oproti knize fatálně překopán a totálně tak změnil vyznění díla. Proto je sice pěkné, že se před kameru dostalo najednou tolik herců, kteří zapadali do svých rolí, ale k čemu to, když snímek pouze čerpá z pevných knižních základů a zbytek vorá po svém. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise vo svojich najlepších rokoch a vo filme, v ktorom bola radosť sa naňho pozerať. Prešpekulovaná právnická agitka so skvelými hereckými výkonmi trojice Cruise/Tripplehorn/Hackman. Keďže mám prelúskanú knižnú verziu od Grishama, mnoho inak prekvapivých zvratov ma nemohlo až tak zmraziť, ale odmysliac si túto diskutabilnú chybičku krásy, vďaka ktorej sa nedostavili šokové manévre, bola som nadšená od úvodných titulkov až po úplný koniec. A Grisham je génius. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mitch McDeere se ve škole výborně učil, jeho zánovní diplom se správně červená a již se poohlíží po odpovídajícím zaměstnání. Zaměstnavatelé nabízejí různé firemní výhody, ale stravenky zdarma ani hodinová pauza na oběd nejsou tím, co Mitch hledá. Ovšem luxusní vůz, vila a pohádkový plat - na to pilný student slyší. Brzy však přijde na podivné nesoulady v předkládaných číslech, vážené firemní zákazníky z řad organizovaného zločinu i na to, že jediným důvodem ukončení pracovního poměru je úmrtí pracovníka. S těmito detajly nebyl při podepisování pracovní smlouvy seznámen a je rozhodnut dát věci do právního souladu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Firma" ... taková solidní, vstřícná, SOUDRŽNÁ, s atmosférou téměř rodinnou - versus Tom Cruise alias Mitch McDeere, kterého polapila. Mladý, sotva dostudovaný právník s velkými ambicemi, kterému se dosažený pozemský ráj poznenáhlu proměňuje v peklo ... taktéž pozemské, leč bez únikového východu. Co udělá, když vykoupení je víc než nejisté a jeho cena je neúměrně vysoká ? Nechá se rozdrtit soukolím, ve kterém se ocitl - nebo se pokusí hrát podle vlastních pravidel ? Jenomže riskuje tak jako tak - nejen profesní budoucnost, ale i svůj život. A co na to psané právo ? Sami uvidíte, jestli může stát na jeho straně - v příběhu, jehož zápletka svým šarmem dovedně zastíní a nenápadně odsune stranou všechny pochybnosti, které by snad mohly souviset s maličko nereálným náhledem na řešení problémů světa ... i advokátů, kteří ještě neztratili všechny iluze. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (13)

  • Jedným z režisérových pôvodných plánov bolo, aby mal Mitch McDeere milostnú pletku so staršou kolegyňou, ktorú mala hrať Meryl Streep. (pravo)
  • Meno Genea Hackmana sa neobjavilo v reklamných materiáloch k filmu. Jeho kontrakt vyžadoval, aby jeho meno bolo dôležitejšie než názov filmu vo všetkých reklamných materiáloch. Kontrakt Toma Cruisea ale zároveň vyžadoval, aby jeho meno a jedine jeho meno bolo dôležitejšie ako názov filmu vo všetkých reklamných materiáloch. Hackman sa teda rozhodol vypustil svoje meno zo všetkých reklamných materiálov úplne, vypustil svoju osobu a prekvapil tak všetkých divákov. Vo filme samotnom nasleduje Hackmanove meno po Cruiseovom a pred titulom. (pravo)
  • Film len za 23 dní priniesol do pokladníc v USA 100 miliónov dolárov. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama