Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (678)

H34D 

všechny recenze uživatele

Koncept jedničky neoriginálně vykraden a dějově o nic neobohacen, ale za to lépe zužitkován. Evil Dead II je o poznání větší parodií, obsahuje špetku toho nejčernějšího humoru a hromadu té nejnechutnější krve a hnusu. Film nás šetří zdlouhavých úvodů (což oceňuji hlavně v opozici s některými zdlouhavými slashery) a vrhá nás přímo do akce i slušivého psycha (nezbedná ruka). Bohužel i přes svou krátkou stopáž, film ke konci spíše oslabuje (nebo, že by divák prostě dosáhl bodu nasycení?) a taktéž zamrzí, podobně jako v jedničce, technické bugy - mizející nepořádek, očistivší se tváře a oblečení postav atd. 7/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fantastická hororová groteska narvaná kamerovými úlety, režijními nápady, parádními maskami a oldschool triky, kultovními imaginativními scénami a hláškami s "k-posrání-legračním" Bruce Campbellem. Ať už zápasí s vlastní rukou, nebo se mu směje celý interiér chaty, nebo do něj naráží tělo bez hlavy a on mu oplácí páčidlem nebo mluví sám se sebou v zrcadle, jde o neskutečný komediální koncert. V pubertě jsem tenhle film uctíval a i dnes mě spolehlivě pobaví a probudí ve mě filmařský absťák. O to zklamanější jsem byl, když jsem nedávno s obrovským zpožděním viděl mnohem vážnější jedničku, ten rozdíl odpovídá rozdílu mezi VETŘELCEM a VETŘELCI. Boj s rukou mi připomněl boj s přerostlou mouchou v prvním PHANTASM a když se podíváte na PHANTASM II, které vzniklo rok po druhém SMRTELNÉM ZLU, uvidíte, že ta inspirace byla vzájemná. Podobně jako Coscarelli se Raimi taky nijak zvlášť netrápí s příběhem - de facto zremakoval jedničku, jen ji trochu obrátil a tak tentokrát Ash nejdřív bojuje se zlem sám a další postavy přibývají později - a jen vysekává jednu cool scénu za druhou. Škoda že po výborné ARMÁDĚ TEMNOT a DARKMANOVI Raimi filmařsky dospěl a rezignoval na svoje oblíbené detaily vytřeštěných očí, bláznivé kamerové jízdy, zrychlování a zploštělé obrazy. SPIDER-MANA totiž mohl dobře natočit kdejaký Singer, ale filmy jako SMRTELNÉ ZLO II nikoliv. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $5,923,044Tržby Celosvetovo $13,000,000║ Vrchol samoúčelnosti, nič zvrhlejšie som asi nevidel, dej nestojí za reč, je to len dokonalé vybláznenie zvrhlých chúťok na chate, kde zaujmú jednoduché ale účelové triky, niektoré nehorázne uletené scénky a hlavne masky, taký poloamatérsky produkt ktorý neurazí. /60%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Celá séria "Evil Dead" (Smrteľné zlo) je delikatesnou lahôdkou, na ktorej si už roky pochutnávajú všetci horroroví gurmáni. Americký režisér Sam Raimi uvaril túto jedinečnú trilógiu takmer z ničoho. Zrejme ani len netušil akým kultom sa stane tento jeho nízkorozpočtový horror o démonickom Zle, ktoré prebýva v knihe viazanie v ľudskej koži a písanej ľudskou krvou. Jednej noci je prebudené partiou mladých ľudí, ktorí zavítajú do pochmúrnej chaty v horách. Táto druhá časť je akýmsi tuningom prvého snímku z roku 1981. Z mierne navýšeným rozpočtom sa Samovi Raimimu podarilo zo skoro rovnakého námetu vytvoriť najsilnejšiu časť "Smrteľného Zla". Natočil jeden z nosných pilierov americkej horrorovej kinematografie. ***** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl v době mého působení na 1. stupni ZŠ, byl jsem z toho na pár let slušně rozsekán a pořád se mi to vracelo. Po uplynutí desetiletí mi to přišlo trapné a antihororové. Tento film jsem hledal, abych si oživil paměť a zjistil, co mě to tenkrát nedalo spát, ale bohužel jsem byl zklamán. Míchat do kupy prvky hororu a komedie je alespoň z mého pohledu nešťastný počin. Kdysi dávno mi to vtipné nepřišlo. Čím to? No prostě komediální prvky totálně narušují hororovou atmosféru a v hororové atmosféře nejsou vůbec komediální prvky vtipné. KOMEDIE+HOROR=ODPAD. Nostalgie a určité scény hodnocení vytáhnou, ale musím říct, že jednička je o dost lepší. 60% ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Väčšina filmu bola natočená na gymnáziu vo Wadesboro v Severnej Karolína. (rador)
  • Britský měsíčník Sight and Sound zařadil tento film na 34. místo z padesáti v anketě Funniest Films of All Time. (Chatterer)
  • Vycpaná hlava jelena z chaty byla později použita i v Raimiho filmu Darkman. (Chatterer)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama