Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

H34D 

všechny recenze uživatele

Koncept jedničky neoriginálně vykraden a dějově o nic neobohacen, ale za to lépe zužitkován. Evil Dead II je o poznání větší parodií, obsahuje špetku toho nejčernějšího humoru a hromadu té nejnechutnější krve a hnusu. Film nás šetří zdlouhavých úvodů (což oceňuji hlavně v opozici s některými zdlouhavými slashery) a vrhá nás přímo do akce i slušivého psycha (nezbedná ruka). Bohužel i přes svou krátkou stopáž, film ke konci spíše oslabuje (nebo, že by divák prostě dosáhl bodu nasycení?) a taktéž zamrzí, podobně jako v jedničce, technické bugy - mizející nepořádek, očistivší se tváře a oblečení postav atd. 7/10 ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ehm... Tak se zase jednou uvrhnu do role exota. Opravdu nechápu, co vede lidi k nazývání tohohle "díla" kultovní klasikou, skvělou zábavou apod. Ten film je od začátku do konce blbý, je mi jasné (a je to i trochu vidět), že byla snaha tvůrců o to, aby byl blbý takovým způsobem, který by vyzněl komicky, ale u mě byl efekt naprosto opačný. Působilo to na mě neuvěřitelně trapně, navíc jsem se po většinu času hrozně nudila (ještě že měli tvůrci dostatek soudnosti a vypustili film v relativně krátké stopáži). Ale bohužel i druhý avizovaný žánr vedle komedie, horor, jsem ve filmu hledala celkem marně, lekla jsem se asi dvakrát, nebála ani jednou. Nemůžu ale upřít snímku jistou atmosféru a zajímavou práci s kamerou + celkem povedený konec, takže za tohle dávám 2*. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Výrazné zlepšení oproti jedničce. Všechno se mnohem více orientuje i na humornou stránku, což je v konečném součtu hodně znát a u většiny situací, které v prvním dílu vyvolávaly jen znechucení, se nyní divák hlasitě zasměje a pobaví. Raimi tady poprvé naplno ukázal, co v něm vězí, a byť je příběh naprosto stupidní a vůbec nedává smysl, dokázal z něj díky své fantazii vyždímat asi maximum. Hodně mu pomáhá i sympaťák Cambell, který se pro tuhle roli narodil a jeho Ash je ten nejsympatičtější duchobijec, jaký nám byl dosud představen. Žádná sláva to tedy opět není, ale už jen za rvačku s vlastní rukou musím hvězdičku přihodit.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hrozná patlanice. Vidět dvojku Evil Dead před třetím Spider-Manem, přestal bych se na pavouka okamžitě těšit. Pokračování totiž vynikající jedničce nesahá ani po kotníky. Raimi měl najednou mnohem víc peněz, a tak začal realizovat všechny nápady, uspokojující jeho bujnou fantazii. Ubylo hororové atmosféry a cestu si začal razit rádoby ostro vtip, jenž mě naneštěstí zasáhl zhruba dvakrát a v ostatních případech mířil úplně vedle. Evil Dead se tím pádem rozpliznul jen na přehlídku parádních masek, one-man show Bruce Campbella a tři scény, zapisující se do historie těch extra vydařených (řezání ruky, nasazení pily a samotný závěr v...). Oproti předchůdci ale velké zklamání. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No je vidět, že na tohle už Raimi nějaký ty prachy měl a na tomhle pokračování se fakt vyřádil. Děj prvního filmu se tu odehraje asi tak během 15 minut a pak se rozjede linie totálních šíleností. Smějící se jelen. Ruka posedlá ďáblem, motorovka, brokovnice, hektolitry krve rozličných barev a mezi tím vším naprosto ultimátní borec Bruce Campbell alias Ash! Hej sežeru tvou duši, sežeru tvou duši! Sežer tohle!!! 100% ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Mrtvá žena profesora Knowbyho říká, že je ve "fruit cellar". Což je odkaz na Psycho. (Chatterer)
  • Časopis Premiere zařadil hororové pokračování mezi kultovní filmy. (Folky)
  • V tomto filmu je vidět několik chyb. Například ve scéně, kde Henrieta (Lou Hancock) drží Ashe (Bruce Campbell) a létá s ním za ruce nad zemí u zdi, je v jednu malou chvíli vidět na jejím těle malý kus sešité části kostýmu, ve kterém byl herec namaskován. Dále ve scéně, kde letí oko do pusy dívky, je na letícím oku vidět ze spoda tyč, na které bylo oko vedeno pro efekt a v záběru, kde jí oko vlétne do úst, je na jeho konci vidět téměř neviditelná nit, která byla bohužel kvůli osvětlení na krátký okamžik jasně vidět. (Valenta28)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama