Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

viperblade 

všechny recenze uživatele

I když si na tomto serveru oba dva filmy drží 81 %, tak často jsem slýchával, že dvojka je ještě lepší (a větší) nářez než jednička. No, nevím, jestli lepší, ale rozhodně je to ulítlejší než jednička. Zároveň mi přišlo, jako by se Raimi najednou bál - některé scény jsou ukázány jenom ve stínu či z poloviny (takže, když si Ash odřezává ruku, vidíme, jak na něj cáká krev, ale onu "operaci" nevidíme). A to mi tak trochu vadilo, čekal jsem nářez, čekal jsem hodně všemožných tekutin, čekal jsem, že po dokonalé jedničce přijde i stejně dokonalý druhý díl, čekal jsem od tohohle filmu zkrátka moc. Neříkám, že film je nějak extra špatný, 80 % dám bez mrknutí, ale co se mě týče, tenhle díl není, opakuju, NENÍ lepší než první díl. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že ani po letech mě Ash nezklamal. Humor přibyl, i když to ještě není taškařice, jako poslední část. Běsná létající kamera zabírá ze všech možných a snad i nemožných úhlů. Kultovní scéna s jelenem pobaví, Ash zde dostává démonické vzezření i bez maskérů. Samozřejmě matička ve sklepě nemá chybu a hrátky s rukou, kterou Ash nahradí motorovou pilou, jsou k popukání. Mimochodem název Hemingwayovy knihy Sbohem, armádo, kterou dá s dalšími Ash na kbelík, pod nímž ruku uvěznil, má ještě druhý význam - sbohem, ruko. Příjemné tajemno navozují pohybující se stromy, které nakonec zaútočí na chatu. Viděno pětkrát a jistě ne naposledy. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se zbláznil a svrhl s sebou i Bruce Campbella:) Vítejte v pokračování legendy žánru, kde na Bruce Campbella útočí jeho vlastní ruka, prožívá hysterický záchvat smíchu s neživými předměty a krve se zde objeví snad více, než kolik se jí valilo z výtahových dveří v Osvícení. Evil Dead 2 přináší naprosto bláznivou, ujetou frašku, kde hrabe snad naprosto všem:) Evil Dead 2 je zřejmě asi jediné béčko, z něhož dokáže jeho stvořitel vytvořit áčko:) "Jsem v pohodě." - "Ani se mi nezdá. Právě jsme rozřezali naši dívku řetězovou pilou, to se ti zdá v pohodě?" :) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Podobně jako byla Pytlákova schovanka mistrně vyváženou parodií na červenou knihovnu (tak vyváženou, že někteří diváci ve své době parodizující podtón ani neodhalili), je Evil Dead II mistrovskou parodií na různé splatterové snímky, stejně jako na Raimiho vlastní horrorový kulťák Evil Dead. "Já jsem tvoje matka!" pronáší odporná zombice záhrobním hlasem, a dere se otvorem v podlaze ven ze sklepa. Přitom nadzvedává poklop, kterým je vchod do sklepa uzavřen. Zatímco jedna z přítomných dam hystericky vřeští, přišlápne její pohotovější kolega poklop na hlavu zombice tak, že její oční bulva vystřelí do místnosti. Kamera sleduje dráhu letu oka, a divák s hrůzou registruje, jak toto sviští vzduchem přímo do otevřených úst vřeštící děvy. Tam také dráha jeho letu končí. Plesk! Mlask. Polk... Nechutné? Ano, jistě. Legrační? Přiznejme si, že ano. Takový je to film. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Klasika a kult jednoznačne, tak ako celá trilógia THE EVIL DEAD. Tento druhý diel obsahuje strašne veľa čierno-čierneho humoru a rozhodne patrí medzi vrcholy zábavného hororu. Bruce Campbell sa vďaka postave Asha stal nezabudnuteľný. Tomu hovorím dobrá herecká vizitka! EVIL DEAD s poradovou číslovkou 2 je v úvodzovkách len drahším remakeom legendárneho hororu THE EVIL DEAD (1981). Aj napriek tomu je to jazda par excellence! Raimiho, obzvlášť hororového, nie je nikdy dosť! :) ### Ak by mal niekto chuť a zaujímali by ho staršie súvislosti, ktorými sa Sam Raimi nechal inšpirovať pri tvorbe EVIL DEAD II, rozhodne bude stáť za to poohliadnuť sa po kraťase Attack of the Helping Hand! (1981). Zlom posadnutá ruka Brucea Campbella z časti vychádza práve z námetu Scotta Spiegela. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Pracovní název filmu byl Evil Dead 2: Dead by Dawn. (Chatterer)
  • V jednej scéne sa motorová píla objaví v Ashovej inej ruke ako počas celého filmu. (rador)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama