Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu - první třetina je fakt slabá. Raimi pojal dvojku jako jakési nepřímé pokračování jedničky, přičemž si z prvního dílu bere spoustu námětů, které jako by ho už ale nebavily točit znovu. Ash a jeho přítelkyně jsou vhozeni na chatu, je probuzena kletba, Ash odkrágluje svoji holku a chvíli se špičkuje s lesnímy duchy. Všechno je takové nemastné neslané a chvílemi to vypadá, že režisér opravdu znuděně vaří z vody. Jakmile ale přestane šílená "oneman show" silně přehrávajícího Bruce Campbella a na scéně se objeví další "oběti", začne se konečně Evil Dead pořádně rozhýbávat a my jsme svědky pořádně krvavé jízdy vrcholící zrodem jednoho z nejkultovnějších hrdinů filmového plátna - Ashe s motorovkou místo pravé ruky a upilovanou brokovnicí. Řekněte, našli byste ve filmu víc "cool" hrdinu? ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

To jsem z toho jelen...... Takový bláznivější upgrade/soft-reboot prvního 'Evil Dead', který je sice zábavnější, grotesknější a ztřeštěnější než svůj předchůdce, ale výrazně postrádá jak moment překvapení, tak nápaditej gorefest jak z jedničky. Milovníci švankmajerovsky surrealistickýho bizáru si však přijdou na své. Bruce Campbell je groovy, Sam Raimi je mešuge. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"..who's laughing now ..who's laughing *now*!?" Má nejoblíbenější část kultovní trilogie. Osobně považuji "Smrtelné zlo 2" za nejdokonalejšího reprezentanta subžánru horor-komedie. Celému snímku vévodí B. Campbell, jemuž víc než polovina filmu skýtá famózní "One man show" v jeho životní roli zombie bijce Ashe. Pamatuju si, jak intenzivně silný pocit beznaděje ve mě vyvolávalo postavení do kterého se ubožák Ash dostal. Řečeno slovy mé desetileté neteře - To je totální psycho! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Evil Dead 2 je vpodstatě dost podobný prvnímu dílu, ale je daleko vtipnější a Bruce je mnohmem drsnější. Tentokrát dostane do rukou brokárnu a co je hlavní, pardní motorovku. Bruce se jí během filmu nebojí použít a tak tu a tam někoho rozřeže, jednou je dokonce nucen si uříznout ruku sám, ale naštěstí ruka mu nechybí a nakonec pro svůj pahýl najde uplatnění. Triky jsou bohužel dost poplatný svojí době, ale dá se to přežít. Kamera v lese je zase skvělá a atmosféra taky. Ale všechno dohromady to na plnej počet nedá, ale jen o kousek ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Stephen King je fanouškem celé série Evil Dead. Když Raimi sháněl peníze na druhý díl, King zavolal svému známému, producentu Dinu De Laurentiisovi, který film dofinancoval. (Hwaelos)
  • Pracovní název filmu byl Evil Dead 2: Dead by Dawn. (Chatterer)
  • Vycpaná hlava jelena z chaty byla později použita i v Raimiho filmu Darkman. (Chatterer)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama