Reklama

Reklama

Chůva k pohledání

(seriál)
  • USA The Nanny (více)
USA, (1993–1999), 54 h 23 min (Minutáž: 22–45 min)

Hrají:

Fran Drescher, Charles Shaughnessy, Daniel Davis, Lauren Lane, Nicholle Tom, Benjamin Salisbury, Madeline Zima, Renée Taylor, Rachel Chagall (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(145)

Obsahy(1)

Fran Fineová, přitažlivé, i když už ne právě nejmladší židovské děvče z Queensu, se stane chůvou v domě bohatého vdovce se třemi dětmi, divadelního producenta Maxe Sheffielda. Díky svému vřelému srdci i netradičním názorům na výchovu si ji brzy oblíbí děti, Maxwell i správce domácnosti komorník Niles, který veškeré dění sleduje s nadhledem. Pouze nedokáže skrývat antipatie vůči Maxwellově obchodní partnerce C. C. Babcockové... (TV Nova)

(více)

Recenze (419)

Huguette 

všechny recenze uživatele

Mně to přijde velice vtipně napsané a hlavně to není tolik nasáklé protivnými mravními ponaučeními jako třeba Krok za krokem nebo Reba. Herecké obsazení je skvělé. Fran je prostě komediantka a funguje to (a myslím, že Gemini zmiňuje, že se podobá Peggy Bundové - troufnu si oponovat, že ani ne, ale spíš si Fran Drescher bere za vzor Lucy ze sitcomu I Love Lucy). Chůva patří mezi mé nejoblíbenější sitcomy. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Uječená Fran Fine, její nenažraná matka Sylvie a sklerotická babička Yetta. Dále pak Niles se svým suchým humorem a jeho oběť C.C. Tento spolek si fakt nechám líbit a rád se na něj vždy kouknu. I když má tento sitcom občas malé výkyvy, tak mě i přesto vážně baví. Cenu za nejlepšího komika vyhrává (doslova) nesmrtelná Yetta. Sranda opravdu zaručena! ()

Reklama

Elyon 

všechny recenze uživatele

Takže jsem konečně dokoukala seriál do konce a musím říct, že je to bomba! Hrozně se mi líbilo, že se v seriálu objevila moje oblíbená Whoopi Goldbergová a jiné hvězdy. A ostatní? Největší machři tady jsou stará, zapomětlivá Yetta Rosembergová a sluha Niles. Tihle dva jsou neuvěřitelní hláškaři a každé jejich slovo stojí za to. Nejvíc mě baví narážky Nilese na C.C. Jaké překvapení pro mě bylo, když jsem viděla epizodu s jejich první pusou?:D Wow, vůbec jsem nečekala, že právě tihle dva skončí spolu. Navíc mám pořád výtlem z toho jeho legendárního nájezdu v trenclích:D A zbytek rodiny je bezvadnej. Chudák Fran, mě by hrozně vadilo, kdyby mě máma neustále nutila do svadby. Dalo se očekávat, že nakonec bude s Mexem. Děcka jsou v pohodě, hlavně ta malá...jakže se vlastně jmenuje? Jo..počkat...Grace! No co, C.C. si je taky všechny nepamatovala:). ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Už jen díky sluhovi Nilesovi si tenhle sitcom zaslouží 3 hvězdičky! Narozdíl od telenovel všeho druhu se při sledování "tohoto" alespoň vcelku pobavíte. Podívaná je to opravdu nenáročná, což beru u tohoto druhu díla jako jednoznačné plus. Zkrátka výborný tip pro volný čas, když nemáte chuť sledovat komplikované celovečerní filmy a zas nechcete jen tupě zírat do zdi... ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezajímavý sitcom z americké produkce, který, jak už zde bylo zmíněno, napodobuje Ženatého. Ale za těch pár obstojných vtipů hlavně od majordoma Nilese dám aspoň tu jednu hvězdu. *** Doplněk (12.10.2009): Původní verdikt anulován. Možná jsem se asi pomátl, ale při nynější repríze na Primě se mi tento seriál začal celkem zamlouvat. Už mi ani nevadí postava Fran a její částečné vykrádání Peggy (ono ani nic jiného nezbývá, když si Dreschner napsala seriál sobě na tělo). Ovšem pořád zůstává kolísává úroveň epizod a situací. Zvyšuji hodnocení o dvě hvězdy. Český dabing je na primácké poměry opravdu povedený (předveším Čech). ()

Galerie (228)

Zajímavosti (123)

  • Závěrečná scéna epizody 2x16 - Canasta Masta, kde NIles (Daniel Davis) tancuje za doprovodu písně "Old Time Rock and Roll" od Boba Segera a paroduje tak scénu Toma Cruise z filmu Riskantní podnik, byla v magazínu Empire označena jako jedna z deseti nejlepších scén komediálních seriálů v devadesátých letech. (Sony1994)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama