Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Ergo, na první díl s Kopeckým to vskutku nemá, ale proč to hned zatracovat, že? Tento typ komedie, humoru a satiry obecně ocení jen ten, kdo vyrůstal době jejího vzniku a pominu-li tehdejší politicko-společenské poměry, nebyla ta doba na filmové výtvory až tak zlá. Současní čeští tvůrci se do podobných projektů raději moc nepouštějí a i to málo co po 89' vzniklo mi bohatě stačí, abych si Schulffovy počiny vážil čím dál tím víc. Tento pán je jeden z mých nejoblíbenějších režisérů. Tři a půl hvězdičky. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

O malinko slabší než první díl ale i přesto jsem se dobře bavil,opět nechybí šťouchanice mezi Novákovci a Bartáčkovci,Novákovi zařizují sjezd všech Nováků a Bartáčkovi chtějí oškubat svou tetu z Ameriky.Humorné scény už nemají takové bavičské grády jako v jedničce ale herecké obsazení bylo výtečné takže dobrá oddechovka. ()

Reklama

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že oba dva díly mají svůj potenciál. První díl byl o něco málo lepší, ale byl to původní a druhé díly ve většině případě bývají lehce slabší. Nicméně jak jsem řekl potenciál má i tento díl. Každopádně já jsem spokojený a dívám se na oba filmy od mala. Takže 4 hvězdy a to jen proto že, je slabší než první, ale furt skvělý. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Směji se, když si vzpomenu na příběh pětikorun. Něco podobného jsme dělali na VSE. Sdružení peněz většiny lidí jsme dosáhli pětinásobného výnosu na charitu, než kdyby věc vydražil jen jeden člověk. Je to příběh a ukázka přirozeně lidských nápadů jak dostat více než ostatní a vyhnout se poté možné odpovědnosti. Ale on se z těch chudáků vždy najde někdo, kdo to bude prověřovat a to by jsme měli vědět. Herectví je zde v plusu. Pan Sovák si mě opět získal, stejně jako ještě více pan Luděk Svoboda, známý to člověk originální. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Česká premiéra: 1. prosince 1980. Natočeno: Československo 1980. Scénář: Petr Schulhoff. Kamera: Jiří Macák. Hudba: Milan Dvořák. CITÁT - Ti mají takovou kliku, že kdyby si koupili trpaslíka, tak jim do rána vyroste a ještě jim umyje auto!.......... CHYBA VE FILMU - Když na začátku filmu poslouchá Naďa Kovalová, za dveřmi Novákových, jak závidějí Bartáčkům barevnou Sonku, tak na výtahových dveřích je číslice 4. Ale v prvním díle se stěhovali do 10 patra. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Miloš Kopecký odmítl hrát v pokračování filmu, protože nebyl spokojen s kvalitou scénáře. (NiaWolf)
  • Luděk Sobota tady nemohl moc improvizovat, režisér trval na přesných pokynech. (cariada)
  • Podvod postavený na tom, že každý Novák zašle pět korun na připravovaný sraz Nováků, by ve skutečnosti vynesl mnohem více. V ČR je cca 34 tisíc držitelů tohota jména, žen Nováková pak stejně. Scenárista se tak držel při zemi, protože podvodníci vybrali 12 500 Kčs, což je příspěvek od 2 500 Nováků. (sator)

Reklama

Reklama