Reklama

Reklama

Vetřelec

Trailer 3

Vesmírná loď Nostromo míří zpět na Zemi, astronauti spí. Náhle dojde k jejich automatickému probuzení – nikdo neví, co se děje, protože jsou ještě velmi daleko od cíle cesty. Prostřednictvím centrálního počítače zjistí, že přijímače zachytily signál SOS z blízké planety. Posádka je povinna věc vyšetřit. Vyslaný modul má s přistáním velké problémy. Přesto někteří na průzkum. V jeskynním komplexu objeví podivný organizmus, který vypadá jako kolonie vajíček. Počítač mateřské lodi mezitím dešifruje zprávu jako varování, ne jako volání o pomoc. Všichni jsou okamžitě odvoláni. Jenže jedno z vajíček se otevře a jakási hmota ve tvaru chobotnice se během setiny sekundy přisaje na přilbu jednoho z astronautů, přesněji řečeno na jeho obličej. Přes odpor Ripleyové, že je proti bezpečnostním předpisům brát na palubu cokoli neznámého, otevře Ash dveře a všechny vpustí. Po nějaké době je nalezen cizí organismus na podlaze, sám odpadl. Vypadá to, že se postižený těší dobrému zdraví. Při společném jídle však stolující zažijí hrůzné představení. Před jejich očima vyleze z astronautova břicha nějaký tvor, a než stačí kdokoli cokoli podniknout, bleskovou rychlostí zmizí v obrovských prostorách lodi. Začíná noční můra – monstrum postupně likviduje posádku a zdá se, že je nezničitelné… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 816)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,OBCHODNÍ VLEČNÁ LOĎ NOSTROMO, POSÁDKA 7, NÁKLAD: RAFINÉRIE NA ZPRACOVÁNÍ 20 000 TUN RUDY, KURZ: NÁVRAT NA ZEM“....... /// Příběh asi znají všichni. Co se děje v kosmické lodi poté, co ,,matka" probudí posádku v půli cesty a změní trasu, protože zachytila záhadné vysílání, není třeba rozebírat. Sci-Fi, který nezestárne? Příchod vetřelce mezi ostatní bude pořád efektní. Atmosféru v lodi, kterou tvoří ticho, kroky a záběry kamery mají rádi všichni příznivci hororů. Příběh mě drží v napětí – prostě tu fungujou všechny ty filmový věci, jako je scénář, herci, kamera. Ridley Scott nám tak ústy Ripleyové neustále vzkazuje: ,,PŘEVEZLA JSEM TĚ TY HAJZLE!“ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy nechápete, s čím máte co do činění. Je to dokonalý organismus. Jeho dokonalosti se může vyrovnat jenom jeho zrůdnost." Atmosféra nahuštěná k prasknutí i koncentrovaná hrůza z neznámého jsou již jen dávnou vzpomínkou na prehistorickou návštěvu kina. Nemám odvahu se mrknout k vetřelci na další návštěvu, protože se bojím ... moc se bojím, že už ztratil svou sílu a já si ho chci pamatovat takového, jako když na mě poprvé vycenil tesáky. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Je to dokonalý organismus. Jeho dokonalosti se může vyrovnat jenom jeho zrůdnost...... Votrelec ma vždy zaujímal, keď som bol menší. Zhruba do 8 rokov sa mi ho vidieť nedarilo, stále ma od telky všetci odháňali - nie je to film pre Teba! Nebudeš spať týžden! ale tieto reči ma len viac a viac na film lákali a tak som si to raz nahral na videokazetu a na druhy den pozeral a pozeral som to potom ešte vela dní, možno s Predatorom, Jurským parkom a Votrelcami to bol moj najsledovanejší film mojho detstva. Nadchol ma. Malo to príjemnú mrazivú atmosféru (ale nejako extra ma to nevystrašilo, skor ma Votrelec fascinoval), dobre spravené monštrum (velku rolu na jeho desivosti vďačíme aj za fakt, že jeho autor mu naschval nedal oči, lebo by už nemusel vypadať tak desivo) a veľmi pôsobivé prostredie vesmírnej lode. Rozmýšlam, že či mám radšej jednotku alebo dvojku. Jednotka bola niečo nové, prekvapivé a naozaj hororové. Pričom dvojka bola stále hororová, ale podstatne akčnejšia. Asi ich mám rád narovnako a nikdy na Votrelca nezabudnem. Je to moje oblúbené vesmírne monštrum. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vetřelec je kult, který je třeba respektovat. Jím se inspirovala veliká spousta pozdějších filmů a jen jen moje chyba, že jsem ho pořádně neviděl někdy mnohem dříve. Ridley Scott zkrátka dokázal natočit vynikající napínavý film a v tý době to musela bejt obrovská pecka. I v dnešní době je vidět, že interiér lodi byl nádherně vymodelován a pro spoustu filmových fandů je film stále skvěle koukatelný. A Sigourney Weaver je zkrátka kapitola sama pro sebe...80%...[25.2.2015_Kino Brandýs nad Labem] ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na astronautské hody na palubě nákladní lodi Nostromo se dostaví i ocasatý hybrid, vychutná si Kaneovu snídani a pak se v jedné z nejsilnějších scén vůbec provrtá na svět. Nepotřebuje plenky, ani mateřské mléko, protože roste doslova před očima a potravu si záhy obstará sám. Je to dokonalý organismus! Monstrum H. G. Gigera budí strach nejen u posádky, ale i u diváků. Potemnělé chodby, zákoutí, či průlezy Nostroma přináší infarktové scény. Výkřiky hrůzy skvěle rezonují s hrobovým tichem vesmírných dálav. Výsledek?? Nejpůsobivější sci-fi horor který ani po tolika letech neztratil vůbec nic ze svého mrazivého kouzla a kyselinového odéru. Ellen Ripleyová se navždy stala nebojácnou hrdinkou a její jméno zakořenilo jako jedno z nejznámějších. 11 miliónů dolarů(rozpočet)/105 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/41,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Galerie (290)

Zajímavosti (258)

  • V roce 2014 vznikla na motivy filmu hra „Alien: Isolation“. Hra se odehrává patnáct let po prvním filmu a hlavní hrdinkou je Amanda Ripley (dcera Ellen Ripley - zmíněná ve druhém dílu). Amanda se vydává hledat svou matku na stanici Sevastopol, která je ovšem také infikovaná vetřelci (přivlekla je tam záchranná loď Anesidora, která objevila černou skřínku Nostroma a následně i mimozemský vrak na Acheronu). Amanda tak musí přežít nejen útoky vetřelců, ale také vražedných androidů (odkaz na androida Ashe) i obyčejných lidí. Ke hře také vyšla dvě DLC, která pak odkazují na první film: „Crew Expendable“ - neúspěšný pokus nahnat vetřelce do přetlakové komory (kapitán Dallas ve ventilaci); „Last Survivor“ - aktivace auto-destrukčního mechanismu a útěk z Nostroma. Ve hře se také používá filmový plamenomet a detektor. (Jan.Kanak)
  • V režisérské verzi z r. 2003 uběhne pět minut od aktivace autodestrukce k jejímu nezdařenému přerušení. Celá scéna zničení Nostromo trvá pouze osm a půl minuty, nikoliv deset. (Jaro_slav)
  • Efekt, kdy se skrze Kaneův (John Hurt) hrudník dral na svět vetřelec a útroby Hurtova imitovaného těla začaly chrlit vnitřnosti, byl mimořádný. Podle líčení listu The Guardian odešel Yaphet Kotto (Parker) po natáčení domů, zavřel se v pokoji a s nikým nemluvil. Celá scéna se točila jen jednou, čtyřmi kamerami. (rakovnik)

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Nový Vetřelec našel herečku do hlavní role

Nový Vetřelec našel herečku do hlavní role

17.11.2022

Pětadvacetiletá herečka a vycházející hvězda Cailee Spaeny (Mare z Eastttownu, Zlý časy v El Royale) jedná v současnosti o hlavní roli v chystaném rebootu filmového Vetřelce. Projekt pochází od… (více)

Reklama

Reklama