Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Z prístavných častí Long Beach a industriálnych oblastí Los Angeles je možné cítiť zápach rýb, vôňu spáleného benzínu x kriminálu a počuť lodné trúby, rachot ťažkej priemyselnej techniky a uspávanku michiganského osemvalca alias bájnej Shelby GT500 "Eleanor" (v skutočnosti "len" 1967 Mustang Fastback), ktorá sa nespútane preháňa slnečným Mestom anjelov v neskonalo za vlasy pritiahnutej, takmer polhodinovej naháňačke, ktorá je menšou reminiscenciou nad a svojou absurdnosťou len zlomkom z Halickiho počinu, jeho splneným snom zo '74. Snímka je v jadre typická bruckheimerovka vyhýbajúca sa neatraktívnym zbytočnostiam a zdĺhavým pasážam, preferujúca priamu akciu a dramatizáciu pred autentickosťou, vďaka čomu väčšine bez problémov zachutí. Taktiež je na pomery iných filmov o zlodejoch áut relatívne viditeľne štylizovaná, čo tiež dotvárajú dravé tóny Trevora Rabina. Pochváliť treba selekcie vozítok, skladieb, no predovšetkým obsadenia, vrátane vedľajších postáv (najmä Delroy Lindo) a perfektného využitia prostredia južného L.A. ako kulisy. Sixty Seconds je moje detstvo & dospievanie (zároveň sa ale naň dívam priaznivo aj bez nostalgických okuliarov, čo je čistý paradox...), ku ktorému poviem len jedno – soundtrack a autá, autá a soundtrack. --- ♪♫ / ♪♫ / (x) I'm missing Jerry Springer / Johnny B / (x) (∞2005-2014) (25.2.2017) (4.5.2017) (11.6.2020) (2.8.2020) (5.9.2021) (21.12.2021) (23.12.2021) (21.5.2022) ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nejblonďatější letní film roku 2000 nabízí, jak se na klasický letní blockbuster sluší, oddechovou zábavu bez velkého přemýšlení. Scénář je sice prostý jako bulharská striptérka, ale svižná videoklipová režie, chytlavý soundtrack (Moby, Apollo 440, Chemical Brothers) a sympatický Nicolas Cage drží film nad průměrem a jsou zárukou 117 minut slušné popcornové zábavy, která neurazí. Takhle nějak by možná vypadalo "Ocean´s Eleven", kdyby ho natočil Michael Bay:-) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže - Cage jako zloděj-sympaťák, Duvall jako charakterní milovník koní pod kapotou ze staré školy, Angelina jako obvykle;), Vinnie Jones jako ne zrovna ukecaný ranař ve stylu Velkého Chrise ze Sbal Prachy A Vypadni, výborná hudba a hlavně a především bryndák v povinné výbavě pro všechny milovníky, nadšence a / nebo znalce těch krasavců nebo krásek na čtyř kolech, bez rozdílu pohlaví, vyznání, barvy pleti nebo čehokoliv jiného. Ale jinak je to hrozný béčko:) 70% ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Po včerejším skoroshlédnutí měním své hodnocení, skutečně to jsou spíš 4 než 3*, svižná a zábavná akce, která lehce překonává první díl Rychle a Zběsile, Cage je sympaťák jako vždy a jeho zlodějská parta zajímavě roztodivná (Vinnie Jones rulezz), ale jak tak nad tím přemýšlím tak Angelinu Jolie bych v tomto filmu taky dokázal oželet. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

NC svého jednorožce našel. Já bohužel ne. Mým jednorožcem je film kde zjistím a dopátrám se toho,proč byl Cage v určitý době naprosto áčkovým hercem. Neříkám, že je špatnej to ne. Ale jednoznačně pro mě není tím, kdo by mě na film lákal nebo mě dokonce přesvědčil, abych mu jeho roli sežral. Příklad. Zde se prostě nabízí porovnání s FaF. I když nerad, tak porovnávat musím. A FaF vede ve všech ohledech. Nabízí uvěřitelný herce v uvěřitelný ptákovině. Jedinej komu jsem jeho roli sakra žral byl Vinnie Jones. Ostatní z party byli buď divný nebo k ničemu. Byli tu prostě jen proto, že se to muselo stihnout rychle. Jinak by je Cage nepotřeboval. Kdežto FaFsu jste věřili, že ti klobásnící jsou fakt jak jedna famílie. Akci snad ani porovnávat nemusím. Tolik náhod v jedný automobilový honičce?..Ale tak okej. No ani nvm jak to zakončit. Film fajn, ale jednou stačí. Jedny z těch silnějších tří hvězd a 69 procent. Zvláštní na tom celým je, že 70ce to je šíleně vzdálený. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • V dílně u Otta (Robert Duvall) můžeme několikrát zahlédnout červenou skříň na nářadí s nálepkou smyšlené společnosti BinFord. Stejnou skříň můžeme také najít v garáži Kutila Tima ze stejnojmenného seriálu (od r. 1991). (James46)
  • Při závěrečné honičce stíhá Roland Castlebeck (Delroy Lindo) Shelby GT500 v BMW řady 5. Na pár záběrech je vidět i motorové označení na víku kufru - 540i. (lskala)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama