Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $101,648,571Tržby Celosvetovo $237,202,299║ Klasická Bruckheimerová pásová produkcia, kde sa striedajú lepšie momentky, hlavne keď sú nejaké tie nahánačky na autách tak to má šmrnc, z tými poslabšími ale celkovo to vyznie pre lepší priemer. /videl v kine: 70%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Spomínam si keď to prišlo. Bol som ešte decko, ale Eleanor lietajúci vzduchom ma dvíhal zo sedačky a Nicholas Cage bol pre mňa frajer, čo sa bozkáva s Angelinou. Teraz po rokoch musím povedať, že je to stále fajn jazda. Casting zlodejov aut sa podaril, film ma tempo, štýl, dobrý humor a akcie, ale aj fajn hudbu (Mobby, Apollo440). 85% - 4* ()

Reklama

havLord 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že Cage má jistý minimální charisma (a to jen když se zazubí), ale herec je to mizernej a potvrzuje to každou další rolí, ve který ho vidim. 60 sekund v tomto ohledu není žádnou výjimkou. Čím ale je, je "akční krimi thriller", který nedokáže nabídnout nic, co už bychom někde jinde, a lépe, neviděli. Když se totiž během jedný honičky potřetí "náhodou" objeví kamion, který poldum jen tak tak zatarasí cestu, ale padoucha - klaďase nechá prchnout, není něco v pořádku. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Z prístavných častí Long Beach a industriálnych oblastí Los Angeles je možné cítiť zápach rýb, vôňu spáleného benzínu x kriminálu a počuť lodné trúby, rachot ťažkej priemyselnej techniky a uspávanku michiganského osemvalca alias bájnej Shelby GT500 "Eleanor" (v skutočnosti "len" 1967 Mustang Fastback), ktorá sa nespútane preháňa slnečným Mestom anjelov v neskonalo za vlasy pritiahnutej, takmer polhodinovej naháňačke, ktorá je menšou reminiscenciou nad a svojou absurdnosťou len zlomkom z Halickiho počinu, jeho splneným snom zo '74. Snímka je v jadre typická bruckheimerovka vyhýbajúca sa neatraktívnym zbytočnostiam a zdĺhavým pasážam, preferujúca priamu akciu a dramatizáciu pred autentickosťou, vďaka čomu väčšine bez problémov zachutí. Taktiež je na pomery iných filmov o zlodejoch áut relatívne viditeľne štylizovaná, čo tiež dotvárajú dravé tóny Trevora Rabina. Pochváliť treba selekcie vozítok, skladieb, no predovšetkým obsadenia, vrátane vedľajších postáv (najmä Delroy Lindo) a perfektného využitia prostredia južného L.A. ako kulisy. Sixty Seconds je moje detstvo & dospievanie (zároveň sa ale naň dívam priaznivo aj bez nostalgických okuliarov, čo je čistý paradox...), ku ktorému poviem len jedno – soundtrack a autá, autá a soundtrack. --- ♪♫ / ♪♫ / (x) I'm missing Jerry Springer / Johnny B / (x) (∞2005-2014) (25.2.2017) (4.5.2017) (11.6.2020) (2.8.2020) (5.9.2021) (21.12.2021) (23.12.2021) (21.5.2022) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Původní verze je o několik kvalitativních tříd výše. Ovšem ani tato Senova není úplná ztráta času. Je to solidně odvedené průměrné řemeslo, které nenachází oporu ve scénáři a tak stojí vlastně jen na blbinkách herců. 60 sekund sice díky stopáži nejede na "plný plyn", ale ty dvě hodiny v jejich společnosti uběhnou nakonec celkem rychle. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Nicolas Cage (Memphis Raines) o svém vztahu k rychlým vozům: "Auto je tak trochu jako kůň... a já jsem pak kovboj. Auta jsou pro mě symboly svobody a pohybu a mám s nimi spojeny některé ze svých nejlepších vzpomínek. Auto je jako socha - jako umělecké dílo, ve kterém shodou okolností můžete jezdit." (NIRO)
  • Keď Kip (Giovanni Ribisi) uteká na ukradnutom Porsche, policajt prehovára do vysielačky, že ide po Wilshire Boulevard a o pár sekúnd na to pilot z vrtuľníku, že ide južne na most Vincenta Thomasa. V skutočnosti sú oba body na opačnej strane mesta. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama