Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub, jehož celoživotní láska Věra zemřela za záhadných okolností, je přesvědčen, že za její smrt je zodpovědný boss regionálního podsvětí. Jakub je feťák a občasný dealer, který bojuje s drogovou závislostí, přesto se rozhodne smrt své dívky pomstít. Čas pro pomstu by měl nastat na večírku s maskami v nočním klubu, ale Jakub v klíčový moment nedokáže vystřelit na toho, kdo je podle jeho přesvědčení vrahem. Nalézá ovšem svědka, který může objasnit, jak došlo k Věřině smrti, a děj dospívá k osudovému rozuzlení... Třetí celovečerní film režiséra Milana Šteindlera je příběhem o mladých lidech tápajících v životě blízko propasti v podobě drog. Ve filmu, který osciluje mezi černou komedií a psychologickou detektivkou, vytvořili hlavní role Jan Dolanský a Radek Kuchař. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (274)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Svět dnešní mládeže očima padesátníka..tak nějak by se to dalo nazvat... Místy hodně bezradný scénář zachraňuje hodně silný závěr a skvělá hudba... V ústřední herecké dvojici jasně vyniká Dolanský nad Kuchařem! Jinak jak jsem již uvedl, nejedná se o zrovna autentické dílo a věkové skupině, které je určen se spíše líbit nebude... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Taky to má sjetý gumy !!" - "Tvůj fotr měl sjetou gumu !! Před dvaceti rokama !!" ;) Škoda, že Milan v tom hrobě, kam se neustále (z)vrací, nezůstal.. I když v souvislosti s jeho další tvorbou nakonec tahle Perníková chloupka není až taková šmíra, zejména dík minimu skutečných hereckých výkonů Dočolomanského s již zde výborným Dolanským a sem tam zdařilé hlášce, protože teprve až Šteindlerovi definitivně hráblo a Nově se začal voblíkat jako stará bába, teprve pak začalo jít (divákovi) opravdu O život.. Bez hlubšího zamýšlení se (pro jistotu) nad obsahem se zdá naprosto jasný pouze jeden fakt, totiž že Martin Němec si jednoznačně líp rozumí s notama než s textem, a tak lze ještě ocenit ten soundtrack, protože ten se mu celkem povedl.. Ve finále takřka stejná zhovadilost jako přehypovaní Samotáři.. ()

Reklama

misstake 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, jako kdyby se Šteindler nechal inspirovat filmem Requiem za sen, který je, i když mi se nelíbil, přece jen o třídu výš. Šteindler chtěl do svého filmu napasovat vtipné hlášky, morální poselství, ale nepovedlo se mu. Nefunguje ani Shyamalanovská pointa. Prostě jeden z nejhorších drogových filmů, co jsem viděl. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

S Radyoem (podle vzoru Limonádovým Joeem:)) se shodneme co do názoru na tři, možná čtyři vtipné scénky (většinou typu "co sem dělal dyž sem měl vokno") a Pepu Nose:) Pak ještě uslyšíte hudbu, která se vám bude líbit nebo nelíbit podle toho jak vám sedí třeba soundtrack k Samotářům, takže pro mě osobně docela plus:) Pozoruhodní dále jsou: citováníhodné hlášky sázející Vladimír Marek, antikonferenciér Otakáro Schmidt a nejroztomilejší tygřík jakého jsem zatím viděl;) Rozpolcenost filmu buď měla symbolizovat rozvrácené životy hlavních (do jednoho smažkoidních) hrdinů nebo jde jen o poněkud nešťastně napsaný scénář...kloním se spíš k druhému názoru. Jako čistě výchovný film by Perníková Věž byla hodně tvrdá, jako detektivka nebo snad noir love story ani náhodou neobstojí, ale z každého si kromě toho špatného nese i některé dobré momenty...smíšené pocity mi vydržely až do závěrečné scény, takže...*** ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to hrozně ujetý, stejně jako jsou vyjetí oba hlavní protagonisti. Co je ovšem trochu problém a česká klasika zároveň, že ten film neví, čím chce být. Jestli komedie nebo drama, tak nějak to plave mezi tím. No, je pravda, že některý ty dialogy jsou opravdu skodo až debilní, ale řekněme, že vzhledem k tematice se to dá asi trochu tolerovat. Jsou to hodně vydřený tři hvězdy. Možná spíš 2,5/5*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Po filmu ještě v témže roce vyšla i stejnojmenná knižní podoba. (Erico)
  • Na pozvánce se píše, že maska na mejdanu v klubu Zoo je podmínkou. To znamená, že by všichni účastníci měli mít masku. Na mejdanu je ale vidět hned několik lidí bez masek. (Petr.Penicka)
  • Ve filmu trpí Jakub (Dolanský) psychickou i fyzickou závislostí na drogách resp.na pervitinu.Faktem je,že lidé závislí na pervitinu ovšem žádné příznaky fyzické potřeby nemají, jelikož fyzická závislost na pervitinu neexistuje.Jedná se pouze o psychickou závislost. (bohhous22)

Reklama

Reklama