Reklama

Reklama

Vítězové a poražení

  • USA Any Given Sunday (více)
Trailer

Klubu miamských Žraloků, které vede stárnoucí trenér Tony, se poslední dobou příliš nedaří. V zápase s minnesotskými Delfíny jsou zraněni oba quarterbackové a trenér musí poslat na hřiště zcela neznámého mladého černocha Willieho Beamena, který se okamžitě po nástupu pozvrací. Podaří se mu sice touchdown, ale vinou Tonyho taktické chyby mužstvo opět prohraje. Tony se potýká nejen se špatnými výsledky, ale také s tvrdou majitelkou klubu Christinou Pagniacciovou. Netají se před ním, že se chce zbavit vynikajícího, ale stárnoucího Rooneyho stejně jako odepsaného černocha Lavaye. Při dalším zápase se sice Beamen opět pozvrací, potom se však neobvyklým způsobem hry postará týmu o první vítězství po dlouhé době. Rooney sice stále patří k oporám mužstva, ale cítí se unavený a chce s fotbalem skončit, což s nelibostí nese jeho manželka Cindy, která odmítá pochopit jeho vyčerpání. Fotbalová asociace hodlá zahájit kárné řízení s Christine kvůli nekalým obchodním praktikám. Blíží se poslední zápas a Tony promlouvá v šatně k hráčům, ve snaze vyburcovat je k maximálnímu výkonu. Jeho projev přeroste v osobní zpověď a úvahy o filozofii hry, které trenér věnoval celý život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

nunka 

všechny recenze uživatele

Nepomôžem si, no celkovo ma nebaví pozerať sa na vypchatých amíkov ako si skáču po hlavách, váľajú sa po zemi a trieskajú sa navzájom kvôli nejakej lopte. Americký futbal pre mňa nie je adrenalín, preto ani z tohto športového filmu nie som na vetvy. Čo možno chváliť, tak skutočne réžiu, scenár, po tejto stránke bol film výborne zvládnutý. Americké klišé sa k takémuto typu filmu síce hodí, ide o prezentáciu, vrcholné výkony, predovšetkým o show... no mne takéto reči žalúdok netrávi, preto priemerné hodnotenie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nečakane otrepaný námet od Olivera Stona, nuž chcel byť originálny ale mne tento tupý americký šport nič nepovie aspoň že tam hral Jamie Foxx ináč by som to vzdal omnoho skôr, miestamy nehorázne nudné až tak plytké že to nič nepovie. Možno v očiach Stona a ľudí čo moc o športovom zákulisí moc nevedia je to skoro pravdivý pohľad ale keď si odmyslíme tu klišoidnú vatu o tom ako sa manažéri povýšenecky "chladno" správajú, tréneri ako panáčkovia zo šachovnice prežúvajú žuvačku a zamrvia nejaké strategické pokyny pre hráčov, čo ich majú akurát tak na vetve a potom sa po pekných víťazstvách všetci blahodarné zhúlia, tak potom dovidenia, takto keby fungoval šport tak by teda asi moc nefungoval, v prvom rade si uvedomme že každá minimálna aférka sa dostáva v skutočnosti v dnešnom bulvári na povrch a taký celý zhúlený team ako nám to podstrkuje Stone, by bol riadny kliniec do rakvy pre ktorýkoľvek šport. U mňa toto neprešlo. ║Rozpočet $55miliónovTržby USA $75,530,832Tržby Celosvetovo $100,230,832 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní borci padají do travnaté arény, žvýkající kouč nervózně křičí a rozpažuje opodál a režisér s názorem strká do kapsy o generaci mladší kolegy. Oliver Stone si po řadě kontroverzních témat políčil i na zákulisí amerického fotbalu. Soustředí se hlavně na postavy, které tenhle specifický svět, který už zdaleka není o sportu, vytvářejí. Posedlost po hře, po penězích, slávě, uznání i po tom dostat se zpátky do centra dění, ač před tím doktor důrazně varuje. Al Pacino tady představuje ošlehaného matadora, který věří starým postupům a pravidlům, jenže na instinkty už tolik nedá zdatně emancipovaná majitelka klubu Cameron Diaz. K nim si připočítejme hladové žraloky, kteří často neuznávají autority a přes nabubřelá gesta mnohdy netuší, která bije. Debutující (ano, celovečerně) kameraman Salvatore Totino se toho nebál a sází jednu zajímavou scénu za druhou. Občas je to chaotické, ale většinou velmi rafinované a nápadité. Střihači pak zřejmě ve studiu museli i přespávat. A společenský kritik Stone si mne ruce, jak mu to tehdy šlo. Dnes by za podobnou látku snad i zabíjel. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Večírky, hérečky, píchání, chlastání, filmování, omdlívání (bolestí), utišující injekce a pokud nejste nucen ukončit kariéru - Neděle je tady a vítěz bere vše! Profík z NFL to holt nemá jednoduché.. Stoneova testosteronová jízda z prostředí amerického fotbalu vás pohltí nezměrnou energii, jenž je tvořena hudbou (za všechny Fat Boy Slim: Right here, right now), ďábelským spádem a hereckými výkony. Al Pacino zkrátka boduje, i kdyby trénoval dívčí tým vybíjené z katolické školy.. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film ze sportovního prostředí, jaký jsem kdy viděl. Strhující tempo, jeden rychlý záběr střídá druhý, Stone téměř nenechá diváka vydechnout, čemuž notně napomáhá i báječný soundtrack. Al Pacino předvádí herecký koncert, ostatně na to jsme u něho zvyklí. Ovšem kdo mně překvapil, byla Cameron Diaz, která za ním nezaostává a pak také v té době méně známý černošský herec Jamie Foxx, kterému vysekl poklonu i Al Pacino osobně. Stone tu marnotratně hýří režijními nápady, např. v jedné scéně do obrazu komponuje záběry z Ben Hura, je to úlet, ale sedí to tam. Slovy se to těžko popisuje, musí se to vidět na vlastní oči. Zkusil jsem na DVD možnost pustit si film bez jakkýchkoliv zvuků, pouze za doprovodu soundtracku a věřte mi, i tak to byla jízda. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Během posledního zápasu Miami Sharks se vedle hlavní manažerky klubu Christiny Pagniacci (Cameron Diaz) objeví sám Charlton Heston, oscarový Ben Hur. Právě v této historické roli z roku 1959 ho vidíme ve filmu ještě jednou, a to v televizi ve scéně rozhovoru trenéra Tonyho D'Amata (Al Pacino) s vycházející fotbalovou hvězdou Williem Beamenem (Jamie Foxx). (Aelita)
  • Al Pacino prohlásil, že po sérii policistů a gangsterů si roli odlišného charakteru vyloženě užíval. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama